Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar megújulás útja

Cikkek

Az „Impexek kora”, Magyarország gazdasági katasztrófájának okai a Kádár-rendszerben

2019.11.04

 Az „impexek” kora egyetlen olyan ügyet mutat be, amikor a magyar állam legalább az ellopott pénz egy részét megpróbálta visszaszerezni. A 80-as évek végén kirobbant Mineralimpex-botránnyal már a sajtó is foglalkozott, de a rendszerválás körüli politikai változások és az ezt követő botrányok elvonták a közvélemény figyelmét. Pedig a belügyi jelentések alapján egy akkora lopásról volt szó, amibe a népgazdaság is beleremegett. 

 

Magyar Hang: Rabszolgatörvény: magyarok sanyargatnak magyarokat

2019.11.03

 Az utóbbi hetekben jelzések érkeztek az érdekvédőkhöz, hogy az ősz eleje óta egyre több, nem kizárólag autóipari cégnél kérdezik, vállalnák-e a dolgozók a 400 óra túlórát. Van, ahol már meg is kötötték a megállapodást. Szomorú, hogy túlmunkát alkalmazni akarók mind magyar kis- és középvállalkozások.

 

Hogyan vált sikeressé az Orbán rendszer illiberális hibrid demokráciája/ Szerkesztve

2019.11.03

A cikk eredetileg az Orbáni illiberális rendszer kritikája. 

 1997-ben, a Foreign Affairs című folyóiratban jelent meg Fareed Zakaria nagy visszhangot kiváltó cikke, „Az illiberális demokráciák felemelkedése.” A szerző mások mellett Peru, Sierra Leone, Pakisztán vagy éppen a mečiari Szlovákia példáján mutatta be, hogy a többpárti választások önmagukban nem a liberális demokrácia csalhatatlan indikátorai. Sőt, sokszor éppenséggel annak elfedésére szolgálnak, hogy a hatalmon lévők rendszerszinten megsértik a törvények uralmát, a hatalmi ágak szétválasztását, a kiegyensúlyozott pártverseny követelményeit, a nemzeti, vallási és életmódbeli kisebbségek jogait, vagy éppen a sajtó- és szólásszabadságot. 

 

Matolcsy György: Szégyenfoltok eltüntetése/Kommentjeim

2019.11.01

 Vonzó ország vagyunk külföldi barátaink számára, de méltatlan hozzánk, hogy a Liszt Ferenc repülőtérről nem vezet Budapest központjába gyorsvasút és gyorsút. Építsük már meg, de gyorsan!

 

A liberális kapitalizmus kudarca

2019.11.01

 az európai politikai elit az államadósság-válságot az európai nemzetállamok szuverenitásának végleges megszüntetésére használja (például Görögország) és az eurózóna egyes országait egy bürokratikus központi kormányzat irányítása alá akarja helyezni. Cél az, hogy a történelmileg szuverén nemzetek helyett európai egyesült államok jöjjön létre, holott Európa jellegzetessége a változatossága.A szabad piac pedig Márk evangéliuma szerint osztja el a javakat: akinek van, annak adatik, és akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van (Márk 4:25), és ez a metódus az euroatlanti hatalmi elitnek –– kiváltságai megőrzése érdekében – elemi érdeke. 

 

HANDÓ TÜNDÉT NEM AZ ELLENÁLLÁS, HANEM A BÜROKRÁCIA BUKTATTA MEG

2019.10.30

 A bíróság nálunk sajnos nem hatalmi ág, hanem egy nagyon-nagyon biztos helyzetben levő hivatal. Azért nem tudok felhőtlenül örülni Handó bukásának, mert pontosan ugyanarról a nemtörődöm, személytelen csinovnyik mentalitásról pattant ő le, amelyből ő maga is jött, és amellyel mindenkinek, aki bíróság közelébe megy, meg kell küzdenie. Mert a magyar ügyvéd élete ebből áll. Hálózatépítés, jól célzott beadványok, bírói-ügyészi ajánlásra érkező ügyfelek hímestojásként kezelése.

 

A RENDSZERVÁLTÁS AZ, AMIKOR ÁTMEGYÜNK A SZOCIALIZMUSBÓL A KAPITALIZMUSBA/SZERKESZTVE

2019.10.30

 Miután véres péppé darálták a paraszti társadalmakat, a „szocializmus” még ténfergett egy kicsit, majd a térség könnyen, gyorsan, olcsón visszakerült eredeti tulajdonosaihoz: a német és francia autógyárak telephelyeinek hálózatává lett. A 2010-es újabb rendszerváltásra éppen azért volt szükség, hogy visszaköveteljük a saját hazánkat.

 

Révész Sándor: Bye, bye MSZP/Búcsú az MSZP-től?/Kommnetem

2019.10.29

 A rendszerváltó pártok többsége hasonló folyamaton ment végig, aztán elhalt, emlékezzünk csak az MDF-re, az SZDSZ-re, a kisgazdákra. És nagyon úgy tűnik ez fog történni az MSZP-vel is. Megörökölte az állampárti beágyazottságot. Ettől volt olyan káderfölénye, ismertség fölénye, meg szervezési fölénye, amely nagyon sokáig elvitte és úgy tűnik, nem viszi tovább. Úgy tűnik az ellenzéken belül a liberálisabb és nyugatosabb és ebből a szempontból egyértelműbb pártok veszik át a vezető szerepet a DK és a Momentum.

 

Vajda Mihály: Tán tényleg az lenne a jó, ha megkoronáznánk Orbánt, megnyugodna

2019.10.28

 A magyar karakterből ötvenhat hevessége nőtt ki, és az is, hogy a túlerőt tapasztalva villámgyorsan elsorvadt az ellenállás.
Kádárt dicséri, hogy maga megértette, Moszkvával pedig megérttette, hogy itt nem működik az orosz típusú szocializmus. Folyamatosan ötvenhattal zsarolta Brezsnyevéket. Valami ilyesmivel: „Bízzatok bennem, hagyjatok rám mindent, és akkor nincs több balhé. Ne idegeskedjetek, hogy nem esküsznek föl az emberek naponta erre meg arra, ennek a népnek az kell, hogy lássa a szerényen, de biztosan gyarapodó jövőt, Trabant kell neki, ha út nincs is hozzá.” 

 

Karácsony tanácsadója épp tíz éve írta át önhatalmúlag az Alkotmányt

2019.10.25

 Az elmúlt évtized egyik legnagyobb szakmai baklövése köthető ahhoz a Tordai Csabához, akit Karácsony Gergely „Magyarország egyik legjobb közjogászának” nevezett. Bajnai Gordon bizalmasa 2009-ben egy 1998 óta hatálytalan rendelkezést csempészett vissza az Alkotmány Magyar Közlönyben megjelenő szövegébe. Mostantól ő fog jogi ügyekben tanácsokat adni a főpolgármesternek.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »