Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


UKRAJNÁVAL KÖZÖS HADGYAKORLAT AZ USA ÉS 13 NATO-ORSZÁG RÉSZVÉTELÉVEL

KárpátHír

@Karpathir Hír- és médiaoldal

 Közös hadgyakorlatot tart a jövő héten Ukrajna, az Egyesült Államok és még 13 másik NATO-tagállam – írja a Reuters

A Reuters szerint Ukrajna elsősorban azért gyakorlatozik NATO-tagállamokkal, mert úgy látja az ország vezetése, hogy így előbb-utóbb felvételt nyernek majd a katonai szövetségbe, mellyel el tudják rettenteni az orosz agressziót.

 

KYIV, szeptember 16. (Reuters) - Ukrajna és az Egyesült Államok közös katonai gyakorlatokat kezdenek Nyugat -Ukrajnában a jövő héten - közölte az ukrán vezérkar csütörtökön, néhány nappal azután, hogy Fehéroroszország és Oroszország nagyszabású gyakorlatokat szervezett, amelyek érintették a szomszédos országokat.

A "Zapad-2021" hadgyakorlat Oroszország és Fehéroroszország nyugati oldalán zajlik, beleértve az Európai Unió határaihoz közeli helyszíneket

Ukrajna szerint a NATO "RAPID TRIDENT - 2021" gyakorlatok 15  ország - Ukrajna, az Egyesült Államok és más NATO -tagállamok - 6000 katonáját veszik igénybe, és október 1 -ig tartanak.

„A fő cél az, hogy felkészüljünk a közös hadműveletek kivitelezésére egy multinacionális koalícióval” – áll a gyakorlat bejelentéséről szóló közleményben.

Az eseményre Oroszország és Fehéroroszország Zapad-2021 fedőnevű gyakorlatára válaszul kerül sor és október 1-jéig tart.

karpathir.com/2021/09/17/ukrajnaval-tart-kozos-hadgyakorlatot-az-egyesult-allamok-es-13-nato-orszag/

www.reuters.com/world/ukraine-us-hold-joint-military-drills-2021-09-16/