Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lengyelország a belorusz határhoz közel csapatokat telepít

 bne IntelliNews

Poland deploys troops close to Belarusian border in response to crackdown on Polish minority/Google fordítóprogram

Írta: bne IntelliNews , 2021. április 13

Lengyelország  a telepítése  csapatait a 18 th  osztály az első varsói páncélos dandár közel a fehérorosz határ, jelentések Fehéroroszország Biztonsági Blog, mint a fehérorosz elnök Alexander Lukasenko repedések le a nemzetiségi lengyel kisebbség az országban.  

A belorusz lengyelek egyre növekvő elnyomásban szenvednek, miután aktívan támogatták az ellenzéki mozgalmat, és azzal fenyegetnek, hogy mélyebbre sodorják a konfliktusba az uralkodó rezsimmel szemben már mélyen ellenző lengyel hatóságokat. Most Lengyelország megerősíti védekezését keleti határán.

"A Biala Podlaskában telepített gépesített zászlóalj megalakulása a végéhez közeledik" - írja a bsblog.info. - Az egykori katonai repülőtér helyén már épül egy konténertábor, amelyet átadnak a zászlóaljnak. A zászlóalj a 18. hadosztály 1. varsói páncélos dandárjának lesz alárendelve. ”

Az új bázis csak rosszabbá teszi a belorusz kapcsolatait. Lukasenko azzal indokolta a tömeges utcai tüntetések elleni fellépését, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök úttörőjeként 2014-ben úttörő „ellenség a kapunál” kártyát játszott, és figyelmeztetett arra, hogy a belorusz betörésre kész NATO-erők tömegeket tömörítenek. Tavaly Fehéroroszország hadseregét teljes tüntetés alá helyezte a nyugati határon, a tüntetések csúcspontján, annak érdekében, hogy elterelje a figyelmet a hazai zűrzavarról.  

Lengyelország szerint a katonai bevetéseknek semmi köze a Belaruszon belül zajló vitához, de az ukrán határon tömeges orosz csapatokkal a mozgalmak fokozzák a Lukasenko nyomását.  

Lukasenko arra figyelmeztetett, hogy a kétoldalú politikai kapcsolatok súrlódása miatt ez a lépés egy helyi „fegyverkezési versenyt” kockáztat, ahol mindkét fél eszkalálódik és viszonzza a másik fellépését.

Tekintettel a Varsó és Minszk közötti pénzügyi erőforrások közötti különbségekre, annak a veszélye áll fenn, hogy a Kreml „segítséget” nyújt Oroszország egyre bővülő belorusz katonai jelenlétében - figyelmeztetnek elemzők, és egyesek azzal érveltek, hogy Oroszország ürügyet keres arra, hogy a legtöbbet mozgassa. haderők a köztársaságba, felkészülve Ukrajna inváziójára Fehéroroszország északi határán keresztül.  

intellinews.com/poland-deploys-troops-close-to-belarusian-border-in-response-to-crackdown-on-polish-minority-207911/