Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Déli király

Cikkek

Csendes puccs folyamat: Szavazhatnak Donald Trump leváltásáról

2017.06.14

 „Nincsenek illúzióim” – írta Sherman tegnap kiadott közleményében. „A határozat nem fog átmenni a képviselőházon, legalábbis a közeli jövőben. De a köztársaságra jelentett kockázatokat figyelembe véve olyan gyorsan kell cselekednünk, amilyen gyorsan csak lehet.”

Sherman elmondta, hogy a Kongresszusban ülő republikánusok közül valószínűleg csak kevesen fognak tenni azért, hogy megkezdődhessen Trump felelősségre vonása, a Szenátus álláspontja szerint pedig nincs kellő bizonyíték az impeachment megkezdéséhez – legalábbis egyelőre.

 

Nyilvánossá váltak Trump és a kirúgott FBI-főnök vitái

2017.06.02

 A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott vezetője azokról a sajtóban megjelent és politikai bombaként robbant vádakról beszél majd, melyek szerint Trump elnök állítólag nyomást gyakorolt volna rá és a Szövetségi Nyomozó Irodára, hogy zárják le az Oroszország és Trump kampánycsapata közötti vélt kapcsolatokról folyó vizsgálatot. Elemzők szerint Comey az FBI-vizsgálat részleteiről nem akar majd szót ejteni, ám a CNN hírtelevízió és a republikánusokhoz közelálló Fox televízió információi szerint azt alig várja, hogy a Trump elnökkel folytatott heves személyes vitáiról beszélhessen. 

 

Trumpnak pár nap alatt sikerült lerombolnia több évtized munkáját

2017.05.29

 Donald Trump képtelen volt felmérni első európai látogatásának súlyát, felelőtlen kijelentéseivel és viselkedésével pedig súlyos károkat okozott az amerikai-európai kapcsolatokban - értékeli az amerikai elnök látogatását Anne Applebaum Pulitzer-díjas újságíró. A Washington Post hasábjain megjelent véleménycikkében kifejti, hogy az európai körút egy kisebb diplomáciai katasztrófával ért fel, ami a transzatlanti együttműködés tengelyét jelentő amerikai-német kapcsolatokat több évtizedes mélypontra taszította. 

 

Trump befenyíti a német autóipart ami a magyarországi autóipari német cégeket is súlythatja

2017.05.26

 Az amerikai vezető korábban nem csak Merkel bevándorláspolitikáját kritizálta, de célba vette a német gazdaságpolitikát is; januárban azzal fenyegette Németországot, hogy 35%-os védővámot vet ki a német gépjárművek importjára. Jelenleg az USA területére exportált német autók után többnyire az áru összértékének 2,5%-át kell kifizetniük, de bizonyos típusú gépjárművek esetében ez 25%-ban van megállapítva. Ezt az összeget emelné Trump 35%-ra.

 

A Der Spiegel Trumpot szó szerint „bunkónak” nevezte

2017.05.26

 A legolvasottabb német hírportál, a Der Spiegel hetilap online változata reggeli kör-emailjében arról ír, 20 ezer katona és rendőr őrzi a szicíliai Taorminát, ahová Trump amerikai elnök ma érkezik. Majd azt írja, azután, ahogyan Trump tegnap Brüsszelben az EU és NATO csúcs utáni csoportos fotón előre csörtetett, a szicíliai viselkedésétől nem várható semmi jó, mert, írja szó szerint a portál szerkesztősége, „Ez az ember sajnos egyszerűen egy bunkó”.

 

Trump elnök úr Orbán Viktor magyar kormányfővel társalogva állt a kamerák elé

2017.05.25

 A jelenet akkor játszódott le, amikor a NATO-tagállamok vezetői a családi fotóhoz gyülekeztek. Az amerikai elnök a szélesen mosolygó Orbán Viktor magyar kormányfővel társalogva tartott a kamerák elé, és egy határozott mozdulattal félretolta Dusko Markovic montenegrói kormányfőt, hogy az első sorban állhasson.

 

Trump: egy szóval sem említettem az oroszoknak Izraelt

2017.05.22

 A Dávid király szállodában Donald Trump és Benjamin Netanjahu közös sajtótájékoztatón vett részt. A sajtótájékoztató végén, amikor mindenki távozni készült az alig egy hete kipattant kiszivárogtatási botránnyal kapcsolatban megkérdezték az indulófélben lévő amerikai elnöktől, miért adott ki izraeli hírszerzési információkat az oroszoknak. Benjamin Netanjahu a kényelmetlen kérdés hatására kissé elsápadt majd hirtelen megfagyott a levegő. Trump csendre intette a kiabálókat és mérgesen azt mondta: “Egy szóval sem említettem az oroszoknak Izraelt.”

 

Putyin: „Az Egyesült Államokban politikai skizofrénia van kialakulóban”

2017.05.20

„Donald Trump semilyen titkos információt nem árult el az orosz külügyminiszternek múlt heti találkozójukon, amit be is tud bizonyítani” - fogalmazott Vlagyimir Putyin orosz elnök egy keddi sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: „Az Egyesült Államokban politikai skizofrénia van kialakulóban, semmi mással nem tudom magyarázni a hivatalban lévő elnök elleni vádat, miszerint valamiféle titkokat árult volna el Lavrovnak".

 

Újabb kapitális baklövést követett el Donald Trump

2017.05.16

 A washingtoni kongresszusban ugyanakkor bombaként robbant a hír arról, hogy Trump bizalmas információkat osztott meg az orosz diplomácia vezetőjével. Bob Corker, Tennessee állam republikánus szenátora szerint a Fehér Ház „negatív spirálba” került, s minél gyorsabban ellenőrzésük alá kellene vonni a helyzetet. „Nagyon jó nemzetbiztonsági csapat jött össze, s szégyen, hogy ennek ellenére aggasztó, kaotikus helyzet alakult ki, jórészt a fegyelmezetlenség miatt” – utalt az elnök önfegyelmének hiányára Corker szenátor.

 

“Nem a kormányt, Istent kell imádni” Zseniális beszédet mondott Trump

2017.05.13

 “Kérdezd meg magadtól, hogy mindazon áldások után, amiket te kapták, te mit fogsz visszaadni az országodnak, és egyben a világnak? Milyen nyomot hagysz a történelem színpadán? Mit fog mondani a jövő Amerikája, mit tettél a saját korodban? Kockáztattál? Elég bátor voltál dacolni az elvárásokkal? Mertél szembemenni az általános felfogással és a rendszerrel? Én ezt teszem, mi ezt tesszük. Tegyük ezt ezután is.”

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9