Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszország valószínűleg egy Ukrajna elleni inváziót fontolgat

 

OROSZ INVÁZIÓ VESZÉLYÉRE FIGYELMEZTETTE EURÓPÁT A FEHÉR HÁZ

Arra figyelmeztette az Egyesült Államok az Európai Unión belüli szövetségeseit, hogy Oroszország valószínűleg egy Ukrajna elleni inváziót fontolgat – írja a Bloomberg.

A hírügynökséget bennfentesek értesítették arról, hogy az amerikai kormány nem nyilvános megbeszélést folytatott több európai szövetségesével az Ukrajna elleni támadás lehetőségéről.

OROSZORSZÁG GYAKORLATILAG CSAPATÖSSZEVONÁST HAJTOTT VÉGRE AZ UKRÁN HATÁR MELLETT, DE TAGADJÁK, HOGY INVÁZIÓRA KÉSZÜLNÉNEK. A CSAPATMOZGÁSOKKAL KAPCSOLATOS AMERIKAI MEGSZÓLALÁSOKAT A BELÜGYEIKBE VALÓ BEAVATKOZÁSNAK TARTJÁK.

Hasonló feszültség tavasszal is tapasztalható volt, amikor Oroszország 100 ezer katonát küldött az ukrán határra. Ekkor két hét után kivonták csapataikat mondván, hogy „lezárult a hadgyakorlat.”

Az ukrán határ menti események mellett több szempontból is feszült a viszony most Oroszország és a Nyugat közt: Fehéroroszországot, Moszkva egyik legszorosabb szövetségesét hibrid háború folytatásával vádolják, miközben az EU a gázellátás miatt került konfliktusba a Kremllel.

Az ukrán diplomácia vezetője is beszélt arról, hogy szerinte Ukrajna elleni támadásra készül az orosz haderő.

 

FRANCIAORSZÁG LEHETSÉGES OROSZ TÁMADÁSRA FIGYELMEZTETETT UKRAJNÁBAN, PUTYIN SZERINT AZ USA PROVOKÁL

Miután az Egyesült Államok aggályait osztotta meg európai szövetségeseivel az ukrán határ közelében összevont orosz katonai alakulatok, és egy lehetséges támadás kapcsán, Franciaország pénteken hivatalosan is figyelmeztette Oroszországot Ukrajna területi épségének tiszteletben tartására – tudatta a Mérce.hu.

A Reuters amerikai hírügynökségnek nyilatkozott négy európai diplomata számolt be róla, hogy az amerikai tisztségviselők egy brüsszeli találkozón beszéltek aggodalmaikról egy esetleges orosz támadás kapcsán. A szerdai találkozón 30 NATO- követ vett részt.

OROSZORSZÁG CÁFOLTA A TÁMADÁSRÓL SZÓLÓ HÍRESZTELÉST, ÉS VLAGYIMIR PUTYIN ELNÖK BEJELENTETTE, HOGY SÚLYOS PROBLÉMÁKAT LÁT A NATO ELŐRE BE NEM JELENTETT FEKETE-TENGERI HADGYAKORLATAIVAL KAPCSOLATBAN.

 

karpathir.com/2021/11/13/franciaorszag-lehetseges-orosz-tamadasra-figyelmeztetett-ukrajnaban-putyin-szerint-az-usa-provokal/