Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IMF nem ad részletre Ukrajnának az Antikorrupciós Bíróság és a gáz ára - Danilyuk

 

Az USA tanácsai Ukrajnának

 


 

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma arra szólította fel Kijevet, hogy hajtsa végre az IMF követeléseit.

 

Az amerikai külügy szóvivője Twitterén tudatta, hogy miről tárgyalt egymással John Sullivan megbízott amerikai külügyminiszter és Pavlo Klimkin, a kijevi diplomácia irányítója.

Eszerint a washingtoni vezető felszólította kollégáját, hogy országa kettőzze meg a reformok terén végzett erőfeszítéseit és haladéktalanul teljesítse a Nemzetközi Valutaalap (IMF) követeléseit. Konkrétan a lakossági gázár növeléséről és a független, korrupcióellenes bíróság felállításáról van szó.

Ezek mellett az amerikai diplomata leszögezte:

országa Ukrajna szuverenitása és területi egysége mellett érdekelt, ezért felszólítja Moszkvát az agresszió abbahagyására, és a Krím visszaszolgáltatására.

karpathir.com/2018/04/23/az-usa-tanacsai-ukrajnanak/

Gogle fordítás

IMF nem ad egy részlet Ukrajnának az Antikorrupciós Bíróság és a döntés a gáz - Danilyuk

GolosUA

 16:48 18-04-2018

HÍREKGAZDASÁGIMFANTIKORRUPTSIONNYYSUDGÁZ

alap cikk kép

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kölcsön új részletének megszerzése érdekében Ukrajnának meg kell határoznia egy korrupcióellenes bíróság létrehozásáról szóló törvényt, és jóváhagynia kell egy mechanizmust a gázárak piaci szintjének automatikus kiigazítására.

Ez Washingtonban volt, mondta Alexander Danilyuk pénzügyminiszter, beszámol Interfax-Ukrajna-ról .

"A Korrupcióellenes Bíróságról szóló törvény elfogadása az IMF első számú követelménye" - mondta Danilyuk.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a törvényjavaslat elfogadta első olvasatát, és számos módosítást terjesztettek elő a második olvasatra, ami megnehezíti a végső szavazást.

"De nagyon optimista vagyok a törvény átadásával kapcsolatban" - mondta a pénzügyminiszter, idén áprilisra és májusra idézve az idei határidőt. Véleménye szerint ilyen pozitív eredményt támogat a belső nyomás a Verhovna Rada, a pozíció a kormány és Ukrajna külső kötelezettségeit.

Ami a folyamatban lévő tárgyalások az IMF-fel a gáz tarifák Danyluk rámutatott arra, hogy ez nem is annyira a konkrét árakat, hanem a teremtés az ország versenyképes földgázpiac, hiszen nem az a szerepe, hogy a kormányzat szabályozza az árakat.

Meg kell jegyezni, hogy az IMF ragaszkodik ahhoz, hogy az importált gáz árától függően áttérjenek a tarifák automatikus szabályozására. Abban az esetben, ha ez a feltétel teljesül, a gázárak a lakosság, valamint a hő- és energiaszállítók számára mintegy 30 százalékkal fognak nőni az importárak jelenlegi szintjén.

Emlékezzünk vissza, hogy a Nemzetközi Valutaalapból következő tranche befogadása nélkül   gyakorlatilag lehetetlen Ukrajna sikeres kilépése a külföldi kölcsönök piacára.

Ezt egy interjúban Delo.ua közölte a helyettes pénzügyminiszter, Szergej Marchenko, a sajtószolgálat a Pénzügyminisztérium.

Külföldi hitelfelvételi piacokat tervezünk  , és az IMF nélkül drága lesz, ha csak lehetséges" - mondta Marchenko.golos.ua/i/608248