Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Trianon 100: De facto Monarchia, és ami helyette lehetne

2020.06.03

 Pedig ő is vesztes, mert az ő országa is egy kicsi, súlytalan ország Európában. A szlovákok is szenvednek a Pozsony-Kassa autópályával, ami részükről érthető is, hiszen az M3 nem szlovák autópálya. Pedig a jó megoldás a kényelmesen az alföldön vezetett nyomvonal, amelyről az ezer éve ott levő észak-déli korridorokat kell autópályává-autóúttá bővíteni, ahogy történik az Salgótarján és Kassa irányában is.

 

Pogátsa Zoltán: a Huawei-ügy igazi háttere

2020.06.03

 Az állami megrendelések nélkül az amerikai ipar, a nagy vasútépítések ugyanúgy nem jöhettek volna létre, mint ahogy a mai kínai nagyvállalatok és a gyorsvasúti rendszer kiépüléséhez is szükséges volt az állam támogató jelenléte. Az amerikaiak is szétszedték, becsempészték és lemásolták a brit technológiát, elsősorban a textiliparban és az acélgyártásban, ahogy manapság a kínaiak is ezt teszik a high tech iparágakban. Ugyanígy tettek egyébként korábban a britek, akik a kapitalizmus kezdetben legfejlettebb gazdaságának, Flandriának a technológiáját lopták.

 

Magyar reklám - Az Európai Unió által betiltott magyar reklám

2020.06.03

 

Donald Trump szerint Soros György pénze áll a zavargások mögött

2020.06.04

 Az ANTIFA és a szélsőbaloldal – pár nappal az erőszakos megmozdulásokat követően Donald Trump, amerikai elnök megnevezte, kiket sejt a háttérben. Minden bizonnyal igaza van, hiszen az interneten közzétett videófelvételeken az látszik, ahogyan a jól ismert radikális baloldali csoportosulások mozgatják a tüntetőket, ők a hangadók. A tömeg soraiban felfedezhetőek az anarchista-szélsőbaloldali ANTIFA, a jogvédő Black Lives Matter, és egyéb, magát civilnek tartó szervezet tagjai.

 

Megakadályozhatja a gigantikus mentőcsomag az EU szétrobbanását?

2020.06.05

 Hiába adták be a derekukat a németek és egyeztek bele egy 750 milliárd eurós közös hitelfelvételbe, éppen ez hajthatja a populista és euroszkeptikus pártok malmára a vizet, vagyis erősödhet ezek támogatottsága – mondták a CNBC-nek szakértők.

 

Az 1 szám az Egy sokszorozásával és négyzetre emelésével a számsor 1-re tér vissza

2020.06.07

 Egy matematikai érdekesség az 1-es számra.

 

Németország feladná a leckét Budapestnek és Varsónak

2020.06.07

 csak olyan tagállamok kaphassanak a 750 milliárd eurós gazdasági újjáépítési alapból, amelyek nem szegik meg a jogállami előírásokat. Ezt tartalmazza a Berlinben keltezett bizalmas politikai nyilatkozat, amelyhez Szlovénia és Portugália is csatlakozott, mivel a két kormány jövőre tölti be a soros elnöki teendőket. A hírügynökség szerint az állásfoglalás nyilvánvaló oldalvágás a populista, euroszkeptikus magyar és a lengyel vezetésnek,

 

A lengyel kormány határozottan elutasítja az illegális bevándorlók elosztását

2020.06.08

 „Határozott tiltakozásunkat fejezzük ki, nyomatékosan kijelentjük, hogy ilyen eszközöket és megoldásokat nem fogadunk el” – fogalmazott Kaminski

 

Csunderlik Péter: Szibériában dőlt el Magyarország sorsa – Peter Pastor történész Trianonról

2020.06.08

 A szovjet-orosz polgárháború eseményei jelentősen befolyásolták a trianoni döntést – állítja Peter Pastor, amerikai magyar történész, a Montclair State University professor emeritusa, az 1918-1919-es forradalmak diplomáciatörténetének kutatója.

 

Részben mégiscsak ember rakhatta össze az új koronavírust

2020.06.08

 A most készült tanulmány (a Quarterly Review of Biophysics tudományos folyóirat hozza) szerint viszont a vuhani koronavírust ha nem is ember hozta létre, de mesterségesen belenyúlhattak a struktúrájába. A tanulmány arra is rámutat, hogy a vírus szinte egyáltalán nem mutálódott, amióta elkezdett terjedni az emberek között, ez pedig azt jelentheti, hogy a vírus addigra már „kész volt”, 

 

Hizlaljuk és bújtatjuk a budapesti patkányokat az ételmaradék csatornába öntésével

2020.06.08

 Budapesten nem várható, hogy az amerikai nagyvárosokhoz hasonlóan agresszívvá váljanak a patkányok. A város kiváló élőhely számukra, rengeteg menedéket és bőséges élelmet találnak. Utóbbi ellen a lakosság is sokat tehet: például ételmaradékot ne húzzunk le a vécén.

