Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Donald Trump szerint Soros György pénze áll a zavargások mögött

2020.06.04

 


 

Szembejött a magyar neten David Dorn Saint Louis-i rendőr története. Dorn-t tegnap lőtték le Saint Louis-ban fosztogatók. A fideszes oldalon, ahol láttam egy kép jött, miszerint senki sem törődik vele. Nos, ez nem így van. Saint Louist sokkolta a nyugdíjas rendőr halálának híre. Dorn fekete volt és egy zálogházat kifosztani igyekvő társaságot akart feltartóztatni. Aki ismeri a feketéket, az tudja, hogy ennek ott nagyon messze vezető következményei lesznek, nem nagyon szeretik a testvérgyilkosságot, és a közülük kiemelkedő rendőröket tisztelik.

Ami szintén kimarad az eddig általam látott tudósításokból, az a helyszín. A zálogház nem gazdag környékeken van, ez is a hírhedt észak-saint lousi-i gettóban van. (4100 Doctor Martin Luther King Drive, Saint Louis, MO). Ez egy egykor gazdag polgári környék, a mi fogalmaink szerint kb. kertes házakkal. Ma feketék lakják, mivel Saint Louis a világháború után keresztülment egy olyan korszakon, mint most Detroit.

A gyilkosság helyszínétől légvonalban 4-500 méterre laktam egy évet koliban, és a kb 2-300 méterre levő boltba jártam vásárolni. Ez kb jelzi azt is, hogy mi a nagyon veszélyes ezekben a zavargásokban. Én egy fehérek által látogatott, helyben jó nevű egyetem (Saint Louis University, egy nagy jezsuita egyetem) hallgatója voltam, az egyetem kifejezetten gazdag környéket teremt a maga közvetlen közelében. Ennek szélétől a gettó pont 10 méterre kezdődik.

A helyzet további felszítása azzal fenyeget, hogy ezt a tíz métert át találják hidalni a fosztogatók, akik egyelőre a saját környékükön fosztogatnak, és nem szegény fehér családok vacsoráját viszik el, mint ahogy nálunk a média azt sugallja. Az egyetemre fegyveres őrség vigyáz, övükben magnum forgópisztolyokkal. Egytől-egyig feketék. Mégis úgy gondolom, nem kérdés számukra, hogy a fosztogatókat távol fogják tartani, akár fegyverrel is.

Pengeélen táncolás van, nem csoda, hogy lassan minden katonai vezető elhatárolódik a hadsereggel fenyegető Trumptól. A helyzetnek 100-200 métert kell eszkalálódni ahhoz, hogy nagy baj legyen, mert az amerikai városok településszerkezete olyan, hogy hipp-hopp az ember átlép egy jó negyedből egy gettóba vagy fordítva. A veszély óriási. Aki pedig nem a deeszkaláción dolgozik, nagyon felelőtlen játékot játszik.

 

Donald Trump szerint Soros György pénze áll a zavargások mögött

 

A teljes cikket itt olvashatják el: 

www.teol.hu/orszag-vilag/donald-trump-szerint-soros-gyorgy-penze-all-a-zavargasok-mogott-2464182/

Részletek

Az amerikai elnök megosztotta a Fox News tegnapi adását, amelyben Soros György szerepéről beszélgettek a napokban kirobbant, erőszakos megmozdulások kapcsán.

Az Origo ennek kapcsán összeszedte, milyen kapcsolódási pontok vannak Soros és a tüntetéssorozat radikális baloldali főszereplői között.

HIRDETÉS

Napok óta tartanak a zavargásokba torkolló radikális baloldali tömegmegmozdulások George Floyd halála miatt az Egyesült Államokban, mindennapossá váltak a rablások, a fosztogatások és a gyújtogatások az ország területén.

Pár napja tüzet gyújtottak a Fehér Ház melletti, ikonikus Szent János-templom alagsorában is, tűzoltókra volt szükség a lángok megfékezéséhez. Az erőszakos tüntetők lerántottak egy amerikai nemzeti lobogót a templomban, majd lángra lobbantották. Megrongálták Los Angeles legrégebbi zsinagógáját is. Az épületre vasárnap került fel egy Izrael-ellenes graffiti.

Szerdán érkezett a hír, miszerint fosztogatás közben a tiltakozók végeztek egy kisvárosi, nyugdíjazott rendőrkapitánnyal a Missouri állambeli St. Louisban.

Az ABC News portálja szerint a járdán találtak rá a holttestére. A 77 éves David Dorn halálos kimenetelű lőtt sebet kapott, miközben megpróbálta megakadályozni egy üzlet kifosztását. Egy fiatal rendőrt Las Vegasban fejbe lőttek, miközben próbálta hazaküldeni a tüntetőket a kollégáival; ő küzd az életéért.

The New York Times szerint a radikális baloldali tüntetések kirobbanása óta legalább öt ember halt meg az erőszakos tüntetéshullám során.

Évtizedek óta nem tapasztalt tüntetések és zavargások robbantak ki tehát Amerikában, azonban ennek okairól és mozgatórugóiról kevesebb szó esik: kik állnak az erőszakos és látványos tiltakozási hullám mögött, és mi a valódi céljuk? Utóbbi kérdésre talán könnyebb a válasz: vészesen közeleg az amerikai elnökválasztás, aminek fényében átértékelődnek a történések.

Az ANTIFA és a szélsőbaloldal – pár nappal az erőszakos megmozdulásokat követően Donald Trump, amerikai elnök megnevezte, kiket sejt a háttérben. Minden bizonnyal igaza van, hiszen az interneten közzétett videófelvételeken az látszik, ahogyan a jól ismert radikális baloldali csoportosulások mozgatják a tüntetőket, ők a hangadók. A tömeg soraiban felfedezhetőek az anarchista-szélsőbaloldali ANTIFA, a jogvédő Black Lives Matter, és egyéb, magát civilnek tartó szervezet tagjai.

De mit is érdemes tudni róluk? Bár a 2013-as alapítású BLM fekete polgárjogi mozgalomként határozza meg magát, a Fox Business 2017-es cikke szerint alaposan eltértek eredeti céljaiktól. Az idők során egyre csak radikalizálódó szervezet bojkottot hirdetett a „fehér kapitalizmus” ellen, és arra kérte támogatóit, hogy november 25-től január 1-ig ne költsenek pénzt a „fehér vállalkozásoknál”. A konzervatív televíziós csatorna az ügy kapcsán megszólaltatta David Clarke, Milwaukee-i megyei seriffet, aki azt nyilatkozta, hogy Soros György „eltérítette” a Black Lives Mattert az eredeti útjáról.

„Soros György antikapitalista, antiszocialista mozgalma rájuk telepedett, majd eltérítette, és azóta álarcként használja őket”

– fogalmazott Clarke, aki egyébként Trump támogatójaként rendszeres bírálója a szervezetnek, „Black Lies Matternek” (Fekete hazugságok számítanak) nevezve őket.

Az, hogy Soros bevásárolta magát a mostani, erőszakos zavargásokban kulcsszerepet játszó szervezetbe, nem számít újdonságnak. A Washington Times korábbi cikkében azt írta, hogy a milliárdos befektető alapítványán keresztül több millió dollárt adományozott a Black Lives Matternek.

A másik mozgalom, amelyik a BLM mellett láthatóvá vált, az az Antifa-hálózat.

Soros György finanszírozza őket – erről írt James Woods hollywoodi filmsztár egyik internetes írásában.

„Az antifa mozgalom tagjai nyílt erőszakot alkalmaznak bárki ellen, akit fasisztának, rasszistának vagy jobboldali szélsőségesnek bélyegeznek..

Az amerikai médiában egyébként visszatérő téma, hogy mi pontosan Soros Györgynek a szerepe a mostani történések alakulásában.

A Fox News szintén Soros szerepével foglalkozott tegnapi adásában. A műsorban a BLM „eltérítéséről” beszélgettek, felidézve, hogy az amerikai milliárdos alapítványa, az Open Society Foundations dollármilliókkal támogatja a mozgalmat. Az adást Donald Trump megosztotta Twitter-oldalán, amiből az következik, hogy az amerikai elnök szerint Soros áll a gyújtogatások, fosztogatások mögött.

„Soros György keze van ebben az egészben. Úgy gondolom, ez szégyen, hiszen az antikapitalista és a szocialista mozgalmak nem nyújtanak megoldást arra, hogy a feketék jobb iskolákba tudják vinni a gyerekeiket” – hangzott el az adásban.

A Fehér Ház Rózsakertjében mondott rövid nyilatkozatában hétfőn Donald Trump rendet ígért, és kilátásba helyezte a hadsereg bevetését is radikális baloldali rendbontás ellen.

 

A bejelentés találkozott az amerikai társadalom elvárásaival, egy friss közvélemény-kutatás szerint az amerikai szavazók nagy többsége, így a demokrata szavazók többsége támogatja, hogy bevessék a Nemzeti Gárdát a zavargásokra válaszul. A többség azt is támogatja, hogy a hadsereget is bevessék.