Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar megújulás útja

Cikkek

Magyarország lesz Európa Detroitja

2019.12.14

 egyrészt baj, hogyha itt vannak a nagy nyugati autóipari cégek, mert élve Magyarország félperifériás helyzetével, végtelenül kizsákmányolják a munkásokat, hatalmas állami támogatásokat zsebelnek be, és mindemellé alig fizetnek adót a nálunk végzett gazdasági tevékenység nyomán, a profit jelentős részét pedig külföldre viszik.

Másrészt az is baj, ha eltűnnek, tekintve, hogy a magyar gazdaság húzóágazatáról van szó, mely rengeteg embernek ad munkát, így egy általános gazdasági vagy autóipari válság idején, egy technológiai váltás esetén a feleslegessé váló magyarországi kapacitások rengeteg munkanélkülit hagynának maguk után.

 

Rádől a ház, éhségsztrájkba kezdett a híres magyar színésznő

2019.12.11

 A színésznő szerint az építkezés miatt rengeteg földet elvittek a szomszéd telekről, a háza fala pedig kívül és belül is repedezni kezdett. – Tényleg zokogtam, hogy álljanak le a munkagépek, mire megkérdezték az emberek, hogy és akkor ki fizeti ki a napjukat – mesélte az ATV-nek.

 

Orbán és Horthy revansizmusa – Kárpátalja és Katalónia drámája

2019.12.09

 Az 1930-as években Berlin és Róma voltak a hazai politikai vezetés stratégiai szövetségesei, ma pedig a szintén revansista Moszkva és Ankara. Az európai szeparatista törekvéseket az orosz katonai hírszerzés szupertitkos egysége segíti elő. Káncz Csaba jegyzete.

 

Elvették a közteresek a férfi takaróját és kabátját. Reggelre megfagyott

2019.12.06

 A közteresek elvették róla a vastag takarót, és a vastag kabátot, amivel takarózott, majd azt gondolva, hogy így biztos bemegy a hajléktalan szállóra éjszakára, magára hagyták.

 

Az OTP kölcsöneiből él Budapest önkormányzata

2019.12.04

 Rendkívüli nagy mértékben függ az OTP által folyósított kölcsönöktől Budapest főváros önkormányzata. A Napi.hu szerint ez derült ki a Városháza által nyilvánosságra hozott szerződésekből. Például csak idén júliusban összesen 17,5 milliárd forint folyószámlahitelt kellett felvenni a Csányi Sándor által vezetett banktól, és Budapest, termelékenysége ellenére, iszonytató mértékben úszik az adósságban.

 

Új Egyenlőség: A gazdaság demokratizálása/VIDEÓ,Róna Péter, Scheiring Gábor/

2019.12.02

 Mi a neoliberális gazdaságpolitika? Milyen okok miatt uralkodott és uralkodik ez Magyarországon és a világban? Hogyan lehet meghaladni? Hogyan lehet a gazdaságot demokratizálni? Ezeket a kérdéseket tette fel Joób Márk, a Soproni Egyetem címzetes egyetemi tanára  – aki Pogátsa Zoltánt helyettesítette az októberi közbeszélgetés rendezvényen – Róna Péternek, az Oxfordi Egyetem professzorának, és Scheiring Gábornak, a milánói Bocconi Egyetem kutatójának.

 

Új Egyenlőség: Így látja ma Medgyessy volt miniszterelnök kormánya gazdaságpolitikáját /VIDEÓ/

2019.12.02

 Medgyessy Péter, hazánk európai uniós felvételét aláíró miniszterelnöke volt az Új Egyenlőség stúdiójának vendége. A Fidesz-kormányt váltó Medgyessy-kormány mindössze két és fél évig, 2002 májusától 2004 októberéig működött. Milyen gazdasági helyzetet örökölt az Orbán-kormánytól, és milyen gazdasági állapotban volt az ország, amikor a két kormánypárt, az MSZP és az SZDSZ megvonta miniszterelnökétől a bizalmat? A Pogátsa Zoltánnal folytatott beszélgetés során a volt miniszterelnök politikai kontextusba helyezte kormányzásának céljait, lemondatásának okait. Az e hónapban 77. életévét betöltő Medgyessy Péter ma is aktív, nemzetközi konferenciákon ad elő, előmozdítva a régiók közötti párbeszéd elmélyülését.

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára szerint balliberális a Színház- és Filmművészeti Egyetem

2019.12.02

 „Az is roppant sajnálatos, hogy az erőteljesen politikai színezetűvé vált viták és rágalmak éppen a lényegről viszik el a figyelmet, vagyis nem a nők elleni erőszak tényleges felszámolása és/vagy megelőzése a fontos, hanem a "balliberális" oldal politikusainak és kulturális intézményeinek a lejáratása, függetlenségük felszámolása egyre leplezetlenebbé váló eistandoló szándékával.”

 

Schiffer: nem Varga Judit apja itt a sáros

2019.11.29

 ·     Nem államosította a pártállami utódszervezetek vagyonát.

·     Nem alkotott lusztrációs törvényt, amivel a közéletből és az állami vagyon környékéről egyaránt kitilthatta volna az egykori állampárt vezetőit és a kommunista állambiztonság tisztjeit.

·     Nem gondoskodott az aktanyilvánosságról, tehát nem tárta fel a kommunista állambiztonsági múltat.

 

Kőhalom állott, most vár – a nemzeti kastély- és várprogramról

2019.11.29

  ha egy barokk kastélyba besétálunk, akkor az ember belecsöppen az 1700-as évek világába, még ha az épület történetéről, a történelemről nem is tud sokat. Ha valaki elmegy Diósgyőrbe és besétál a lovagterembe, amit Európa egyik legnagyobb lovagtermeként tartanak számon, akkor ugyancsak nem kell történésznek lennie, hogy átérezze az 1300-as évek hangulatát. Az egész vár ezt sugározza, aki oda betér, az megismerheti milyen volt a múlt, és azon keresztül aztán megismerheti az ország jövőjét is.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »