Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszország és Szíria készültségbe helyezte erőit Szíria térségében tapasztalt amerikai csapatfelvonulás miatt

2018.08.30

 

 
 

Oroszország és Szíria is készültségbe helyezte erőit, válaszul a közel-keleti állam térségében tapasztalt amerikai csapatfelvonulásra.

Moszkva állítása szerint - ahogy itt az Alternatív Hírek oldalon beszámoltam róla - a Washington vezette koalíció támadásra készül a szíriai kormányerők ellen, amely azt követően veszi majd kezdetét, hogy brit szakértők útmutatásával egy megrendezett vegyifegyver-támadást hajtanak végre civilek ellen Idlíb tartományban.

Az orosz védelmi tárca egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselője elmondta: megerősítették a Latakia tartománybeli Hmejmím orosz légitámaszpont légvédelmét.

alternativhirek.blogspot.com/2018/08/oroszorszag-es-sziria-is-keszultsegbe.html

 

 

A légibázist most egy üteg Tor-M2 típusú, kis hatótávolságú önjáró légvédelmi rakétakomplexum is védi.

A szíriai sajtó emellett közölte, hogy Damaszkusz is készenlétbe helyezte saját Sz-200-as, illetve Osza típusú légvédelmi rendszereit egy lehetséges csapás kivédésére.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőn amerikai támadás előkészületeire utaló jelként értékelte, hogy a 28 darab Tomahawk típusú manőverező robotrepülőgéppel felfegyverzett amerikai Ross romboló augusztus 25-én a Földközi-tengerre ért, miután a The Sullivans is megérkezett a múlt héten a Perzsa (Arab)-öbölbe, a fedélzetén 56 manőverező robotrepülőgéppel, a katari al-Udeid légi támaszpontra pedig egy B-1B amerikai hadászati bombázó repülőgépet vezényeltek 24 cirkálórakétával.

Mivel félő, hogy az Assad-kormány hamarosan kiűzi a terroristákat és stabilizálja Szíria helyzetét, megkezdődhet az újjáépítés.... - ezt pedig a háttérhatalmi katonai-ipari komplexum semmiképp nem akarja, hiszen Szíria eltakarítása Izrael mellől mindenképp szükséges lépcső majd az Irán elleni háhorú megindításához. (VilagHelyzete megj)