Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új év új háború! A Pentagon „megelőző intézkedéssel” fenyegeti Iránt, ha a nagykövetség támadása folytatódik

2020.01.02

 Hossein Salami elmondta:

"Nem vezetjük az országot háborúba, de egyetlen háborútól sem félünk és azt üzenjük Amerikának, hogy korrekt módon beszéljen az iráni nemzettel. Meg van hozzá a sokszoros túlerőnk, hogy megtörjük őket és nem aggódunk miatta." (Ford: SBG Buddha - Vilaghelyzete)

A Pentagon vezetője „megelőző intézkedéssel” fenyegeti Iránt, ha a nagykövetség támadása folytatódik

A Pentagon vezetője „megelőző intézkedéssel” fenyegeti Iránt, ha a nagykövetség támadása folytatódik
Mark Esper, az Egyesült Államok honvédelmi titkára figyelmeztette, hogy „megelőző intézkedéseket” fog tenni az „amerikai erők védelme érdekében”, ha Irán vagy annak „meghatalmazott erői” általi támadásokról szóló üzenetet kap, azt állítva, hogy a jövőben utalások vannak ilyen támadásokra.

Esper azt mondta, hogy az „iráni támogatású” csoportok „provokatívabb viselkedését” várja el, és figyelmeztette: „valószínűleg meg fogják bánni”.

"Már hónapok óta támadják meg a bázisunkat" - állította Esper, aki látszólag minden egyes rakétatámadást csapott be az elmúlt hónapokban egy koalíciós bázissal szemben Irán ellen. Felszólította Irakot, hogy „tegyen több intézkedést ... ezeknek az iráni szponzorált milícia csoportoknak a megkeresése, valamint az USA és a koalíciós erők elleni támadások leállítása érdekében”, azzal panaszkodva, hogy az Egyesült Államok nem látott elegendő fellépést ezen a fronton Bagdadból.

AZ RT.COM OLDALON IS:„ MEGSZAKÍTHATJUKAmerikát, de nem vezethetjük Iránt háborúba” - mondja az IRGC parancsnoka az Egyesült Államok nagykövetségének beszüntetése után

A Trump adminisztráció kedden a teheráni Bagdadban lévő amerikai nagykövetség ostromát hibáztatta, és 750 katonát küldött Irakba, hogy megerősítse a diplomáciai vegyület biztonságát. Donald Trump elnök szerint Irán "teljes felelősséggel tartozik bármelyik létesítményünkben az elveszett életért vagy az elszenvedett károkért".

A nagykövetséget körülvevő tüntetõket azonban az Egyesült Államok sztrájkjainak dühöngése motiválta, amelyek Kataib Hezbollah 25 tagját ölték meg, az iraki népszerû mobilizációs egységek (PMU) részét és az iraki hadsereg hivatalos részét.

Időközben Teherán azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy büntetették az iszlám állam (IS, korábban ISIS / ISIL) terroristák legyőzéséért. Úgy bevágta az „Audacity” Washington Fobbing felelősséget a tiltakozások le Iránban, amikor az amerikai légicsapások - állítólag válaszul egy támadás a koalíciós bázis közelében Kirkuk - ténylegesen motivált követségi-gyűjtés.

A Trump kormányának Iránnal kapcsolatos retorikája deja vu-t válthat ki azok számára, akik emlékeznek a legutóbbi iraki háborúra, Saddam Hussein vezetője elleni megelőző csapásokról beszélve. Azt állították, hogy az iraki vezető a tömegpusztító fegyverek gyorsítótárán ül, és le kellett állítani, mielőtt felhasználhatná azokat. Most, hogy teljes kitalálás, a „tömegpusztító fegyverek” csapata újrahasznosítva került a Trump kormányának Iránnal szembeni szankcióiba, és az ország legnagyobb légitársaságát „tömegpusztító fegyverek elterjesztőjének” tekintik.

AZ RT.COM OLDALON AZiráni Legfelsõ VEZETÕ ISvisszatér Trump „nagy ár” fenyegetésével szemben: az USA „bosszút állt” az ISIS legyõzõdése miatt

 

Az Egyesült Államok még több haderőt küldhet a Közel-Keletre - mondta Esper, vállalva, hogy „napról napra elviszi”. „ Különféle haderők állnak készen arra, hogy szükségük legyen rájuk” - mondta Mark Milley, a Központi Központ vezérigazgatója. Az Egyesült Államoknak már mintegy 60 000 csapata van a régióban.

www.rt.com/news/477327-pentagon-chief-threatens-iran-embassy/