Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszország mozgósította az összes tengeralattjáróját a fekete-tengeri, román vezetésű NATO-hadgyakorlat miatt

 

 

Oroszország mozgósította az összes tengeralattjáróját a fekete-tengeri, román vezetésű NATO-hadgyakorlat okán

 

Március 19-én a NATO nagyívű hadgyakorlatba kezdett a Fekete-tengeren, mégpedig román haditengerészeti vezérlettel. Összesen 2400 katona (nyolc országból), 18 hadihajó és 10 harci repülőgép vesz részt a tíznapos akcióban, a Sea Shield 21 nevű hadgyakorlat keretében.

A román haditengerészet közleménye szerint a Krím-félsziget 2014-es orosz annektálása után Románia ajánlotta fel a NATO-szövetségeseknek ezt a taktikai gyakorlatot és lám, itt van.

Igen ám, de Oroszország sem volt rest és a megfelelő pillanatban mozgósította a teljes orosz fekete-tengeri tengeralattjáró-flottát, összesen hat tengeralattjárót.

És akkor így fog eltelni a hadgyakorlatra szánt tíz nap: a NATO az egyik oldalon, az orosz tengeralattjárók a másikon.

 foter.ro/cikk/oroszorszag-mozgositotta-az-osszes-tengeralattjarojat-a-fekete-tengeri-roman-vezetesu-nato-hadgyakorlat-okan/

A „Sea Shield 21” célja az interoperabilitás és az együttműködés fokozása a román és a NATO többi tagjának haditengerészeti erői között. Onnan, a NATO állandó tengeri csoport tagjai spanyol, török, bolgár és román fregattok teszi kikötői Törökországban és a Grúz Köztársaság.

Oroszország kulcsfontosságú nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti a NATO keleti terjeszkedését a régi szovjet befolyási térbe. A NATO tagjai fenyegetésként érzékelik Oroszország rakétavetetését az ország balti exklávéjában Lengyelország és Litvánia között. www.themoscowtimes.com/2021/03/19/russia-deploys-all-black-sea-submarines-as-nato-kicks-off-drills-a73298