 

„A MÁV-nak minden évben sikerül rosszabb menetrendet csinálni” – harminc vonalon sorvasztják el a vasutat

2020.06.08

 Kényszerű átszállásokkal, rossz csatlakozásokkal keserítik meg a közlekedők életét a koronavírus-járványra hivatkozva szombattól szerte az országban, miután 31 vasúti szárnyvonalon lényegében halálra ítélik a vasúti közlekedést. A legtöbb helyen csak napi egy vagy két vonatpár marad. A döntés előnyeit nem látni, és azt sem árulják el, meddig tart az ideiglenes menetrend, amit utasok, vasutasok és szakértők is bírálnak.

 

A tudományos és hírszerző szakemberek elutasították az új állításokat, hogy az új SARS-CoV-2 koronavírust kifejlesztették

2020.06.09

 A brit-norvég vakcinázási tanulmány szerzői - amelyeket elfogadtak a Biophysics Quarterly Review-ban - állítják, hogy a koronavírus tüskefehérje olyan szekvenciákat tartalmaz, amelyek mesterségesen beilleszkedtek.

 

Trump eltiltja a románokat is Kínától

2020.06.10

  A Fehér Ház a legkeményebb fenyegetésekkel kényszeríti az Egyesült Királyságot, Ausztráliát és Izraelt, hogy azok radikálisan fogják vissza kapcsolataikat Kínával. A South China Morning Post tegnap számolt be arról, hogy egy újabb stratégiai partner hajolt meg Washington nyomásgyakorlása előtt, mégpedig hazánk szomszédja, Románia.

 

Fake news van a nemzeti konzultációban az EU-biztos szerint

2020.06.11

 Az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourová szerint valótlanságot tartalmaz az Orbán-kormány legújabb nemzeti konzultációja, számolt be a 24.hu.

A Euronews brüsszeli tudósítója a kormányzati kérdőív utolsó pontjáról kérdezte a cseh politikust.

 

A megmagyarázhatatlan jelenségek azt sugallják, hogy az univerzum nem az, aminek gondoljuk

2020.06.12

 Két egymással nem összefüggő tanulmány a közelmúltban felvetette ugyanazt a lehetőséget, hogy a fizika törvényei nem mindenütt alkalmazhatók, ami ha igaz, több évszázadnyi tudományt kérdőjelezhet meg.[…]

 

V4: több igazságosságot a támogatások szétosztásánál!

2020.06.12

 Csehországban, a lednicei kastélyban találkoztak csütörtökön a visegrádi négyek miniszterelnökei, ahol egyebek mellett szót ejtettek az európai újjáépítési alapról is, amellyel kapcsolatban Csehország és Magyarország is kifogásokat fogalmazott meg. Orbán Viktor azt szeretné, hogy fair uniós újraindítási csomag álljon össze.

 

Döbbenetesen nagy valamit fedeztek fel a Marquises-szigetek mélyén

2020.06.12

 Francia-Polinéziához tartozó Marquises-szigetek alatt 2900 kilométerrel egy hatalmas struktúra rejtőzik a mélyben. A természetéről nem sokat tudni, csak azt, hogy nagy, és máshogy haladnak át rajta a földrengéshullámok, mint a környező kőzeteken.

 

A helikopterpénz ötletéről

2020.06.13

 Napjainkban a világ közgazdászai sokat vitatkoznak az úgynevezett – Milton Friedman magyar származású Nobel-díjas amerikai közgazdász egy gondolatkísérletéből származó – „helikopter-pénzről”. A koronavírus-válsággal csökkennek az állami bevételek, ugyanakkor elkerülhetetlen a kiadások növelése, ezzel növekednek az állami deficitek.

 

ELSŐ ALKALOMMAL MONDTA EL VÉLEMÉNYÉT AZ AMERIKAI TÜNTETÉSEKRŐL VLAGYIMIR PUTYIN

2020.06.14

 A egyesült államokbeli zavargások az ország mélységi válságának megnyilvánulásai – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva, Kreml, Putyin című, vasárnapi magazinműsorának nyilatkozva.

 

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók