Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KAMALA HARRIS ZSIDÓ FÉRJE AZ ELSŐ FÉRFI „SECOND LADY” AZ USA TÖRTÉNETÉBEN

 

KAMALA HARRIS ZSIDÓ FÉRJE AZ ELSŐ FÉRFI „SECOND LADY” AZ USA TÖRTÉNETÉBEN/Részletek

 

Kamala Harris történelmet írt azzal, hogy első női és első fekete alelnöke lett az USA-nak. Ezzel pedig Dough Emhoff lett az első férfi „second lady” az országban.

Harris és Emhoff 2014-ben házasodott össze. Harrisnek ez volt az első, Emhoffnak pedig a második házassága.

Harris megválasztása nemcsak azért különleges, mert ő az első női és az első fekete alelnöke az USA-nak. Ők lesznek az első vegyes származású házaspár is ebben a pozícióban. Emhoff fehér zsidó családból, Harris viszont indiai és jamaikai szülőktől származik. Mindketten 56 évesek, írja a The Times of Israel.

Emhoff lett az első zsidó, aki egy elnöknek vagy alelnöknek a házastársa. Zsidó származású embert eddig még sosem választottak az ország első illetve második emberének, egyedül Donald Trump lánya, a zsidó vallást felvevő Ivanka került ehhez közeli helyzetbe.

A barátai szerint Emhoff csak részben tartja a zsidó vallást, de erősen kötődik a gyökereihez és nagy hatással volt rá a judaizmus.

Emhoff Brooklynban született és New Jersey-ben nőtt fel, itt tartották a brit miláját is annak idején. Ezen kívül állítólag szép emlékeket őriz a zsidó nyári táborokról, ahol különböző sportversenyeket is nyert.

A teljes írást fotókkal itt olvashatja:

akibic.hu/2020/11/09/kamala-harris-zsido-ferje-az-elso-ferfi-second-lady-az-usa-torteneteben/