Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyesült Államok kiutasított tíz orosz diplomatát Moszkva hazaküldte az amerikai nagykövetet

 Biden szankciókat jelentett be Oroszország ellen/Részlet

MH/MTI
2021. ÁPRILIS 15. CSÜTÖRTÖK. 15:03
FRISSÍTVE: 2021. ÁPRILIS 15. 17:05

 

 Az amerikai elnök  által aláírt rendelet értelmében az Egyesült Államok olyan büntető intézkedéseket hoz, amelyek „stratégiai és gazdasági következményekkel” járnak majd Oroszországra, ha ez utóbbi folytatja vagy fokozza a nemzetközi helyzet destabilizálására irányuló akcióit. Washington ezen kívül kiutasít tíz olyan orosz személyt, aki az orosz hírszerzésnek dolgozik amerikai területen diplomáciai fedettség alatt - fogalmaz a rendelet.

Biden csütörtökön bejelentette, hogy pénzügyi szankciókat léptet életbe Oroszország ellen, és kiutasít az országból tíz orosz diplomatát, a Moszkva részéről érkezett kibertámadásokra és az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásra válaszul.

www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210415-biden-szankciokat-jelentette-be-oroszorszag-ellen

 

Globál 2021. április 16. 19:20

 

Moszkva hazaküldte az amerikai nagykövetet és kiutasít 10 diplomatát

Lavrov szerint Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó javasolta John Sullivan amerikai nagykövetnek, amikor pénteken bekérette a hivatalába, hogy orosz hivatali partneréhez hasonlóan térjen vissza konzultációra Washingtonba.

 

Az orosz diplomácia vezetője közölte, hogy a kölcsönösség elve alapján az Egyesült Államokhoz hasonlóan Oroszország is fel fogja venni a másik ország nyolc magas rangú állami tisztségviselőjét a szankciós listájára. Közölte továbbá, hogy Varsó hasonló intézkedésére válaszolva kiutasít három lengyel diplomatát.

www.portfolio.hu/global/20210416/moszkva-hazakuldte-az-amerikai-nagykovetet-es-kiutasit-10-diplomatat-479056