Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Déli király

Cikkek

Donald Trump: Nem vagyok oroszbarát!

2018.07.18

 John Brennan, a CIA volt igazgatója "hazaárulásnak" nevezte a közös sajtókonferenciát, amelyen Trump mintha nem adott volna hitelt az amerikai választásokba történt orosz beavatkozásról szóló amerikai hírszerzői jelentéseknek. Az elnök, aki kedden a Fehér Házban nyilatkozatban korrigálta hétfői szavait, mondván, hogy "rosszul fejezte ki magát", az interjúban kijelentette: "Brennan nagyon rossz ember, nézzék csak meg, hogy mi minden történt, amikor ő irányította az ügynökséget".

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump döntésének Kína lehet a legnagyobb nyertese. Az iráni rezsimet nem könnyű megdönteni

2018.05.22

 A KKI kutatója szerint az USA és az EU, illetve az USA és Oroszország közötti mostani vita nem is annyira az iráni atomfegyverről szól, hanem arról, hogy az USA Izraellel és Szaúd-Arábiával karöltve szeretné az iráni külpolitika irányát megváltoztatni. Vagyis: gyengíteni Teherán befolyását a Közel-Keleten és letörni középhatalmi ambícióit.

 

Házkutatást tartott az FBI Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Michael Cohen irodájában és otthonában

2018.04.10

A The New York Times című napilap szerint a házkutatási parancsot Robert Muellernek, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetőjének kérésére adták ki. Az FBI munkatársai különféle ügyekre vonatkozó üzleti iratokat, elektronikus leveleket, dokumentumokat – köztük a Stormy Daniels “művésznéven” szereplő Stephanie Clifford pornószínésznőnek történt pénzátutalási dokumentumokat – foglaltak le az ügyvédnél.

 

Tizenkilencre húzott lapot külügyminisztere kirúgásával Trump

2018.03.13

 Az új külügyminiszter-jelöltet, Mike Pompeót, Trump feltétlen híveként tartják számon Washingtonban. Mielőtt a CIA igazgatója lett, keményvonalas republikánus képviselő volt Kansas államból. Ő politikai kinevezettnek számít, hiszen nincs külügyi tapasztalata, katonai viszont annál több. Kérdés az is, hogyan fog kijönni a washingtoni külügyminisztérium stábjával, akikről nem titok, hogy nem kedvelik az amerikai elnököt. Vannak viszont olyanok, akik szerint éppen az ő személye segít majd a közeledésben Trump és a külügyminisztérium között.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump már arra készül, hogy megpróbálják eltávolítani az elnöki székből

2018.03.12

 Az amerikai elnök azt az ügyvédet szeretné magához csábítani, aki Bill Clinton védte az ellene indított eljárást alatt. Donald Trump kikelt az erről beszámoló New York Times ellen, de nem cáfolta a lap értesüléseit. Az új ügyvéd megkeresése közben jelzi: Trumpék sokkal jobban tartanak az ellenük indított különleges ügyészi vizsgálattól, mint ahogy azt kifelé mutatják.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Az amerikai nagykövetek üzenete – bizsukereskedőt hozzánk, tengernagyot Ausztráliába

2018.02.19

  Harris kinevezése egyértelmű üzenet arra, hogy a Fehér Ház élesebb pályára áll Ázsia biztonságpolitikai kérdéseivel kapcsolatban, beleértve a vitatott Dél-kínai-tenger ügyét. A tengernagy jelölése röviddel a Nemzeti Védelmi Stratégia közzététele után történt, amely Kínát és Oroszországot nevezi meg az USA legnagyobb veszélyforrásainak és a háborús előkészületek fontosságát emeli ki velük szemben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump: ha a demokratákat nem érdekli a biztonság, inkább zárjuk be a hivatalokat

2018.02.07

 a demokratáknak el kell fogadniuk a szigorúbb határvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy gátat vessünk az illegális bevándorlásnak. Ha be kell zárnunk a kormányhivatalokat, mert a demokratákat nem érdekli a biztonság (...), és nem akarják gondját viselni katonáinknak, akkor legyen inkább újabb kormányzati leállás"

— fogalmazott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump megfenyegette az EU-t és bocsánatot kért a muszlimoktól

2018.01.29

 Donald Trump szerint nem az EU az egyetlen, amely méltánytalan módon jár el az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelemben, sok országot meg tudna nevezni, amelyek ugyanígy viselkednek, de az Európai Unió “nagyon-nagyon igazságtalan”.

Trump alig burkoltan megtorló kereskedelmi lépéseket is kilátásba helyezett, mondván: a jelenlegi helyzet “nagyon is (az EU) kárára válhat”. Részletekbe mindazonáltal nem bocsátkozott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump egészséges, és nem elmebeteg

2018.01.17

 A 71 éves elnök 190 centiméter magas és 108 kilós. A vérnyomása 122/74, ami a normális értékek között van, viszont kicsit magas a koleszterinszintje. Jackson szerint minden adat arra utal, hogy Trump remek állapotban van, és abban is marad az elnöksége végéig. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy egy életen át tartózkodott az ivástól és a dohányzástól.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Szorul a hurok Trump körül: a kínos nyomozás elérte a legbelső kört

2018.01.17

 Kedden az is kiderült, hogy Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság szintén büntetés terhe mellett idézte be Bannont, mégpedig nem egyszerű meghallgatásra, hanem a vádemelésre is jogosult nagy esküdtszék elé. Ez a bizottság is Oroszország vélt szerepét vizsgálja - írja az MTI.

Elemzők emlékeztettek arra: ez az első alkalom, hogy a Mueller-bizottság Donald Trump belső köreihez tartozó személyiséget idéz a nagy esküdtszék elé azért, hogy informálódjék az oroszokkal történt esetleges összejátszásról. Eddig "csak" Trump távolabbi, vagy korábbi munkatársait kérdezték erről.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »