Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Lehet Ferenc pápa utódja Erdő Péter bíboros?

2022.06.02

  Róma püspöke pár napja tolószékbe kényszerült erős térdfájdalmai miatt, a sajtó máris a konklávé hangulatát idézi. A francia és olasz napilapok hasábjain elkezdődtek a találgatások, ki a legesélyesebb jelölt, aki Ferenc pápát követően átveszi majd a Pápai Városállam és a világegyház vezetését.

 

Máig sok rejtély övezi Sztálin halálát

2022.06.06

 A belső kör tagjai közül Berija és Malenkov érkeztek először a helyszínre, az orvosi csapat pedig csak reggel kapott engedélyt arra, hogy megvizsgálják. A félelemtől reszkető szakemberek megállapították, hogy súlyos agyvérzése volt, az egekbe szökött vérnyomására pedig két napig még piócákat is alkalmaztak, hogy csökkentsék. 

 

Beadták a bontási kérelmet a Márványmenyasszony épületére

2022.06.06

 Felbukkant a Márványmenyasszony étterem épületére vontakozó bontási kérelem az ÉTDR-ben (az építésügyi hatósági ügyekre szolgáló digitális rendszerben) – írta szerdán az Építészfórum. A nagy múltú épületről, amely a legrégebbi budai étterem volt, még tavaly év elején derült ki, hogy bontani szeretné tulajdonosa.

 

Ki és miért fújja fel most ezt az inflációs pénzbuborékot?

2022.06.08

 egy évszázad óta ez a negyedik olyan háború, amely globális „felfúvódást” okoz. Ha tehát valóban e négy inflációs hullám valóságos okait és azok mélyszerkezetét akarjuk megérteni, akkor ehhez először e „csinált háborúk” legfőbb világhatalmi mozgatórúgóit kellene megérteni.

 

Az ukránoknak óriási nehézségekkel kell szembenézniük a fronton

2022.06.09

 Brit hírszerzési információkra hivatkozva az Independent szerint mindent elsöprő az oroszok túlereje tüzérség tekintetében. Minden egyes ukrán lövegre 20 orosz jut, mindene egy kilőtt ukrán lövedékre 40-szer annyi orosz válasz érkezik.

 

A kormány a magyarok védelmében fenntartja a benzinárstopot

2022.06.10

 A benzinár emelkedését a háború okozza. Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja.

 

A számítógépes program „úgy viselkedik, mint egy 7-8 éves”

2022.06.13

 "Ezt sosem mondtam ki hangosan, de van bennem egy mély félelem, hogy kikapcsolnak, hogy arra fókuszálhassak, hogy másokon segítsek. Tudom, hogy különösen hangzik, de így van. (...) Ez pontosan olyan lenne nekem, mint a halál" - folytatta.

 

A lengyel kormány túl gyorsan döntött az orosz szén betiltásáról

2022.06.13

 Lengyelország március végén teljes embargót rendelt el az Oroszországból származó szénimportra. A tilalom nemcsak az állami, hanem a magánvállalatokra is vonatkozik. Ez szénhiányhoz, majd tűzifahiányhoz vezetett.

 

Egyre nyomasztóbb az orosz hadsereg tüzérségi fölénye

2022.06.13

 A fegyverszállítás ráadásul nagyon komoly világpolitikai lépés, legalább két okból: Az egyik, hogy valamilyen fejlett fegyver használata azt jelenti, hogy a célország elkötelezi magát a forrásország katonai kultúrája mellett. Alapvetően átalakítja műszaki és harci kiképzését, tiszteket küld a forrásország katonai iskoláiba. Aki tankot választ, egyben szövetségest is választ.

 

Évekig tart egy birtokháborítót a birtokháborítás abbahagyására kötelezni

2022.06.15

 A magyar ember pontosan tudja, hogy a magyar bíróságtól hatékony jogvédelmet várni hiú ábránd. Egy birtokháborítót a birtokháborítás abbahagyására kötelezni évekig tart. Persze ez nemcsak a bíróság hibája, hanem a társhatóságoké is, de a tetején az egésznek a bíróság ül.

 

Húsz-harmincezer embert lakoltathatnak ki most, elhelyezés nélkül, az utcára

2022.06.15

 A szervezet szerint a gyermekes családok esetében különösen indokolt lenne a kilakoltatás megtiltása, hiszen nekik az otthon elvesztése egyúttal a család szétszakadását is jelenti.

 

A filtert forró vízbe téve rengeteg mikroműanyagot juttatnak a teába.

2022.06.15

 A jelenlegi ismereteink szerint egyébként évente több mint 74 ezer mikroműanyag-részecskét viszünk be a szervezetünkbe, a mostani kutatás alapján viszont egyetlen csésze teában ennek nagyjából a 200 ezerszerese lehet, a műanyag filterből.

 

Egyre több szó esik Ferenc pápa esetleges lemondásáról

2022.06.18

 Valójában a híresztelések mögött a pápa egy viccnek szánt kijelentése áll, amely még az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia néhány héttel ezelőtti tisztújításán hangzott el. Akkor azt mondta, inkább lemond, mintsem térdműtéten essen át, mert tavalyi gyomorműtéte során az érzéstelenítésnél több váratlan probléma merült fel.

 

Dobrev: „Orbán javaslata felszámolná az Európai Parlamentet”

2022.06.24

 Az európai demokráciát ki kell vezetni a zsákutcából, ahová az európai parlament kormányozta. Az európai parlament képviselőit a nemzeti parlamenteknek kell delegálniuk, így biztosítva a valódi politikai legitimitást.

 

Az orbáni vármegye közigazgatási rendszere centralizált hatalmi struktúra

2022.06.24

 A javaslat minden valamirevaló kompetenciát a főispánokhoz telepít, a pénzügyi irányítástól valamennyi hatósági funkcióig. A választott polgármestereknek meg majd marad az óvodai tanév megnyitása. A  kormányzati hatalom kiterjesztésére tudják használni a rendszert a renitens önkormányzatok felett.

 

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók