Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lemberget el akarják szakítani Ukrajnától

2019.10.16

 magyarforum.hu/cikk/8407/Lemberget-el-akarjak-szakitani-Ukrajnatol/

Lemberget el akarják szakítani Ukrajnától

 

Tegnap hírt adtunk arról, hogy Kárpátalja megyét Lemberghez akarják csatolni. Az ukrán radikális nacionalistáknak mindez nem elég. A vremja.com szerint Lembergben tömeges közvélemény-kutatásokat végeznek a város Ukrajnától történő elcsatolása témakörében.
A portál tudni véli: az akció mögött Oleh Tyahnibok és a radikális nacionalista Szabadság párt helyi emberei állnak.

 
A felmérések tárgykörét képezik, hogy Lembergnek Ukrajna új fővárosává kéne válnia.
– Ez már nem szeparatizmus, hanem felszólítás a hatalom megdöntésére és Ukrajna területi struktúrájának megváltoztatására – idézi a portál egy helyi lakos felháborodott reakcióját.
 
(Kárpátalja.ma)

SÚLYOSBODTAK A HARCOK A DONYEC-MEDENCÉBEN, MEGHALT KÉT UKRÁN KATONA

 

Mesterlövész végzett két ukrán katonával egyet pedig megsebesített a kelet-ukrajnai válságövezetben október 15-én – közölte az ukrán Egyesített Erők Műveletének sajtószolgálata.

A gyorsjelentés szerint nap folyamán a kelet-ukrajnai felkelők tíz alkalommal nyitottak tüzet az ukrán hadsereg állásaira. Kijev szerint minszki egyezményben tiltott – 82 milliméteres kaliberű aknavetővel, gránátvetőkkel, nagy kaliberű golyószórókkal – fegyverekkel lőtték a szakadárok állásaikat.
A korábbiakhoz hasonlóan a frontvonal keleti részén voltak a legintenzívebbek a harcok, itt hét alkalommal nyitottak tüzet az ukrán állásokra, Nyugaton háromszor érte találat az ukrán védvonalakat.

A keddi támadásokban két ukrán katona vesztette életét, öten pedig megsebesült, az egyik áldozat egy katona nő. Mesterlövész végzett velük.

Hétfőn megkezdte az ukrán hadsereg a csapatkivonásokat a térségben, ami kedden megszakadt, miután a felkelők délelőtt tűz alá vették az ukrán állásokat.

karpathir.com/2019/10/16/sulyosbodtak-a-harcok-a-donyec-medenceben-meghalt-ket-ukran-katona/

 

 

 


 

Fotón: Oleh Tyahnibok és hívei kiszakítanák Ukrajnából Lemberget