Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trump mégis lemondta a találkozót Putyinnal

2018.11.30

 Trump mégis lemondta a találkozót Putyinnal

IV

2018.11.29. 18:25

Donald Trump amerikai elnök végül lemondta a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tervezett találkozóját, amit a Buenos Aires-i G20-csúcs keretében tartottak volna meg a hétvégén. A Twitterre kiírt üzenetében Trump azt hozta fel, hogy Oroszország nem küldte vissza az elfogott hajókat és legénységüket Ukrajnába a kercsi incidens után. Hozzátette, hogy várja a tartalmas találkozót, amint a mostani helyzet rendeződött.

Donald Trump

Fotó: Jonathan Ernst

Vasárnap az orosz parti őrség fegyvereket is bevetve három ukrán katonai hajót vett őrizetbe az Azovi-tenger és a Fekete-tenger között lévő Kercsi-szorosnál. A konfliktusban legalább három ukrán katona könnyebben megsérült, a vontatóhajót és a két, kis méretű rakétahordozót (MRK) orosz kikötőbe szállították. Ukrajnában Petro Porosenko elnök egy hónapra az Oroszországgal szomszédos részeken hadiállapotot vezetett be, habár hangsúlyozták, ez nem jelent hadüzenetet.

 

Elsősorban nem Oroszország elleni hadüzenetről, hanem belpolitikai játszmáról van szó. De az is tény, hogy az Azovi-tengeren egyre fokozódik a feszültség, főleg, mióta az oroszok hídat építettek a Krímhez.

Viszont Trump még órákkal a lemondás előtt is arról beszélt, hogy valószínűleg találkozni fog Putyinnal. „Ők szeretnék megtartani. Szerintem nagyon jó időpont ez egy találkozóra" – mondta Washingtonból útban Buenos Airesbe az Air Force One fedélzetén. Viszont azt is hozzátette, hogy a repülőn kapja majd meg a végső jelentést az orosz-ukrán konfliktusról. Ennek fényében ígérte a végleges döntést.

Trump korábban a Washington Postnak adott, a klímaváltozást is sajátosan tagadó interjújábanjelentette ki, hogy nem szereti az agressziót márpedig az orosz fél agressziót hajtott végre a Kercsi-szorosnál az ukrán haditengerészet egységeivel szemben és ez akadálya lehet a találkozónak.

 

index.hu/kulfold/2018/11/29/trump_megis_lemondta_a_talalkozot_putyinnal/

 

CUI BONO? Ki profitál belőle és milyen intézkedések, reakciók követik az eseményeket? Mindig ezt szoktam mondani azoknak, akik érteni szeretnék az eseményeket! Problem - Reaction - Solution

Sorolom a mai válaszlépéseket, melyek már eleve az asztalon voltak, mint bevezetésre váró intézkedések - és azonnal megértitek ti is:

 

1. Donald Trump lemondta (vagy lemondatták vele) a Vlagyimir Putyinnal tervezett találkozóját, amit Argentínában a G20-csúcson tartottak volna. Az ürügy: az ukrán - orosz válság.

2. Nagyon fontos: 
Az Északi Áramlat 2 földgázvezeték építésének leállítását, és a NATO fekete-tengeri jelenlétének megerősítését sürgette Petro Porosenkoukrán államfő. 

Tehát azonnal nekimennek az USA által tűzzel-vassal ellenzett orosz földgázvezetéknek, mely orosz gázzal látja el Németországot és Európa egy részét. Láttuk, mennyire erős lobbi-és titkosszolgálati tevékenységgel próbálta Washington megfúrni északon ezt a tervet.. .- ahogy sikerült is nekik kiütni a Déli-Áramlat eredeti tervét.

 

 

A szabad világ jövője dől el ezekben a napokban Ukrajnában" – fogalmazott Petro Porosenko, aki interjút adott a Bildnek is, amelyben úgy nyilatkozott, hogy 

https://1.bp.blogspot.com/-C23HbSjhb2w/XABChKzBOCI/AAAAAAAAR_8/h1ARYrPTPyYMAzKQUZCaVksDZfEvifnYwCLcBGAs/s1600/id%25C3%25A9z%25C5%2591jel.jpg"Vlagyimir Putyin orosz elnök teljes egészében el akarja foglalni Ukrajnát." 

 

Mindkét interjúban hangsúlyozta, hogy 
https://1.bp.blogspot.com/-C23HbSjhb2w/XABChKzBOCI/AAAAAAAAR_8/h1ARYrPTPyYMAzKQUZCaVksDZfEvifnYwCLcBGAs/s1600/id%25C3%25A9z%25C5%2591jel.jpga Nyugatnak egységes és határozott választ kell adnia Moszkva lépésére." 

A Berliner Morgenpostban kifejtette, hogy e válasz részeként 
https://1.bp.blogspot.com/-C23HbSjhb2w/XABChKzBOCI/AAAAAAAAR_8/h1ARYrPTPyYMAzKQUZCaVksDZfEvifnYwCLcBGAs/s1600/id%25C3%25A9z%25C5%2591jel.jpgle kell állítani az orosz földgázt Ukrajna megkerülésével Nyugatra szállító Északi Áramlat 2 földgázvezeték építését, és az elrettentés céljából meg kell erősíteni Németország és szövetségesei katonai jelenlétét a Fekete-tengeren."

 

TEHÁT A NATO-t MÁR A FEKETE-TENGERRE KELL VINNI! 

(vajon kinek a terve lehetett ez már jóval korábban? Ugye kezditek érteni?)

A Bildben közölt interjúban úgy fogalmazott: reméli, hogy a NATO-ban vannak tagállamok, amelyek hajlandók hadihajókat vezényelni az Azovi-tengerre, hogy hozzájáruljanak Ukrajna biztonságához. 

Hadihajókat az Azovi-tengerre? És vajon kinek a hadihajói lennének azok? 

(Ugye még jobban értitek már?)

 


3. NATO vagy amerikai katonai bázis Ukrajnában való létrehozását kérte Poroshenko.

 

vilaghelyzete.blogspot.com/2018/11/ki-all-az-ukran-orosz-konfliktus.html