Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Volt ukrán miniszterhelyettes: Oroszország készen áll az Ukrajna elleni katonai támadásra

 

“OROSZORSZÁG KÉSZEN ÁLL AZ UKRAJNA ELLENI KATONAI TÁMADÁSRA”

 

 

Az obozrevatel.com tájékoztatója szerint Jurij Grimcsak, az ideiglenesen megszállt területekkel foglalkozó tárca korábbi vezetőjének helyettese arról beszélt, hogy a Donec-medencében hamarosan kiéleződik a helyzet, és az oroszok készen állnak, hogy nyílt katonai támadást indítsanak Ukrajna ellen.

Grimcsak úgy véli, hogy a Kreml a ránehezedő szankciók nyomása alatt egyre agresszívebbé fog válni. Az is a nyílt katonai lépések felé kényszeríti Moszkvát, hogy nem sikerült az ő elképzelése szerint Ukrajnába integrálni a Donec-medencét. Az orosz haderő békemissziónak álcázottan fog hamarosan bevonulni Ukrajnába azt követően, hogy felbontja kapcsolatait az EU-val.

A volt miniszter helyettes állítása szerint az orosz televízió műsoraiból vonta le a következtetéseit. Ott ugyanis állítása szerint a lakosságot elkezdték felkészíteni az anyagi jólét gyors romlására, az élelmiszerhiányra, ami az országot körülvevő ellenség általi üldöztetések következménye lesz.

karpathir.com/2021/03/16/oroszorszag-keszen-all-az-ukrajna-elleni-katonai-tamadasra/

Az agresszor ország, Oroszország növeli a tétet a Donbass-ban, és készen áll csapatai nyílt bevitelére Ukrajna területére. A közeljövőben újabb eszkaláció léphet fel.

 Ezt a véleményt az OBOZREVATEL tévécsatorna adásában fejezte ki Jurij Hrymcsak, az Ukrajna ideiglenesen megszállt területekért és a belső menekültekért felelős volt miniszterhelyettese . "Oroszországnak ma nincs különösebb oka arra, hogy ne emelje az árfolyamokat. Emelhetik az árakat. Különösen Donbass-ban. Erre számítani kell" - mondta.

„Oroszország szinte nyíltan kijelenti - még nem a legmagasabb, de kellően magas szinten -, hogy„ minden kapcsolatot megszakítunk az Európai Unióval és a nyugati világgal. ”Több napig néztem az orosz televíziós műsorokat - készülnek népességüket az ország pénzügyi és élelmezési problémáinak gyors romlása miatt, éppen azért, mert "ellenségek vannak körülöttük, és minden lehetséges módon üldöznek minket" - mondta.

plus.obozrevatel.com/crime/rossiya-gotova-k-otkryitomu-vvodu-vojsk-v-ukrainu-gryimchak.htm

 

 

Ukrajnai szerző véleménycikke/Részlet/Fordítóprogram

Mit akar valójában Putyin? Kétségtelen, hogy Oroszországot igyekszik visszatérni a Szovjetunió "jó napjaihoz", amikor a "vasfüggönyt" megosztották Moszkva által elfoglalt népek és a kelet-európai államok között, amelyek a Kreml műholdjai voltak Nyugat-Európával.

 

Az Orosz Föderáció megrekedt a múltban, rakétákat és más erős fegyvereket engedett szabadjára, ahelyett, hogy versenyképes jövőbeli gazdaságot teremtene.

Oroszország globális hatalommá válásának valószínűsége két összetevőtől függ - a katonai képességektől és a gazdasági erőtől. És még az Orosz Föderáció katonai képességei sem felelnek meg a Kreml által áhított normáknak. A gazdasági hatalom hiánya az a tényező, amely elidegeníti Oroszországot nemcsak Amerikától vagy az EU-tól, hanem Kínától is.

Putyinnak az az illúziója, hogy majdnem legyőzte az Egyesült Államokat és Európát. Csak az kell, hogy kissé visszaszorítsa a nehezen kezelhető Ukrajnát, és az elhúzódó játékot végül megnyerjük. Valamiért a Kreml nem akarja figyelembe venni az Egyesült Államok katonai és gazdasági erejét, amely nem fog kijátszani.

 

Moszkva agresszív külpolitikai stratégiáját legyőzték. Putyin képtelen megállítani az ukrán nép azon vágyát, hogy a NATO és az Európai Unió részévé váljon. A holodomorra és Csernobilra emlékeznek Ukrajnában. Emlékeznek a GULAG-ra, a terrorra és a teljes szegénységre. Ha Putyin annyira akar a Szovjetunióban, akkor nevezze át az Orosz Föderációt Szovjetunióra, és ne bolondítson másokat.

Az egyetlen módja, hogy Oroszország "nukleáris világhatalommá" váljon, az atomfegyverekkel való megfélemlítés.

Az Orosz Föderációnak sokkal több lehetne, ha csak megnyugtatná az invázió és az erőszak iránti vágyát. A más népek által erőszakkal lefoglalt hatalmas területek birtokában, a rendelkezésre álló források nagy mennyiségével Oroszország nagyon gyorsan a fejlett államok szintjére kerül. De úgy döntöttek, hogy erőforrásaikat felhasználva egy olyan ördögi rendszert hoznak létre, amely durva erőszakkal illegálisan szerzi meg azt, amit más országoktól akar.

 

Oroszország kihal, népessége drámaian csökken. És ahelyett, hogy gyorsan milliókat ölne meg, ahogyan Lenin és Sztálin tette, Putyin lassan megöl ember milliókat, az egészségügyi ellátás elhanyagolása, az életszínvonal rohamos csökkenése révén, miközben színlelt "nagysággal" próbálkozik a világ színpadán.

Ez a „nagyság” abban is rejlik, hogy Oroszország a kilencvenes évek eleje óta elkezdett olyan államok területeinek levágásával foglalkozni, amelyekben valami nem tetszett neki. Grúzia elfoglalt földjein Moszkva illegálisan hozott létre bábállamokat - Abháziát és Dél-Oszétiát. A Krím elfoglalása után a Kreml elfoglalta az ukrán Donbass egy részét. Transnistria sötét felhőként lóg Moldova felett. Nem valószínű, hogy Oroszország a nemzetközi jog tiszteletben tartásáról beszélhet, amelyhez a Krím-félsziget törvényes megszállásaként való elmozdulásával fordul.

 

Putyin egyetlen ereje a kiszámíthatatlansága. Terveinek rejtélye abban rejlik, hogy valójában egyáltalán nincsenek tervek. De ezt ügyesen lefedi a „Potjomkin falvak” illuzórikus jellege, amelyet Oroszország folyamatosan demonstrál a külvilág felé.

news.obozrevatel.com/russia/smiritelnaya-rubashka-dlya-geopoliticheski-sumasshedshego.htm