Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy szuezi válság? Kína bejelenti a Tajvannal való katonai küzdelem előkészítését

2020.04.11

 XILINGOL, KÍNA - JÚLUS 30: A Kínai Kommunista Párt, a nemzeti zászló és a PLA zászlóját viselő lobogóőrgyalázat katonai felvonuláson vesz részt a Zhurihe katonai kiképző bázison a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg 90. születésnapja alkalmából ( PLA), július 30-án

Kína bejelentette hadserege felkészülését a Tajvannal bekövetkező összecsapásra. Kína saját területének tartja az országot, Tajvan egy része "nem annyira."
Máris elkezdődtek a katonai hadgyakorlatok

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) pénteken már gyakorlatokat tartott hadihajókkal Tajvan közelében a sziget elleni katonai akció előkészítése részeként.

A tajvani katonai szóvivő, Shih Shun-wen szerint a tajvani fegyveres erők szorosan figyelemmel kísérik az ország környező vizeit és légterét.

A Global Times , a Kínai Kommunista Párt propagandalapja szerint több PLA katonai repülőgép - ideértve a H-6 bombázókat, a KJ-500 korai figyelmeztető repülőgépeket és a J-11 vadászrepülőket már Tajvan partjainál tartózkodnak.

Az Egyesült Államok nemrégiben katonai repülőgépeket küldött a tajvani légtér közelébe, hogy támogassa Tajvant. bár az USA állítása szerint Tajvannal szövetséges, de Washington sem ismeri el, hogy szuverén állam lenne. (Ford: SBG Buddha - VilagHelyzete)