Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Netanjahu kijelentette: Izrael meg fogja akadályozni, hogy Irán atomfegyvereket halmozzon fel

2021.06.01

 Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette: Izrael meg fogja akadályozni, hogy Irán atomfegyvereket halmozzon fel, még akkor is, ha ez feszültséget eredményez az Egyesült Államokkal - jelentette a Walla izraeli hírportál. Benni Ganz védelmi minisztert nem sokkal később sürgős egyeztetésre hívták Washingtonba.

 

Húsz új alakulattal erősíti meg Moszkva az orosz nyugati katonai körzet állományát

2021.06.02

 “Nyugati kollégáink lépései lerombolják a világ biztonsági rendszerét, s ez arra kényszerít bennünket, hogy megtegyük a megfelelő ellenintézkedéseket. Folyamatosan tökéletesítjük csapataink harci összetételét” – mondta Szergej Sojgu.

 

Kijev abban érdekelt, hogy az ukrán hadsereget a lehető legnagyobb mértékben bevonják a NATO hadgyakorlataiba

2021.06.02

 Ukrajna és Lengyelország hivatalos NATO-dokumentumba foglaltatná a litván-lengyel-ukrán dandárt, és meghívnák az egység hadgyakorlataira az észak-atlanti szövetség más országainak katonáit is

 

A Nyugati Katonai Körzet válik Oroszország védelmére hivatott fegyveres erők súlypontjává

2021.06.03

 Megfigyelők azt vélik felismerni, hogy a június közepén tartandó – Joe Biden elnök kezdeményezésére létrejövő - amerikai-orosz csúcsértekezlet amerikai szemszögből értelmezett sikeréhez Putyinnak nem fűződnek érdekei.

 

A rendőrök háromnegyede pályaelhagyáson gondolkozik, a bűnözők pedig majd elkapják magukat

2021.06.03

 Az a zsaru, aki képes felderíteni egy drogcsempész banda minden titkát vagy kinyomozni, hogyan csábítják ki a stricik a lányokat külföldre prostituáltnak az kiválóan alkalmas olyan munkára, ahol szükség van egyszerre analitikus és intuitív gondolkodásra, egy lesben álló macska türelmére és egy bulldog kitartására. 

 

A volt igazságügyi államtitkárt bíróvá nevezték ki, ítélkezési tapasztalat nélkül

2021.06.03

 A gond akkor kezdődik, ha a Kúriából hű elvtársaknak csinálnak kellemesen langymeleg elfekvőt, cserébe csak annyit várva, hogy ha majd egyszer kérnek valamit, akkor ne legyen húzódozás. Persze lehet, hogy nem fognak soha semmit kérni. 

 

Kormányfő jelöltje, három magyar származású tagja is lesz az új izraeli kormánynak

2021.06.03

 Jaír Lapid: Kormányfőjelölt magyar gyökerekkel. Ha sikerül kormányt alakítania, akkor Izraelben Jaír Lapid ellenzéki vezérből a későbbiekben miniszterelnök lehet a várható kolaíciós megállapodás szerint. A politikusnak magyar gyökerei vannak: magyar zsidó családban született édesapját a budapesti gettóba deportálták, a vészkorszakot Raoul Wallenberg segítségével élte túl. 

 

Hresko Ferenc (Avram), a mi izraeli–magyar Nobel-díjasunk

2021.06.04

  Nobel-díj-bizottság azért nem érte el, mert épp unokákat vitt az uszodába.  Egy rokona hívta fel telefonon, miután hallotta a rádióban, hogy ezt az elismerést is megkapta. A Nobel-díj azonban valójában semmit sem változtatott az életén: továbbra is bejár a laboratóriumba, kutatja a biokémia éppen aktuális rejtélyeit

 

Oroszország egy hónap alatt kivezeti az USA dollárt és az angol fontot a vagyonalapjából

2021.06.04

  Oroszország szuverén befektetési alapja, amely az arany arannyal foglalkozik,  40 milliárd amerikai dollárt vesz ki teljes egészében befektetési portfóliójából a Washingtonnal szembeni növekvő feszültségek közepette - jelentette be csütörtökön az ország pénzügyminisztere. Momentán ez hadüzenettel ér fel.

 

Hogyan alakulhatott ki ilyen spirálszerkezet, alig 1,4 milliárd évvel az Ősrobbanás után?

2021.06.04

 Más publikációkban sosem láttak még ilyen egyértelműen látszó forgó korongot, spirális szerkezetet és centralizált tömeget egy ennyire távoli galaxisban. Az ALMA adatainak felbontása annyira kiváló, hogy a rengeteg részletet elnézve azt hihetnénk, egy közeli galaxissal van dolgunk.

