Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar megújulás útja

Cikkek

Ungváry: Pont az igazságügyi miniszternek kell igazat mondania!

2019.11.29

 Varga Judit igazságügyi miniszter a nemzetközi díjat nyert Örök tél című film apropóján twitteren beszólt Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjének. A nagyapjára, Apró Antalra célozva a kommunista rendszer örökösének nevezte. Erre Hadházy Ákos független képviselő közzétette, hogy Varga Judit apja az elhárítás tisztje volt, III/II-es ügynök.

 

BRÉKING: A MOMENTUMOS SOPRONI TAMÁS HADAT ÜZEN OROSZORSZÁGNAK

2019.11.21

 És hogy mi ebben a pikáns, és mitől hadüzenet a hadüzenet? A „Diplomatanegyedként” ismert VI. kerületben jó pár ország követségének és konzulátusának vannak hasonló parkolói, de úgy tűnik, azok nem zavarják az oroszvérre szomjazó Sopronit.

Putyin pedig kénytelen lesz megtanulni, hogy Terézváros immár nem az élet habos oldala. Mert elmentek otthonról. Az egész csipkelődő vircsaftnak – tartunk tőle – közösségünk, országunk ihatja meg a levét. Pedig mennyivel jobban esne egy Soproni...

 

Hallgatólagosan elismerték, hogy a 2010 után elkezdett bírósági reform nagyrészt megbukott.

2019.11.21

  ...már Handó előtt is az volt a módi, hogy tetszőleges bíróság büntetőbíráinak kb. 20-25%-a (tehát gyakran kisebb bíróságokon egy bíró) tudott érdemben tárgyalást vezetni és bizonyítást kézben tartani, és ha a vád felé elfogultan is, de értelmesen mérlegelni. A többire szignálták a bolti tolvajt, a cigivel a szájában elfogott füvest, az ittas vezetőt. Ezért lett az, hogy a tettenérős-beismerős ügyeket kapó bírónak jobb volt a statisztikája, és lehetett felvinni másodfokra, ahol nem sok vizet zavar, elvan a tintanyalással.

 

Az ellenzéki képviselők obstrukciót hajtanak végre a magyar Országgyűlésben, hogy tiltakozzanak a „szájzár törvény” ellen

2019.11.21

 A vitát sikerült annyira elhúzni, hogy a csütörtök reggel 9-re időzített ülésnap sem tudott a tervezett napirend szerint elkezdődni, az Országgyűlésben még ezekben a percekben is a tegnap este kezdődött vita folytatása zajlik. 

 

Havi 1250 euró fixszel – másfél millió német kaphat alapnyugdíjat

2019.11.18

 Az alapnyugdíj azt jelenti, hogy akiknek megvan a 35 éves szolgálati idejük, de alacsony a nyugdíjuk, azok járandóságát kiegészítik, nagyjából az úgynevezett “Grundsicherung” (alapjuttatás, egyfajta minimális szociális ellátás vagy létminimum) szintjére.

 

Alulfizetett magyar munkások készítették Meghan Markle 600 ezres kabátját

2019.11.18

 1545 fontba, azaz nagyjából hatszázezer forintba került az a kabát, amelyet Meghan Markle nemrég egy állami ünnepségen viselt. A Daily Mail kiderítette, hogy a fekete szövetkabátot magyar munkások készítették a Beriv berettyóújfalui gyárában nagyjából 2,6 fontos, azaz kb. ezer forintos órabérben, és előállításai költsége nagyjából a negyede lehet a bolti árnak. 

 

Az államot nem csak ateisták vezethetik, az egyházban nem csak az államügyek iránt érdektelen személyek lehetnek

2019.11.16

  helyes keresztény embernek politizálni, és a politika is felvállalhat keresztény programot, az emberek javára és az ő felhatalmazásukkal. A protestáns felfogásban az egyház és az állam egyaránt, egyformán Isten szuverenitása alatt van, csupán a feladatuk különbözik. Kálvin szerint ezért az államnak engedelmességgel tartozik mindenki, egészen addig, amíg az meg nem akadályozza Isten törvényének követését. 

 

Schiffer: a legkorruptabb nemzeti kormányt is könnyebb ellenőrizni, mint egy transznacionális intézményt

2019.11.12

 Schiffer András egy nemrégiben Lányi Andrással közös előadáson azt mondta, hogy „azok a pártok amelyek az euró minél korábbi bevezetését követelik, nettó hazaárulást követnek el”. Erről a műsorban az LMP volt társelnöke kifejtette, hogy „az eurózóna állatorvosi lova az Európai Unió betegségének”. Különböző gazdasági szinteken álló gazdaságok felemás összeabroncsolása ugyanis a divergenciát szolgálja. Ez a félperifériát érintheti rosszabbul, mert az ide tartozó kormányok és jegybankok nem használhatnak monetáris eszközöket a gazdaság felfűtéséhez. 

 

Sátorban, barlangban, de még veremben is laknak emberek Miskolcon

2019.11.12

  az utóbbi években stagnál a hajléktalan emberek száma. Sok olyan gondozottjuk van, akiknek a házát elárverezték, vagy önkormányzati bérlakásban laktak, de nem fizették a számlákat, ezért ki kellett költözniük. Sőt, az is előfordul (nem is ritkán), hogy valaki jóhiszeműen befogad valakit a lakásába, az pedig úgy „hálálja meg”, hogy egy idő múlva kiteszi onnan a tulajdonost, a lakást pedig a saját nevére íratja.

 

Göncz titkosított átvilágítási papírjai

2019.11.07

 “Az átvilágítás végül azért sem tűnt volna teljesen érdektelennek, mert az államfőnek erről, úgy tűnik, lenne mit mesélnie. Egy tíz évvel ezelőtt, 1985-1986-ban készült, majd a köztársaságielnök-választás után 199O. augusztus 3O-án kiegészített életútinterjújában ugyanis Göncz Árpád a jelek szerint hosszasan beszél arról, hogy az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) 1947 elején kísérletet tett a beszervezésére

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »