Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Csapda vagy fészek? Alija levél

2018.06.01

 Silló Sándor

Segít valakinek, aki most szeret bele ebbe az országba, most éli a mézesheteit, ha elmondom, hol tartok három év után? Vagy annak, aki elégedetlen azzal, ahová az izraeli évei juttatták? Most ők vitáznak bennem, hagyom őket beszélni:

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Kétezer amerikai harckocsi vonul az orosz határ felé, ellentüntetések Brandenburgban

2018.06.02

 A Deutsche Welle cikke a helyi lakosság képviselőit is megszólaltatja, emellett visszaidézi, hogy a brandenburgi kormányszóvivő, Florian Engels nemrég egyértelműen kijelentette; bár Brandenburgnak NATO-kötelezettségei vannak, ez nem jelenti azt, hogy támogatnának egy Oroszország elleni háborút.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

BRÜSSZEL HALÁLRA ÍTÉLTE PENKÁT, A BOLGÁR TEHENET!

2018.06.03

 Penka egy bolgár tehén. Aki egy nap úgy döntött, hogy megnézi az Európai Unión kívüli világot, és ezért átballagott Szerbiába. Ahonnan aztán hazatoloncolták. Penka egészséges, ráadásul vemhes szarvasmarha – ennek ellenére le fogják vágni. Ugyanis Brüsszel szerint amelyik állat egyszer elhagyta az EU-t, az csak holtan térhet vissza. Penka hiába reménykedik a Freedom House-ban, a Helsinki Bizottságban avagy a Greenpeace-ben – hiszen ő nem Karib-tengeri zöldmoszat, vagy migráns teve. A párhuzamot, azt hiszem, mindenki a helyén érti…

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Az EU széteséséhez vezető események | Hozzászólások: 0

József Attila: NEM! NEM! SOHA!

2018.06.04

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A magyar megújulás útja | Hozzászólások: 0

Ukrán miniszter: Moszkvát porig kell égetni

2018.06.04

 Vlagyimir Omeljan, infrastruktúráért felelős ukrán miniszter Oroszországot „barbár birodalomnak” nevezte és Facebook oldalára porig égetésére szólított fel.

A barbárok célja, írta, „mindent elpusztítani, amit nem tudnak maguk alá gyűrni, megérteni vagy ellopni”.

Majd azt írta, hogy „Moszkvát lehetetlen megváltoztatni vagy átszocializálni – csak porig lehet égetni”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Orosz harckocsik tartanak az ukrán határ felé (videó)

2018.06.04

 Orosz páncélozott harcjárműből és harckocsikból álló konvoj tart az ukrán határhoz Rosztov megyében, az erről készült amatőr felvételt Dmitro Timcsuk ukrán parlamenti képviselő osztotta meg közösségi oldalán.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Hawaii után kitört egy újabb vulkán, rengeteg az eltűnt és a halott

2018.06.04

  BBC tájékoztatása szerint a 25 halott mellett több százan megsérültek és rengetegen eltűntek, miután a Fuego vulkán kitört Guatemalában. A tűzhányó nagyjából 40 kilométerre dél-keletre fekszik Guatemala Citytől, amikor tegnap este váratlanul köveket, füstöt és lávát kezdett köpni. A lávafolyam elmosott egy kis falut, El Rodeót, embereket és házakat temetve a forró magma alá. A guatemalai repülőteret, a La Aurorát lezárták a füstfelhő és a hamueső miatt.

 

Kínának dolgozó kettős ügynököt fogtak az Egyesült Államokban

2018.06.05

 A kémbotrány a kínai-amerikai kapcsolatok elég feszült pillanatában tört ki. A két ország között éppen kereskedelmi háború van kibontakozóban, amit csak bonyolít, hogy az amerikai törvényhozás gyakorlatilag ellehetetlenítette egy nagy kínai mobilcég, a ZTE további működését. A ZTE az amerikaiak vádjai szerint tiltott technológiákat adott el szankciók sújtotta országoknak, így megtiltották a cégnek az amerikai alkatrészek beszerzését, melyek nélkül nem működhet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Az agykutatás 10 igazán meglepő eredménye

2018.06.05

Egy iskolai tananyagot meg lehet tanulni a jutalom reményében (jó jegyek, dicséret) vagy a büntetés elkerülése érdekében (bukás megelőzése) is, de itt lelkesedésről már szó nincs, ezért nagy az oktatás felelőssége, hogy fenntartsa a lelkesedést, és ne túlélni tanítson meg elviselhetetlen környezetben. A félelem egyébként is nagyon rosszul hat az agyra általában, nemhogy a kreativitásra és tanulásra: félelem esetén olyan agyi területek aktiválódnak, amelyeknek fő funkciója a túlélés biztosítása. Ebben a helyzetben egy szorongó, félő gyerek már végképp nem fog jól teljesíteni, de ez igaz a felnőttek munkahelyi környezetére is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Lefoglalhatják a Gazprom egyes európai eszközeit

2018.06.05

 A Naftogaz a behajtással ahhoz a 2,6 milliárd dollárhoz kíván hozzájutni, amelynek kifizetésére a stockholmi választott bíróság február végén utasította a Gazpromot a két társaság közötti elszámolási viták bírságainak egyenlegeként, de amelyet az orosz fél nem fizetett ki. (A Gazprom a partnere által megrendelt, de át nem vett gáz megfizettetése és az alacsony tranzitdíj miatt lett volna köteles fizetni, utóbbi pedig a gázszerződés megsértéséért.)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Már az afrikai kontinensen is készülnek a dollárt yüanra cserélni a nemzetközi kereskedelemben.

2018.06.05

 


Egyre több afrikai ország készül arra, hogy a dollár helyett a kínai valutát, a jüant használja nemzetközi kereskedelmében. Nem véletlen: Kína számos ilyen országnak a legfontosabb kereskedelmi partnere.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

A kriptovalutákkal fogják átvenni a végső hatalmat az Új Világrend uralkodói?

2018.06.05

 a klasszikus értelemben vett készpénzt beszüntetik, felszámoljáka pénznyomás monopóliumát, és egy egységes, az egész világon használható kriptovalutára tér át az emberiség.

Mivel a javak egy digitalizált világban fognak létrejönni, ezért felvetődik majd a szegények és gazdagok közötti szakadék csökkentése, hiszen a rendszer természetességéből fakadóan megoldhatná az évezredes problémát, ami ezen társadalmi különbségek okán lépett fel, és volt mindig is jelen.

Azonban ne legyenek illúzióink…

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Háttérhatalom | Hozzászólások: 0

Történelmi döntést hozott az uniós bíróság az azonos neműek házasságát illetően

2018.06.05

 Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága kedden kimondta: a házastárs fogalma - az uniós állampolgárok és családtagjaik szabad tartózkodáshoz való joga vonatkozásában - érvényes az azonos nemű házastársakra is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Szodoma napjai | Hozzászólások: 0

Magyar ember járt a Marson, de csak Kádár tudott róla?

2018.06.05

 Meghökkentő kijelentést tett a Magyar Tudományos Akadémia egyik köztestületi tagja, dr. Opál Sándor, aki nyugdíjba vonult rendőr alezredes. Azt nyilatkozta, hogy 1970-ben megjárta a vörös bolygót. Az esemény az úgynevezett magyar X-akták közé került, amelyekért szintén a doktor felelt. Elmondása szerint Kádár János tudott minderről, mivel kizárólag neki számolhatott be az űrutazásról.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Marsbéli életképek | Hozzászólások: 0

Olykor a valóság borzasztóbb, mint a fantáziálás

2018.06.05

 Később pedig, amikor a gyermek már egyetemista volt, Kió és a felesége, a Budapesti Nagycirkuszban szintén csak Opál Sándort voltak hajlandók fogadni és bioenergetikussá képezni. Akkor már az ifjú is értett az említett hüllők nyelvén és azok vakon engedelmeskedtek neki is. 
Mindezért már nem is csodálkoztam, amikor jó néhány évvel később hivatalból megtudtam, hogy 1969-70-ben az akkorra már felnőtt és titokban kiképzett Opál Sándor volt az első ember, aki marsi hüllők űrhajóján a Marson felvette a diplomáciai kapcsolatot az ottani hüllők fejedelmével. Amikor visszatért olyan kiváltságokat kapott Brezsnyevtől és a szovjet kormánytól, amivel még Brezsnyev közvetlen munkatársai sem rendelkeztek. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Marsbéli életképek | Hozzászólások: 0

A Föld körül keringett egy idegen anyahajó: egy csillagásznak sikerült felvételt készítenie róla!

2018.06.05

 Az égen hihetetlen sebességgel haladt keresztül, és óriási vörös fényforrásként lebegett a csillagok között.

A jelenség Új-Mexikó egén jelent meg az éjszaka közepén. Először azt hitte, hogy talán csak egy műhold. A műholdak azonban nem bocsátanak ki magukból ilyne intenzitású vörös fényeket.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: UFO | Hozzászólások: 0

"Válaszolnunk kell az amerikai vámokra és véget kell vetnünk az Oroszországot sújtó szankcióknak" - Osztrák alkancellár

2018.06.05

 "Itt az ideje, hogy reagáljunk Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi vámjaira és megszüntessük az Oroszország ellen bevezetett EU szankciókat," - mondta Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, mielőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök Bécsbe látogatott.

 

Ukrajna úgy építi nyugatira magát, hogy a téglákat a kisebbségek iskoláiból üti ki

2018.06.06

 

  • Ukrajnában egyszerre hirdettek nemzetállami építkezést és nyugatos demokráciát. 
  • A nagy átalakulásban lényegében elvették a kisebbségektől az anyanyelvi oktatás jogát, elsősorban azért, hogy a következő generáció már ne értse az orosz propagandát. 
  • Az orosz nyelv elfeledtetése teljesen irreális tervnek látszik, és közben az oktatási törvény miatt Magyarország blokkolja Ukrajna közeledését a NATO-hoz és az EU-hoz. 
  • Kijevben és a donyecki front közelében próbáltuk megérteni, hogy mi folyik a szomszédban.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Putyin megfenyegette az ukránokat

2018.06.07

 A labdarúgó-világbajnokság idején bekövetkező ukrán katonai “provokációknak” súlyos következményük lehet Ukrajna államiságára – figyelmeztette Kijevet Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki interaktív televíziós fórumán.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A III. Világháborúhoz vezető út | Hozzászólások: 0

Holnaptól Bilderberg konferencia: Ferenc pápa is képviselteti magát

2018.06.07

Az olasz Il Giornale napilap arról tudósít, hogy Torinóban holnap kezdődik és 10-én ér véget a szupertitkos Bilderberg találkozó. 128 vendéget várnak, de az eddig megszokottaktól ellentétben nem szállodában fognak lakni, hanem a városban egy olyan helyen, amit még mindig titokban tartanak. Meglepő, hogy Pietro Parolin, vatikáni államtitkár is részt vesz a demokrácia és átláthatóság szempontjából rengeteg kérdést felvető ultratitkos találkozón. A fő témák a populizmus, Oroszország és a szabadkereskedelem lesz. A Bilderberg klubot, emlékeztet az Il Giornale, 1954-ben alapította David Rockefeller.

 

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók