Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Törökország hivatalosan is hadat üzent Assadnak és megtámadja Szíriát!

2020.03.01

 

Kitört a török-szír háború!

Törökország hivatalosan is hadat üzent Assadnak és megtámadja Szíriát! Beláthatalan geopolitikai következményei lehetnek a török agressziónak, azon kívül, hogy bevándorlók százezrei indulnak el és tartanak már ebben a percben is nyugat felé.

A lépést Şule Akar török védelmi miniszter jelentette be, aki elmondta, hogy a hadművelet a Tavaszi Pajzs nevet kapta — írja a The Jerusalem Post.

A védelmi miniszter azt is közölte, hogy a szíriai kormányerők 2212 katonáját, továbbá 103 harckocsiját és 72 tüzérségi állását hatástalanította a török hadsereg.
Ma 2 szíriai Su-24 vadászgépet lelőtt a török hadsereg az észak-nyugat-szíriai Idlib tartomány felett, a pilóták katapultáltak. Ez azután történt, hogy a szír védelem észrevette és lelőtte a törökök egy katonai drónját.
https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD/posts/2806256872792078

Az orosz külügyminisztérium néhány napja még azt közölte, hogy Moszkva és Ankara megállapodott abban, hogy csökkentik a feszültséget Idlíb tartományban.

Azonban Erdogan török elnök szombaton felszólította az oroszokat, hogy ne avatkozzanak be a szíriai harcokba és "tűnjenek az útból"
https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD/posts/2803459849738447
"Tűnjetek már el az útból és hadd számolhassunk le végre az Assad-rezsimmel" - ezt kérte Erdogan török elnök Putyintól.

„Azért mentünk oda, mert a szírek hívtak minket. Nem fogunk elmenni míg a szíriai emberek azt nem mondják, hogy rendben, vége van” — közölte a török vezető.

Az izraeli 13-as csatornán szakértő Dr. Guy Bechor arab forrásokra támaszkodva azt állította, hogy a halottak száma már több ezerre tehető.

Hozzátette, a harcokban a libanoni Hezbollah katonái is részt vettek. A szíriai polgárháború tehát nemhogy véget ért volna, sokkal inkább a török-orosz-iráni összecsapások színterévé vált az izraeli szakértő véleménye szerint. (VilagHelyzete)