Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Már az afrikai kontinensen is készülnek a dollárt yüanra cserélni a nemzetközi kereskedelemben.

 Már az afrikai kontinensen is készülnek a dollárt yüanra cserélni a nemzetközi kereskedelemben.

 13:39:00  AfrikaGazdaság


Egyre több afrikai ország készül arra, hogy a dollár helyett a kínai valutát, a jüant használja nemzetközi kereskedelmében. Nem véletlen: Kína számos ilyen országnak a legfontosabb kereskedelmi partnere.

 

A német nyelvű Contra Magazin hírportál arról számol be, hogy Caleb Fundanga, a Kelet-és Dél-Afrikai Makroökonómiai Intézet pénzügyi szakértője elmondta, tekintettel Kína növekvő befolyására az afrikai országok gazdaságára és kereskedelmére, több kelet- és dél-afrikai országban egyetértés alakult ki a tekintetben, hogy a kínai valutára, a jüanra álljanak át az amerikai dollár helyett.

Ezen intézet hét végén tartott konferenciáján pénzügyi szakértők megegyeztek abban, hogy a jüant tartalékvalutaként fogják használni.

A konferencián 14 afrikai ország képviselői vettek részt.

A fórumon elmondták, hogy ez a lépés teljesen természetes, hiszen több üzletet bonyolítanak le Kínával, mint bármely más országgal és a jüan, sőt az eurónak a használata a dollár helyett számukra előnyt jelent.


Forrás: Contra Magazin / Lovas István    alternativhirek.blogspot.com/2018/06/mar-az-afrikai-kontinensen-is-keszulnek.html