Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Déli király

Cikkek

Donald Trump: A szenátus azonnal tárgyalja meg az ellene indított impeachment eljárást

2019.12.20

 

Ez egy nagyon szép lépés a sakktáblán.
Pelosi addig nem engedi meghozni a formális határozatot az impeachmentről, ameddig nem biztos abban, hogy a szenátusban fair trial lesz, márpedig azzal kapcsolatban vannak kételyek, na nem a demokraták elfogultsága miatt (illetve de, az létezik) hanem mert a republikánusok azt mondták, hogy obstruálni fogják.
Így az impeachment van, hiszen döntöttek róla, de nincsen, mert a republikánusoknak először azt kell mondaniuk, hogy nem rajtuk fog múlni a fair trial.
Nagyon szép, a sakkújságban az ilyen lépések után szokott lenni a felkiáltójel.

 

Sürgős kórházi kezelésre volt szüksége Donald Trumpnak állítólagos szívproblémákkal

2019.11.25

 A New York Times szellőztette meg, hogy a hétvégén sürgős kórházi kezelésre volt szüksége a 73 éves amerikai elnöknek. A cikk szerint szívproblémák miatt szorult ellátásra a politikus. 

 

Trumpot követni sem lehet: most az amerikai-török viszonyt dicséri

2019.10.09

Az amerikai elnök azután áradozott a remek kapcsolatról, hogy hétfőn még a török gazdaság teljes elpusztításával fenyegetőzött. Új üzenetében megvédte a kurdokat is.

 A Fehér Ház vasárnap este közleményben jelentette be, hogy nem támogatja a várható török hadműveleteket Észak-Szíriában, és - ahogyan Stephanie Grisham szóvivőnő fogalmazott - „nem is bonyolódik bele”. 

 

Egy második amerikai titkosszolga is bejelentést tett Trump ellen az ukrán hívás miatt

2019.10.07

 Miután egy whistleblower - vagyis hivatalos bejelentő - információi minden korábbinál durvább jogi csatateret nyitottak a Fehér Ház és a demokraták vezette képviselőház között, mára kiderült, hogy az amerikai titkosszolgálatok újabb tagja nyúlt ehhez az eszközhöz - ami egyébként innentől kezdve kiemelt védelmet biztosít neki.

 

Kilövési engedély Trumpra, síri csend Bidenről

2019.10.01

 Az igazi ügy pedig ez: Joe Biden, akkor még Barack Obama alelnökeként, 2016-ban sikeresen kirúgatta Viktor Sokin ukrán főügyészt, aki éppen megvizsgálta volna azt az ukrán céget, a Burisma Holdingsot, amelynek igazgatótanácsában 2014 óta ott ült a fia, Hunter Biden.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Donald Trump: Megpróbálnak megállítani, mert harcolok érted!

2019.09.30

 - "Jelen pillanatban az amerikai politika történetének legnagyobb átverése folyik. A demokraták el akarják venni a fegyvereiteket, az egészségügyeteket, a szavazatotokat a bíráitokat és végső soron a szabadságotokat, de mi ezt nem fogjuk hagyni." - üzente a Twitteren Donald Trump videójában.

 

LEMONDOTT AZ AMERIKAI KORMÁNY UKRAJNÁVAL FOGLALKOZÓ KÜLÖNMEGBÍZOTTJA

2019.09.28

 Lemondott pénteken Kurt Volker, az amerikai kormány Ukrajnával foglalkozó különmegbízottja, miután a tisztségviselő neve felmerült a Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök július 25-i telefonbeszélgetésével kapcsolatos kiszivárogtatott jelentésben – közölte a CNN amerikai hírtelevízió az ügyre rálátásra bíró saját három forrására hivatkozva.

 

Trump is terjeszti a teóriát arról, hogy a Clintonok állhattak a tinilányokat futtató Jeffrey Epstein halála mögött

2019.08.11

 A posztban, amit Trump is megosztott, az áll, hogy Epsteinnek terhelő információ lehettek a Clinton-famíliára nézve, úgyhogy sejthetjük, ki áll az „öngyilkosság” mögött. Trump utal rá, hogy mások szerint az ő érdeke lehetett Epstein halála, de a jelek egyértelműen Bill Clinton irányába mutatnak. A valóságban mindketten régóta ismerték Epsteint. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

DONALD TRUMP: EGY ESETLEGES KONFLIKTUS IRÁNNAL “NEM TARTANA SOKÁIG”

2019.06.27

1914: II. Vilmos közismert mondásában: "Mire a levelek lehullanak, katonáink hazatérnek!", 1915-re már senki sem hihetett.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Texasban természeti katasztrófák után egy hétig szabad a fegyverviselés

2019.05.28

 16:15 arányban fogadta el a texasi szenátus azt az új törvényt, amely feljogosítja a fegyvertartókat, hogy a természeti katasztrófákat követő egy hétben nyilvánosan viselhessék a fegyverüket. A javaslat támogatói azzal érveltek, hogy így a természeti katasztrófák miatt otthonuk hátrahagyására kényszerülőknek legalább a fegyvereiket nem kell hátrahagyniuk. Ez, mint a törvény indoklásában is írják, különösen jól jöhetne a fosztogatók ellen.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »