Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


UKRÁN KÜLÜGYMINISZTER: LIKVIDÁLNI KELL A SZAKADÁROKAT

2020.05.29

 

UKRÁN KÜLÜGYMINISZTER: LIKVIDÁLNI KELL A SZAKADÁROKAT

Dmitro Kuleba, ukrán külügyminiszter szerint a Donecki és a Luhanszki Népköztársaságnak nincs helye a világban, ezért azt fel kell számolni, közölte a fakty.com.ua.

Az ukrán diplomácia vezetője szerint a szakadárokat likvidálni kell azt követően, hogy Ukrajna visszaállítja az ellenőrzést az ukrán–orosz államhatár teljes egészén.

Kijelentette továbbá, hogy Kijev soha nem ül le tárgyalni a szakadárokkal, ezért az ideiglenes orosz befolyás alá került népköztársaságoknak nincs létjogosultságuk. Tehát, ha helyreáll a rend és a biztonság, megtörténik a haderő kivonása és megújul a határszakasz feletti ellenőrzés, akkor az úgynevezett LDNR-nek sehol nem lesz helye.

A portál emlékeztet Borisz Grizlovnak, a béketárgyalásokon résztvevő orosz küldöttség tagjának szavaira, aki kijelentette, súlyos következményei lesznek annak, ha Ukrajna megkísérli megváltoztatni a minszki tárgyalások formátumát.

 
Forrás:
fakty/KH

OROSZORSZÁG NYÍLTAN MEGFENYEGETTE UKRAJNÁT

A háromoldalú kontaktcsoport ülését követően az Orosz Föderáció képviselője kijelentette: Ukrajna mindaddig nem kapja vissza a határellenőrzés jogát, míg a megszállt területeken nem tartják meg a választásokat – tájékoztat a zn.ua-ra hivatkozva a KISZó.

„Ha Ukrajna megpróbál változtatni a minszki megállapodáson, annak jóvátehetetlen következményei lesznek”

– mondta Borisz Grizlov, a donbászi konfliktus békés rendezésére hivatott testület orosz delegációjának vezetője.

Kijev még a politikai rendezés előtt teljes ellenőrzést követel a donbászi határszakaszon. Azaz a térség különleges státuszának elnyerése, az amnesztia kihirdetése és a választások lebonyolítása előtt.

A hírrel kapcsolatban a zn.ua emlékeztet: korábban Ukrajnában diplomáciai szolgálatot teljesítő amerikai politikusok egybehangzó véleménye szerint a koronavírus -világjárvány és az olaj árának zuhanása rákényszerítheti Moszkvát, hogy feladja Donbászt.

 
Forrás: