Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszország legnagyobb kőolajipari vállalata a Rosneft kiiktatta a dollárt kereskedelméből és mostantól az eurót jelölte meg

2019.10.04

 

Oroszország legnagyobb olajtársasága dollárt dob ​​az új olajügyletekben

Oroszország legnagyobb olajtársasága dollárt dob ​​az új olajügyletekben
Oroszország legnagyobb olajtársasága, a Rosneft az eurót állította alapértelmezett pénznemként a nyersolaj és a finomított termékek új exportjainál.

Szeptembertől kezdve a Rosneft eurót keres az alapértelmezett fizetési opcióként kőolajáért és termékeiért - jelentette be a Reuters csütörtökön, idézve az orosz cég által közzétett pályázati dokumentumokat.

"A Rosneft a közelmúltban minden új exportszállításra vonatkozó szerződést euróra igazított" - mondta a Rosutersttől rendszeresen olajat beszerző társaság kereskedője a Reutersnek, és hozzátette, hogy a vásárlókat már értesítették a változásról.

Oroszország AZ RT.COM WEBHELYEN is csak az USA DOLLÁRÁTÓLeltérő pénznemben fog kölcsönözni - pénzügyminiszter

A Reuters becslései szerint a Rosneft az oroszországi legnagyobb olajexportőr, napi (bpd) 2,4 millió hordó eladásával.

A Primorski kikötőből október végén 100 000 tonna uráli keverék azonnali értékesítésére vonatkozó legutóbbi tenderen a Rosneft pontosítja, hogy a fizetés alapértelmezett pénznemének euróban kell lennie, a Reuters által idézett pályázati dokumentum szerint.

Az Egyesült Államok nem zárja ki, hogy szankciókat szabjon ki a Rosnefttel szemben a venezuelai olajkereskedelemben való részvétele miatt. A Rosneft tovább értékesítette az olajat a latin-amerikai országból a kínai és indiai vevőknek, és így segítette a vevőket, hogy a Caracasra vonatkozó amerikai szankciók miatt tétováznak Venezuela és a PDVSA állami olajtársaság felé, és ezzel egyidejűleg segítik Venezuela folytatását. az olaj eladása a szigorúbb amerikai szankciók ellenére.

AZ RT.COM OLDALON IS Amillenniumok valóban MINDENETTtönkremennek, és a Big Oil NEXT

Augusztusban a Rosneft azt mondta az ügyfeleknek, hogy az olajtermékek értékesítése a pályázati szerződésekben dollár helyett euróban kerül kifizetésre.

A kereskedők és elemzők a Rosneft mozgalmát jövőbeni fedezetnek tekintették az Egyesült Államok esetleges új szankcióival szemben Oroszországgal és / vagy olajiparával szemben.

www.rt.com/business/470192-russia-dumps-dollar-oil/

Ezt a  cikket  eredetileg az Oilprice.com oldalon tették közzé