Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

Lengyelország frontális politikai offenzívát indíthat Brüsszel ellen

2022.09.01

  A lengyelek bejelentették, hogy Brüsszel ellen minden lehetséges eszközzel fellépnek a történtek után, és ha kell, vétózni fognak minden egyes közös határozatot. Erre Olaf Scholz német kancellár zászlajára tűzte az uniós vétójog eltörlését külpolitikai és adópolitikai kérdésekben 

 

A víz alatti vulkán rengeteg tengervizet lövelt a sztratoszférába, hűti a légkört

2022.09.04

 Akár fehér karácsonyunk is lehet egy gigantikus vulkánkitörés miatt – írja az rtl.hu. Amikor idén januárban kitört egy víz alatti vulkán Tongán, több mint 50 kilométerig fellövellt a víz. Márpedig ha a sztratoszféra lehűl a déli féltekén, az a sokéves statisztika szerint az északi féltekén hidegbetöréseket okozhat.

 

Országszerte összeírják a sertéseket a járási állategészségügyi szakemberek

2022.09.04

 Ahogyan a Szabad Nép 1951. december 18-i beszámolója is érzékelteti, a feketevágás büntetését igen komolyan vették a Rákosi-érában. Bacsó Péter A tanú című filmje könnyed hangulata ellenére is erről tanúskodik: Pelikán József hiába volt párttag, valamint hithű kommunista, amikor az ávósok a pincében megtalálták a disznót „feldolgozott állapotban”, azonnal elvitték a gátőrt.

 

Ferenc pápa utasítja a vatikáni entitásokat, vigyenek át minden pénzt a Vatikáni Bankba

2022.09.05

 A pápa állítólag arra kérte a pápai állam által ellenőrzött állampolgárokat és vállalkozásokat, hogy a Vatikánon kívül tartott összes vagyonukat helyezzék vissza a páncélszekrényekbe.

 

Kazahsztánba utazott Ferenc pápa a világvallások vezetőinek kongresszusára

2022.09.13

 Kiemelte, hogy „a geopolitikai csomópontok kereszteződésében” fekvő Kazahsztánnak fontos szerep jut a konfliktusok rendezésében. Tokajevvel a pápa legutóbb áprilisban, videókonferencia keretében tárgyalt. A Világvallások Kongresszusát a kazah fővárosban tartják, immár hetedik alkalommal. Római pápa először vesz részt az eseményen.

 

Az önkormányzatoknak minden 4. forintot rezsire kellene költeni

2022.09.13

 A helyhatóságok azzal szembesülnek, hogy az áram ára 36 forint/kilowattóra helyett 400-500 forint lesz, a gáz ára pedig köbméterenként 150 forintról 600 forint fölé emelkedhet - írja a G7, amelynek sajtómunkásai számos önkormányzati gazdálkodásra rálátó szakértővel beszéltek erről. Ennek alapján úgy tűnik, hogy az önkormányzatok nem tudják milyen hatása lesz pontosan ennek a drágulásnak.

 

Andrzej Duda döntése alapján a lengyelek elutasítják az EU kívánságait

2022.09.18

 A probléma lényege ugyanis az, hogy a bírói kinevezésekre és előléptetésekre az államfőnek javaslatot tevő Országos Bírósági Tanács kétharmada továbbra sem a bírói kar képviselőiből áll, hanem – sokak szerint alkotmányellenesen – a parlamenti többség választja őket politikai alapon a kollégáik által ajánlott bírák közül. 

 

Még áprilisban is volt esély a békére Oroszország és Ukrajna között, ámde….

2022.09.26

 az amerikai külügyminiszter szerencsétlen elszólásából tavasszal kiderült, hogy az USA célja Oroszország minél nagyobb mértékű meggyengítése – és nem Ukrajna szuverenitásának megvédése. Az sem mellékes, hogy az Ukrajna csak azután kapott nagy tételben nyugati fegyvereket és muníciót, hogy az első napok után kiderült, az oroszoknak nem jön össze a villámháború.

 

„A helikopter az Északi Áramlat 2 útvonalán repült, sőt, a baleset helyszínei között”

2022.09.29

 a volt lengyel külügyminiszter, jelenleg európai parlamenti képviselő Radosław „Radek” Sikorski rejtélyes bejegyzése, aki nemes egyszerűséggel megköszönte Amerikának a robbantásokat.

 

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók