Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Megformázták Jézus pontos alakját a torinói lepel alapján, nem épp a szokásos vékony megtört alak formálódott ki

2018.04.01

 “Ez a szobor a háromdimenziós, mérethű ábrázolása a lepelbe burkolt férfinak. Azon szöveten végzett precíz mérések alapján készült, amelybe Krisztus testét tették a keresztre feszítés után” – magyarázta az olasz Aleteia szerint Giulio Fanti, a Padovai Egyetem mechanikus és termikus méréstechnikával foglalkozó docense.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bibliai témák | Hozzászólások: 0

Fukusimai radioaktív szivárgás: már a világóceánok 30%-a kipusztult!

2018.04.01

 Fukusima a mai napig szivárog. A TEPCO nem tesz ellene semmit, csak hazudoznak arról, hogy biztonságban van a természet, holott ez a lenti képeket elnézve is teljesen egyértelmű, hogy egy nagy hazugság.

Arról nem beszélve, hogy egyes halak húsában komoly radioaktív sugárzást lehet mérni, még az USA nyugati partján is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

Amerika Európát áldozná be egy Oroszország elleni atomcsapás során

2018.04.03

 Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbízható forrásokra hivatkozva állítja

“Az atomfegyverrel nem rendelkező NATO-tagországokat felkészítik arra, hogy az Európában elhelyezett nem-stratégiai amerikai atomfegyvereket használni tudják. Mindenki számára egyértelmű kell legyen, hogy az amerikai hadsereg felkészíti az európai országok fegyveres erőit a taktikai atomfegyverek Oroszország elleni bevetésére” – mondta.

 

"Tudatjuk az amerikaiakkal " az orosz katonai szoros kapcsolatokról - a kínai védelmi miniszter Moszkvában

2018.04.04

 Peking küldöttséget küldött Oroszországba, hogy megmutassa Washingtonnak az orosz és a kínai katonai erők egységét, és támogassa Oroszországot a hetedik Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián.

Wei Fenghe kínai védelmi miniszter erős támogatást nyújtott Oroszországnak az orosz társa, Sergey Shoigu tárgyalásai során. Miközben hangsúlyozta az "egységes pozíciót" a nemzetközi színtéren, a miniszter azt mondta, hogy a látogatás egyik fő célja az volt, hogy üzenetet küldjön a nyugati hatalmaknak. 

 

"A kínai fél azért jött, hogy az amerikaiak tudják az orosz és a kínai fegyveres erők szoros kapcsolatát" - mondta Wei.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

SAJÁT RÉSZRE VAGY SZÜKSÉGTELEN, VAGY HASZNÁLHATATLAN A MÉREGDRÁGÁN TÁROLT KÖLDÖKZSINÓRVÉR

2018.04.05

 A kedvezmények ellenére a köldökzsinórvér-tárolás meglehetősen drága mulatság. Az alapszolgáltatás, vagyis a vér kinyerése és 20 évnyi tárolása Magyarországon a legolcsóbban szolgáltató Cord Blood Centerben listaáron 341 ezer forintba kerül. Itt fele ennyi időre is lehet szerződni, ami 77 ezer forinttal kerül kevesebbe. A Humancell és a Krio nem ajánl tízéves futamidőt. A húszéves tárolás a Humancellnél 353 ezerből, a Krio Intézetnél 400 ezerből jön ki. A negyedik hazai szolgáltató, a CryoSave 25 éves tárolási időszakot kínál, amiért 385 ezer forintot számláz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Érdekes ügyek | Hozzászólások: 0

Reakciók a választáshoz/Kommentem

2018.04.07

 Az ellenzéki pártok képtelenek voltak egy Orbánnal összemérhető karizmákkal rendelkező politikust előállítani nyolc hosszú év alatt. Ezért a színfalak mögött kénytelenek összeszövetkezni, egymással kibékíthetetlen ellentétben álló pártok, hogy megbuktassák az egyetlen valamirevaló népvezért. Nyolc év alatt nem találtak senkit, de senkit, akire Orbán helyett rá lehetne bízni az országot. Nem kellene ide visszalépések sorozata, ha lenne egy valamirevaló baloldali politikus! Az Orbánban csalódott tömegek mennének és rá szavaznának! Lát az ország vezetésére alkalmas vezetőt az ellenzékben? Milyen kormányzás lesz az, amelyben egy jelentős súllyal rendelkező Jobbik egyeztet a ballibekkel?! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Két nagy ingatlan Szél Bernadett vagyonnyilatkozatában/Kommentem

