Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ILLARIONOV: UKRAJNA KAPITULÁLT OROSZORSZÁG ELŐTT

2019.10.03

ILLARIONOV: UKRAJNA KAPITULÁLT OROSZORSZÁG ELŐTT

Andrej Illarionov Vladimir Putyin korábbi tanácsadója, ismert gazdasági szakértő szerint Ukrajna azzal, hogy aláírta a Steimeier formulát, gyakorlatilag letette a fegyvert és megadta magát, közli a gordonua.com.

A szakértő szerint Volodimir Zelenszkij nagyon téved, amikor azt állítja, hogy ez a minszki megállapodás semmilyen jelentőséggel nem bír, figyelemre nem méltó riogatás csupán. Úgy látszik, az ukrán államfő nincs tisztában a dolgok súlyosságával, vagy csak a közvéleményt akarja félrevezetéssel nyugtatgatni.

Ha ez a dokumentum valóban annyira érdektelen volna, akkor a moszkvai Kreml és Putyin nem tett volna akkora erőfeszítéseket, hogy aláírassa azt az ukránokkal.

A Steinmeier formula aláírása valójában Ukrajna kapitulációját jelenti, amely révén az ország lemond unitárius állami berendezkedéséről és saját határain belüli szuverenitásáról.

 
 
 


gordonua.com/publications/illarionov-formula-shtaynmayera-eto-kapitulyaciya-ukrainy-1315949.html

 A különleges státusról szóló törvény az Ukrajna föderációjához való áttérést jelenti, amelyet Putyin 2014 óta határozottan szorgalmazott
Zelensky első kötelezettsége - egy új törvény elfogadása a Donyecki és Luganszki régiók egyes régióinak különleges helyzetéről - azt jelenti, hogy Ukrajnában megjelennek egy különleges jogállással rendelkező területek, amelyek különböznek a többi ukrán régió jogi státusától. Ez kiküszöböli az ukrán államrendszer egységes természetét és az ország föderalizációjához való átmenetet, amelyet Putyin legalább 2014 tavaszától erőteljesen szorgalmazott. Valójában Zelensky elnök nyilvánosan aláírta az Ukrajna egységes állami testületének elpusztításának kötelezettségét.

Zelensky elnök második kötelezettsége az, hogy a különleges státusról szóló törvény az EBESZ jelentésének a közzétételét követően lép hatályba, amely a Donetsk és a Lugansk régió egyes területein megválasztja a választásokat ennek a szervezetnek. Más szavakkal: az ukrán állami hatalom jelentős részét törvényes testületei - a Verhovna Rada, az elnök, a CEC és az igazságszolgáltatás - átruházják egy nemzetközi szervezet tisztviselőire, akik nem tartoznak Ukrajna felelőssége alá.

Valójában ez azt jelenti, hogy az ukrán államfő Ukrajna legfontosabb hatalmait olyan külföldiekre ruházza át, akik szigorúan szólva nem állnak közvetlen kapcsolatban Ukrajnával. Ez az ország állami szuverenitásának közvetlen átadása. Az állam hatalmát, amelyet Vlagyimir Zelenszky és az ukrán állampolgárok által megválasztott egyéb testületek delegáltak, most egy külföldi szervezetre ruházják át.

A helyzetet súlyosbítja, hogy ezt a szervezetet - az EBESZ-t - töltik be az orosz speciális szolgálatok ügynökeivel a szemgömbökhöz. Az, hogy az EBESZ orosz ügynökei miként dolgoztak és dolgoznak a Kremlnél, jól ismert az EBESZ tevékenységeinek példáiról Abházia és Dél-Oszétia grúz régiójában, a moldvai transznisztriai régióban és az ukrán Donbasban. Más szavakkal, Zelensky úr az ukrán állami hatalmat közvetlenül az orosz különleges szolgálatok ügynökeire kívánja átruházni, elrejtve az EBESZ kéregének és rövidítésének mögött.Ukrajna egységes jellegének megszüntetése és a szuverenitás átadása az orosz különleges szolgálatoknak - ezt jelenti a "Steinmeier-formula" végrehajtása
Ukrajna államának egységes jellege felszámolása és Ukrajna állami szuverenitásának az orosz különleges szolgálatoknak történő átadása - erre utal a „Steinmeier-formula” végrehajtása, és Zelensky elnök ezt ténylegesen mondta tegnap egy eligazításon.

Az a feltevés, hogy az „uraki oldal” aláírása a „Steinmeier formula” ravasz lépés az idő elhúzása érdekében, nem tartja vízben. Másodszor, amint ez már egyszer volt a minszki megállapodásokkal, ez a szám nem fog működni. Putyin nem olyan egyszerű, hogy megengedi magának, hogy másodszor is becsapjon, és például beleegyezik egy új foglyok cseréjébe anélkül, hogy mostantól nemcsak garanciákat, hanem valódi eredményeket is kapna az Ukrajna szuverenitásának megsemmisítéséről.

Sőt, Putyinnak lehetősége van megismételni ugyanazt a trükköt a „Steimer-képlettel”, amelyet korábban tett a minszki megállapodásokkal. Átadhatja a képlet szövegét a nemzetközi platformokhoz - ugyanabban az EBESZ-ben vagy az ENSZ-ben -, és tovább erősítheti ezen szervezetek döntéseivel, többek között az ENSZ Biztonsági Tanácsa vonatkozó határozatának elfogadásával. Természetesen sem az EBESZ, sem az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem emel kifogást ezzel szemben, így a képlet jeleket fog kapni a nemzetközi jog egy részének. Ezután Ukrajna széttöredezése és szuverenitásának megsemmisítése érdekében nemcsak Putyin, hanem a nemzetközi jog teljes rendszere az összes szervezetével, valamint a külföldi országok vezetõivel nyomást gyakorol Zelenskyre és Ukrajnára. És akkor Zelensky egynél több Putyinnal fog szembenézni,

Ezen sorok szerzője többször hangsúlyozta, hogy Putyin ellenőrzés létrehozására törekszik Ukrajna felett, és a "Steinmeier-képlet" végrehajtása biztosítja a leggyorsabb utat ehhez. Ha Zelensky valóban ilyen sorsot akar hazája számára, megismételte e sorok szerzője, akkor ezen az úton kell járnia: a lehető leghamarabb alá kell írnia a Steinmeier-formulát, a lehető leghamarabb meg kell tartania az ülést normann formátumban, és végre kell hajtania a minszki megállapodásokat. Ez egy közvetlen, széles, jól kövezett út Ukrajna szuverenitásának megsemmisítéséhez.

Ezt a közvetlen, széles, jól kövezett utat választotta Ukrajna szuverenitásának
megsemmisítésére Vladimir Zelensky 2019. október 1-jén.
Больше читайте тут: https://gordonua.com/publications/illarionov-formula-shtaynmayera-eto-kapitulyaciya-ukrainy-1315949.html