 

Orbán: Európa valódi vezetői, az állam- és kormányfők vegyék kézbe a nagy stratégiai kérdéseket

2021.06.08

 Orbán: Az Európai Unió alapszerződéseiben garantált jogainkkal élni fogunk, a lojális együttműködés elve szerint járunk el, és Európa külpolitikai súlyának és tekintélyének helyreállításáért fogunk dolgozni. Támogatjuk az Európa stratégiai szuverenitásának és autonómiájának kialakítását célzó kezdeményezéseket. Ehhez először is meg kell fékeznünk az európai baloldal külpolitikai ámokfutását.

 

A NATO INFRASTRUKTÚRÁJA KÖZELEDIK OROSZORSZÁG HATÁRAIHOZ, PUTYIN SZERINT “GYAKORLATI JELENTŐSÉGE VAN”

2021.06.10

 Több elemzővel ellentétben nem tarja “fecsegések” az esetleges ukrán NATO-tagságtól szóló beszédet Vlagyimir Putyin orosz elnök, mert ugyan Ukrajna belépésének vannak formális akadályai, de szerinte nincs rá garancia, hogy ne történjen meg.


 

Nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából/Kommentem

2021.06.10

 A Gazeta arról is ír, hogy a pápa rövid látogatása azért is különösen kellemetlen Orbánnak, mert a „rivális” Szlovákiába utazik tovább Budapestről, ahol nem csak 3 órát, hanem 3 napot fog eltölteni. Ez a lengyel források szerint óriási pofon lenne egy évvel a választások előtt Orbánnak

 

Izrael- USA megfigyelés: A vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiak körében az mRNS-oltások második adagja után

2021.06.11

 Az oltások biztonságosságát megfigyelő két amerikai rendszer előzetes adatai azt jelzik, hogy a vártnál magasabb a szívizomgyulladásos esetek száma a fiatal férfiak körében az mRNS-oltások második adagjának beadása után – jelentette be csütörtökön az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

 

A Jaszen-osztályú tengeralattjáró elsősorban fegyverzete és lopakodó képességei miatt keltette fel a NATO aggályait

2021.06.11

 A Jaszen-osztály elsősorban fegyverzete és lopakodó képességei miatt keltette fel a NATO aggályait, hiszen a tengeralattjárót felszerelték 32 P-800 Onyik és 40 3M-14 Kalibr cirkálórakétával. A Kalibr-cirkálórakéták hatótávolságát a nyugati hírszerzők körülbelül 2500 kilométerre becsülik és tengeri célpontok likvidálása mellett szárazföldi célpontok ellen is tökéletesen hatékony, ahogy ez bebizonyosodott a szíriai intervenció során is. 

 

Jelentse fel a pap a gyónót, aki szexuális zaklatást vagy pedofíliát vall meg, Szabó, Tordai, Vadai törvényjavaslata szerint

2021.06.11

 Azt szeretnék, hogy a titoktartási kötelezettség ne terjedjen ki a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett, a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményre vonatkozó információkra. A DK-s javaslat szerint pedig már 3 év börtönt is kaphatna az a pap, aki tartja a gyónási titkot, ha efféle információ jut tudomására.

 

Át kell térni a statikus téridőről a dinamikusan áramló téridőre

2021.06.13

 Tételezzük fel, hogy a fénykvantum a téridő gerjesztése, amelyben nem foton halad, hanem a téridő kvantáltan adja tovább a gerjesztést. Úgy, ahogyan az elektromos áramban sem az elektron halad fénysebességgel, hanem az elektromos impulzus. A téridő a tömegek körül körbecsavarodva áramlik, és a fény gerjesztése követi a közvetítőközeg áramlásának útját.

 

A per célja: az uniós források jogállamisági feltételekhez kötése összeegyeztethető az uniós joggal?/Részlet

2021.06.13

 Döntött az Európai Bíróság elnöke, gyorsított eljárásban fogják tárgyalni a jogállamisági feltételrendszerrel kapcsolatos magyar–lengyel közös beadványt.

 

A Putyin által összehozott béke megerősítette a térségben az orosz pozíciókat

2021.06.13

A fegyverkezési versenyben nem tudtak lépést tartani az azerbajdzsáni Alijev-rezsimmel, amely a szénhidrogén-bevételek jó részét a hadseregre fordította.Az azeri családi autokrácia alapja a harcias revansista nacionalizmus, ami most bejött Alijevnek. 

 

A hat párt közösen mit gondol, és mit tenne kormányra kerülve

2021.06.14

 A dokumentumban szereplő pontok, mint a köztársasági elnök közvetlen megválasztása, új alkotmány bevezetése, az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, vagy az ügynökakták nyilvánosságra hozatala.

 

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók