Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"A NATO készen áll a békére Oroszországgal...., de a konfrontációra is" - Jens Stoltenberg főtitkár Moszkvának

 

A NATO készen áll a békére Moszkvával… vagy konfrontációra - állítja Stoltenberg, miután elrendelte az orosz határon lévő csapatok finanszírozásának növelését

NATO készen áll a békére Oroszországgal...., de a konfrontációra is - üzente Jens Stoltenberg főtitkár Moszkvának.

 
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Egyértelmű jelzést kell küldenünk Oroszországnak ... Ha összeütközéseket akarnak, készen állunk. Ha együtt akarnak működni, örülni fogunk.”- mondta.

Mindezek a kijelentések egy nappal azután következtek, hogy a NATO elrendelte tagjainak, hogy különítsenek el több forrást ahhoz, hogy növeljék jelenlétüket Oroszország határainál.

.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Ez támogatni fogja erőink és harci csapataink bevetését a NATO-szövetség keleti szélén, valamint légi járőrözést, haditengerészeti bevetéseket és gyakorlatokat". - tette hozzá.
NATO

Moszkva többször figyelmeztette a NATO-t, hogy ezek a háborús játékok veszélyt jelentenek a régió biztonságára és katasztrofális összecsapáshoz vezethetnek Oroszország és a Nyugat között.

Decemberben az ország védelmi miniszterhelyettese, Alexander Fomin újságíróknak elmondta, hogy tavaly „a [NATO] légi és tengeri haderejének aktivitása jelentősen megnőtt és egyre inkább kialakulnak olyan helyzetek, amelyek súlyos eseményekhez vezethetnek”.


Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News
 
 

Moszkva többször figyelmeztette, hogy ezek a háborús játékok veszélyt jelentenek a régió biztonságára, és katasztrofális összecsapáshoz vezethetnek Oroszország és a Nyugat között. Decemberben az ország védelmi miniszterhelyettese, Alexander Fomin újságíróknak elmondta, hogy tavaly „a [NATO] légi és tengeri haderejének aktivitása jelentősen megnőtt, és egyre inkább kialakulnak olyan helyzetek, amelyek súlyos eseményekhez vezethetnek”.

Ugyanakkor a NATO vezetői elmondták, hogy pilótáik az orosz katonai manőverekre válaszul legalább 350 repülést hajtottak végre. "Az elmúlt években fokozottabb szintű orosz katonai légi tevékenységet tapasztaltunk a Szövetség határai közelében" - mondta Oana Lungescu, a NATO szóvivője. - Mindig éberek vagyunk.

www.rt.com/russia/515712-nato-boost-troops-border/