Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Déli király

Cikkek

Már saját kormányán belül is ezerrel fúrják Trumpot

2018.09.06

 Az elnök egy fehér házi rendezvényen reagált az amerikai lapban megjelent cikkre. "Pipogya vezércikknek" minősítette az írást, a The New York Timest pedig kudarcos lapnak, majd felsorolta kormányzata néhány eddigi eredményét.

Twitter-üzeneteinek egyikében pedig azt írta, hogy "amennyiben ez a pipogya, névtelen személy valóban létezik, a Times nemzetbiztonsági okokból azonnal ki kell adja őt a kormánynak".

 

Drámaian megnőtt Trump eltávolítási eljárásának esélye

2018.08.24

 A Trump elleni eljárás megindításának esélyét tovább növeli, hogy szerdán Cohen ügyvédje már arról beszélt a Bloomberg szerint: védencének vannak információi az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás és hackertámadás ügyében is és ezekről szívesen beszél is a nyomozóknak. Márpedig leginkább éppen erre irányul a különleges ügyész, Robert Mueller tavaly óta zajló vizsgálata is. Ennyire forró tehát még sosem volt a levegő az amerikai elnök körül és ha nem is távolítják el a 2020 januári mandátumának lejártáig, akkor is kifejezetten nehéz lesz ilyen ellenséges keretek között végigcsinálnia az elnökségét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump összeférhetetlenséggel vádolja Robert Muellert

2018.07.30

 az elnök azért támadta a Mueller vezette bizottságot, mert szerinte tele van demokrata párti hívekkel, és feltette a kérdést, vajon miért nem vizsgálja Mueller Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelöltet, "beleértve saját magát is, aki Obamának dolgozott". Trump ismét leszögezte: az igazi összejátszás az oroszokkal a demokratáknál, Podesta (Clinton kampánycsapatának vezetője) révén történt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trumpnak kezd leesni, hogy Kim Dzsongun átverte

2018.07.29

 Donald Trump hivatalos álláspontja szerint egyre jobbak a kapcsolatok Észak-Koreával. Persze ez nincs így, és a háttérben ideges is miatt. A Washington Post legalább is úgy értesült, hogy az elnököt bosszantja, hogy nem haladnak egyről a kettőre, és folyamatosan zargatja emiatt a tanácsadóit.

A probléma gyökere, hogy a felek között nincs kötelező érvényű szerződés. Csak egy kézfogás és a csúcstalálkozón aláírt 400 szavas dokumentum köti össze őket, amiben nem vezetik le pontosan, hogy milyen lépéseknek kellene történniük a feszültségek enyhítésére.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Kalasnyik Márton: Mi van, ha Trump tényleg orosz ügynök?

2018.07.18

 Trump korábban semennyire nem érdeklődött a politika iránt, 1987 szeptember 2-án viszont közel százezer dollárt költött egy véleménycikk teljes oldalas reklámként való megjelentetésre a New York Times, a Washington Post és a Boston Globe hasábjain. Ebben harsogja el először az azóta megszokott véleményét, tehát hogy az USA szövetségesei (Japán, Szaúd-Arábia, NATO-országok) valójában piócák, amelyek az USA haderején élősködnek, és arra kellene kényszeríteni őket, hogy maguk fizessenek a haderejükért. Nem sokkal ezelőtt, 1987 júliusában járt Trump először Moszkvában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Donald Trump: Nem vagyok oroszbarát!

2018.07.18

 John Brennan, a CIA volt igazgatója "hazaárulásnak" nevezte a közös sajtókonferenciát, amelyen Trump mintha nem adott volna hitelt az amerikai választásokba történt orosz beavatkozásról szóló amerikai hírszerzői jelentéseknek. Az elnök, aki kedden a Fehér Házban nyilatkozatban korrigálta hétfői szavait, mondván, hogy "rosszul fejezte ki magát", az interjúban kijelentette: "Brennan nagyon rossz ember, nézzék csak meg, hogy mi minden történt, amikor ő irányította az ügynökséget".

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump döntésének Kína lehet a legnagyobb nyertese. Az iráni rezsimet nem könnyű megdönteni

2018.05.22

 A KKI kutatója szerint az USA és az EU, illetve az USA és Oroszország közötti mostani vita nem is annyira az iráni atomfegyverről szól, hanem arról, hogy az USA Izraellel és Szaúd-Arábiával karöltve szeretné az iráni külpolitika irányát megváltoztatni. Vagyis: gyengíteni Teherán befolyását a Közel-Keleten és letörni középhatalmi ambícióit.

 

Házkutatást tartott az FBI Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Michael Cohen irodájában és otthonában

2018.04.10

A The New York Times című napilap szerint a házkutatási parancsot Robert Muellernek, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetőjének kérésére adták ki. Az FBI munkatársai különféle ügyekre vonatkozó üzleti iratokat, elektronikus leveleket, dokumentumokat – köztük a Stormy Daniels “művésznéven” szereplő Stephanie Clifford pornószínésznőnek történt pénzátutalási dokumentumokat – foglaltak le az ügyvédnél.

 

Tizenkilencre húzott lapot külügyminisztere kirúgásával Trump

2018.03.13

 Az új külügyminiszter-jelöltet, Mike Pompeót, Trump feltétlen híveként tartják számon Washingtonban. Mielőtt a CIA igazgatója lett, keményvonalas republikánus képviselő volt Kansas államból. Ő politikai kinevezettnek számít, hiszen nincs külügyi tapasztalata, katonai viszont annál több. Kérdés az is, hogyan fog kijönni a washingtoni külügyminisztérium stábjával, akikről nem titok, hogy nem kedvelik az amerikai elnököt. Vannak viszont olyanok, akik szerint éppen az ő személye segít majd a közeledésben Trump és a külügyminisztérium között.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

Trump már arra készül, hogy megpróbálják eltávolítani az elnöki székből

2018.03.12

 Az amerikai elnök azt az ügyvédet szeretné magához csábítani, aki Bill Clinton védte az ellene indított eljárást alatt. Donald Trump kikelt az erről beszámoló New York Times ellen, de nem cáfolta a lap értesüléseit. Az új ügyvéd megkeresése közben jelzi: Trumpék sokkal jobban tartanak az ellenük indított különleges ügyészi vizsgálattól, mint ahogy azt kifelé mutatják.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A Déli király | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »