Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ UKRÁN RENDŐRSÉG DONEC-MEDENCE “FELSZABADULÁSÁRA” KÉSZÜL

2019.08.12

 

800 rendőr került kiképzésre az "LDNR" megszüntetésére

Correspondent.net, 2019. augusztus 9., 13:42

279
 
38487
800 rendőr került kiképzésre az LDNR megszüntetésére
Fotó: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin
A Belügyminisztérium a második évre készül Donbass megszállására
 

A megszállt Donbass régiók felszabadítása után 16 rendőri osztályt és egységet fognak létrehozni.

Ukrajnában 800 rendőr került kiképzésre az LDNR szeparatisták által ellenőrzött Donbass területének megszüntetésére. Ezt állítja a Nemzeti Rendőrség sajtószolgálata augusztus 9-én, pénteken.

Jelentések szerint Ivan Varchenko belügyminiszter tanácsadója ellátogatott a donyecki térségbe, és megvizsgálta a közbiztonság és a rend helyreállítása terv megvalósításának helyzetét Donyeck és Lugansk régiók megszállt területein.

A belügyminisztérium vezetőjének tanácsadójával folytatott találkozón a donyecki térség rendõrségének képviselõi beszámoltak az ideiglenesen elfoglalt területeken az állam szuverenitásának helyreállítása elõkészítését célzó intézkedésekrõl.

"Tehát egy speciálisan kidolgozott képzési program szerint közel 800 rendőr volt kiképzésben az állami szuverenitás visszaállításához az ORLDO területén. Átfogó képzéseket tartottak a Nemzeti Gárda, a mentő és a határőrizeti szolgálatok alkalmazottaival közösen. A rendészeti tisztviselők a békefenntartó missziók nemzetközi gyakorlatát tanulmányozták. a megszállt területről: társadalmi-gazdasági helyzet, az emberek hangulata, a vállalkozás visszatérésének lehetősége "- tájékoztatták.

Kidolgozásra került azoknak az erőknek és eszközöknek a kiszámítása, amelyek a szabadon bocsátás utáni első évben szolgálják a megszállt területeket.

Tehát a megszállt területeken 16 rendőri osztályt és osztályt fognak létrehozni.

A rendõrség fõ feladata a polgárok és a közrend biztonsága.

Várcsenko elmondta, hogy a Belügyminisztériumnak jelenleg alapja van Donbass ideiglenesen elfoglalt területén lakóinak megszüntetéséhez és reintegrációjához.

Korábban Arsen Avakov belügyminiszter kijelentette, hogy 2000 rendőrnek elegendő a Donbass megszállása .

Tavaly májusban bejelentette egy terv kidolgozását a megszállt területek felszabadítására .

 korrespondent.net/ukraine/4127845-dlia-deokkupatsyy-ldnr-podhotovyly-800-polytseiskykh

Hírek a Telegram Correspondent.net