2018.04.07

  Hova jutunk, ha már megint a marxizmus egyenlősdi elveivel kell birkóznunk? Miért ne emelkedhetnének ki a tehetséges emberek anyagilag is, miért kellene eltitkolni a tehetséges, kiemelkedő munka eredményét?!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Urbán László közgazdász: Olyan káosztól, ami kártékonyabb Orbán rendszerénél, nem kell tartani KOMMENTEM

2018.04.08

 Az ellenzéki győzelem, amellyel ugyan nem számol, de annak esetleges következményei kikövetkeztethetőek tanulmányából.
Az egymással vetekedő pártok szövetsége egy háttéralkukon alapuló tisztán korrupt rendszert okoz. A magyar történelemben az erőskezű egyeduralkodó igazságos Mátyás király uralkodását szokták idézni, mint reménylett hatalmi formát. A kiskirályok kizsákmányoló, zűrzavaros időszaka pedig negatív uralkodási rendszer. 

 

Kibertámadás esetén is háborút indíthat a NATO a hekkeléssel megvádolt ország ellen

2018.04.09

„Válaszunk mindig mértéktartó, védelmi jellegű és arányos lesz, értékelni fogjuk a támadás súlyosságát, és annak megfelelően fogunk reagálni”

– húzta alá Jens Stoltenberg, hozzátéve: előfordulhat, hogy a kibertámadásra a NATO nem csak online eszközökkel reagál.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

14 halottal járó rakétatámadás egy szíriai katonai reptéren – USA: nem mi voltunk

2018.04.09

A Pentagon cáfolta, hogy az Egyesült Államok hajtotta volna végre a Homsz tartomány keleti részén található T-4 elnevezésű katonai repülőtér elleni légicsapást. A támadásra néhány órával azt követően került sor, hogy Emmanuel Macron francia és Donald Trump amerikai elnök telefonon egyeztetett a Dúma lakosságát szombaton ért vegyifegyver-támadásról, és a francia elnöki hivatal nyilatkozata szerint lépéseik egyeztetéséről állapodtak meg. Donald Trump előzőleg azt hangoztatta, hogy a vegyi támadásért valakinek nagy árat kell majd fizetnie.

 

Haley: Ha az ENSZ tétlen marad, az USA ad választ a vegyi támadásra

2018.04.10

Vaszilij Nebenzja orosz ENSZ-nagykövet ezzel szemben ismét álhírnek minősítette a szíriai vegyifegyver-használatról szóló vádakat, amelyek szavai szerint csak azt szolgálják, hogy eltereljék a figyelmet Szergej Szkripal volt orosz kém megmérgezésének London által „összekuszált” nyomozásáról. Nebenzja ezért felszólította a dúmai eset vizsgálatára felkért Vegyifegyver-tilalmi Szervezetet (OPCW), hogy szakemberei már kedden repüljenek Damaszkuszba, és a helyszínen győződjenek meg arról, hogy nem történt vegyifegyver-támadás.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Egy szavazatszámláló beszámolója :

2018.04.10

"Komolyan gondolja valaki, hogy a szavazat számláló bizottság mind az öt tagja alá ír két jegyzőkönyvet egyénit és pártlistást ami nem felel meg a valóságnak? Egy ilyen aláírás bűncselekmény, egytől három évig büntetik. Tegnap részt vettem egy választási bizottságban, kötelezően minden szavazólapot háromszor számoltunk meg, mindig más. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Növekvő orosz katonai aktivitás az ukrán határnál

2018.04.10

A tankokról készült felvételt Fatima Tlis, az Amerika hangja orosz nyelvű adásának munkatársa osztotta meg Twitterén. Az újságíró a videó posztjában arról írt, hogy a felvételt áprili7-én készült a Rosztov megyei Petrivka település közelében. A menetoszlopban BMD típusú deszant-harcjárművek voltak, amely 3 fős személyzettel 5 ejtőernyőst szállíthat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Házkutatást tartott az FBI Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Michael Cohen irodájában és otthonában

2018.04.10

A The New York Times című napilap szerint a házkutatási parancsot Robert Muellernek, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetőjének kérésére adták ki. Az FBI munkatársai különféle ügyekre vonatkozó üzleti iratokat, elektronikus leveleket, dokumentumokat – köztük a Stormy Daniels “művésznéven” szereplő Stephanie Clifford pornószínésznőnek történt pénzátutalási dokumentumokat – foglaltak le az ügyvédnél.

