Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Internetes provokátorok valótlanul híresztelnek magyar csapatösszevonásokat a keleti határnál

 

MAGYAR CSAPATÖSSZEVONÁST VIZIONÁLNAK AZ UKRÁN HATÁR KÖZELÉBEN

Újabb magyar ellenes híresztelések keltek szárnyra az ukrán internetes médiában, amelyek mögött állítólag az orosz propaganda gépezet áll, írja a sprotyv.info.

A portál anyagában közöltek szerint a Magyarország és a Gazprom közötti gázszerződés miatt tovább romlott a viszony Budapest és Kijev között. Az írás megjegyzi, hogy Orbán Viktor és a magyar külügy élesen reagált az ukránok kifogásaira és vádaskodására, és közölték, hogy senkinek semmi köze ahhoz, Magyarország kivel köt megállapodást.

A két ország közötti konfliktusba beleszóltak az oroszok is. A portál írása szerint az orosz és az oroszbarát ukrán média máris a két ország közötti ellenséges viszony kiéleződéséről kezdett harsogni. Az ellenséges viszony kiéleződésének reményében állítják az egyes ukrán hírportálok, mint például a Cibulja, a Septun, hogy

A MAGYAR HADERŐ CSAPATÖSSZEVONÁST HAJT VÉGRE A MAGYAR-UKRÁN ÁLLAMHATÁR KÖZELÉBEN ÉS A NYUGATI ORSZÁGRÉSZRŐL A KELETI HATÁRHOZ DOBOTT ÁT TÁMADÓ CSAPATTESTEKET.

Ezt azzal magyarázzák a híresztelők, hogy Magyarország a kárpátaljai magyarság védelmére készül katonai erőket bevetni, amennyiben Kijev beváltja azt a fenyegetőzést, hogy a magyar-orosz gázszerződés miatt a kárpátaljai magyarokon fog bosszút állni.

A portál szerint az ukrán provokatív híresztelést felkapták egyes orosz portálok, mint a News-Front, az Antifashist és mások, amelyek polgárháborúnak nevezik a kelet-ukrajnai konfliktust, valamint azt híresztelik, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben, és azokat vissza kívánják szerezni, miként azt Moszkva tette a Krímmel és a Doneck-medencével.

AZ ÍRÁSBAN VÉGÜL MEGJEGYZIK, HOGY UTÁNA JÁRTAK A HÍRESZTELÉSEKNEK, ÉS KIDERÜLT, HOGY AZOKNAK NINCS SEMMI VALÓSÁGTARTALMA. AZ ILYEN HÍREKET TERJESZTŐ INTERNETES PORTÁLOK PEDIG NYÍLT PROVOKÁTOROK.