 

Oroszország katonai választ adhat egy Szíria ellenes amerikai támadásra

2018.04.12

Oroszország szükség esetén megtenne minden politikai és katonai ellenintézkedést, ha az Amerikai Egyesült Államok megtámadná Szíriát, jelentette ki Vlagymir Shamanov, az Orosz Állami Duma honvédelmi bizottsága elnöke április 10-én, közölte a TASSZ orosz állami hírügynökség.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Oroszország negyven Pantsir S1 légvédelmi rendszert telepített Szíriába

2018.04.12

A szíriai állami média hírei szerint az orosz védelmi minisztérium az utóbbi időszakban negyven rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakéta rendszert telepített az országba.

Ezt a fajta védelmi rendszert az orosz hadsereg már korábban is használta. Azonban a szíriai háborús események során jelentős tapasztalatokra tettek szert a légvédelmi rakétarendszer használata során és a tapasztalatoknak megfelelően korszerűsítették ezt a védelmi eszközt.

 

Óráról órára súlyosabbá válik a szíriai válság, s a konfliktus miatt közvetlen orosz-amerikai összecsapás törhet ki

2018.04.12

„Oroszország készülj, mert jönni fognak a rakéták. Újak, szépek és nagyon okosak. Oroszország nem lehet partnere egy olyan gázzal ölő gyilkos állatnak, aki még élvezi is azt, amit tesz”

– üzente most már közvetlenül és durván Moszkvának Donald Trump amerikai elnök.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

/izraelinfo.com/Iráni fenyegetés Izraelnek

2018.04.12

A moszkvai védelmi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint két F-15-ös harci gép hajtotta végre a támadást a libanoni légtérből elindítva a rakétákat, a szíriai légtérbe be sem hatolva. Az elindított nyolc rakétából a szíriai légvédelem ötöt lelőtt – tette hozzá a védelmi minisztérium. A Reuters hírügynökség hétfőn megkérdezte az esettel kapcsolatosan az izraeli hadsereget is, amely nem kívánta kommentálni a történteket.

 

Ez a matematikus olyasmit tesz, ami látszólag lehetetlen

2018.04.13

Négyzetes lyukat készítettem erre a papírlapra, és egy kör alakú alátétet,” – magyarázza Tokieda a videóban. “A papírt titokzatos módon meghajtogatom, és át tudom tolni az alátétet a lyukon keresztül.

Ennek a két dimenziós papírnak a belső méretével vagy dimenziójával kell foglalkozni, és azzal a ténnyel, ahogy ez a lap átalakul a környezeti három dimenziós térben,” – mondj Tokieda.

Nos, a két dimenziós lyuk valóban túl kicsi ahhoz, hogy az alátét átférjen, a papír három dimenzióba hajtogatásával azonban össze lehet hozni a négyzet oldalait, ami egy szélesebb részt eredményez, mint a kör alakú lemez átmérője, és lehetővé teszi, hogy áthaladjon rajta.

Ez azért lehetséges, mert amikor ezt a manővert végezzük, megengedjük, hogy az egész dolog a 3D-be kerüljön, majd visszatérjen (a 2D-be),” – folytatja Tokieda. “Ez a tény, hogy be tudunk lépni a környezeti harmadik dimenzióba, és visszatérni, teszi számunkra lehetővé ezt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Oroszország felfüggeszti a nukleáris, rakéta együttműködést Amerikával, tiltja a titán exportját a Boeingnek

2018.04.14

A tervezet jelenlegi változatában szereplő másik rendelkezés az a javaslat, amely lehetővé teszi az orosz vállalatok számára, hogy olyan különböző termékeket állítsanak elő, melyek az Egyesült Államokban vagy a vele szövetséges országokban szerzői jogvédelem alatt állnak anélkül, hogy szerzői jogok birtokosaitól engedélyt szereznének.

Ez olyan lesz, mint egy ütés a gyomorba az amerikaiak számára, mert az angolszász, nyugati világ minden elért eredménye és dominanciája a szellemi tulajdonon alapul, és ezt a jogot célozzuk meg,” – nyilatkozta Mihail Yemelyanov az Interfax szerint. Az ellenszankciók alá tartozó szabadalmak külön listáját a kormány fogalmazza meg.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók