Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar megújulás útja

Cikkek

„Tanítanivalóan hülyék voltunk” - Erősödő belső kritika mellett vonják le a választás tanulságait a Fideszben

2020.01.02

 Azt, hogy az önkormányzati választási eredmény „nagyot ütött” a Fideszen, épp az is mutatja: hosszú évek óta most hallani először komoly belső kritikákat. Arra pedig évtizede nem volt példa, hogy olyan kemény bírálatok hangozzanak el, mint például Lázár Jánosé. A fideszes politikus a közelmúltban a Rádió 7 nevű hódmezővásárhelyi csatornának azt mondta: a Fidesznek változnia kell, nyitottabbá kell válnia a fiatalok felé és meg kell hallgatnia az emberek problémáit, csak így juthat sikerre 2022-ben. K

 

Bolgár György: Forradalom

2020.01.02

 A forradalmat csak szavakban várom.
Ha reggel fölkelek, régi világom
köszön rám: emberek, görnyedve hétrét,
cipelik magukkal az élet mérgét,
tudják, hogy nincs remény, bekalkulálják
ezt is, mint annyi mást, stroke, szívroham, rák,
vége lesz mindenhogy, addig azonban
elpihenhetek még óvó karodban.

 

Egy kis alföldi falu lett az új Plattensee

2020.01.01

 Negyvenkét német, holland, belga és svájci költözött a semmi közepére, egy kétezer fős kis faluba, Csengelére. Az idegenek a magyarországi alacsony árak, a könnyen megszerezhető ingatlanok és a csend miatt jöttek az alföldi településre. A falu életébe is örömmel vetették bele magukat, tollaslabda klubba járnak, részt vesznek az önkormányzati választásokon, falunapokon, néhányuk már érti és beszéli is a magyar nyelvet.

 

Akkor roppanhat össze az Orbán-rendszer, ha a láthatatlan tömeg elkezd lázadni/KOMMENTEMMEL

2020.01.01

 

JOBBIK: A FIDESZ TELJESEN ELSZIGETELŐDÖTT AZ EURÓPAI UNIÓBAN

2019.12.31

 A Fidesz teljesen elszigetelődött az Európai Unióban, aminek eredményeként Magyarország várhatóan nem tud majd érdemben beleszólni a közösség jövőjét meghatározó kérdésekbe – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

Ez az Alföldi-féle “kultúra”

2019.12.27

 Szilvia például Tükrös Mézeskalácsszívnek van öltöztetve (a táncos lányok is), Piros-Fehér-Zöld bugyiban, a fenekére Magyar Zászlóból óriási masni applikálva, az ágyékából pedig pávatollak lengedeznek a szélrózsa minden irányába.

 

Dermesztő nyugdíjdöntést hozott a kormány - mi a célja vele?

2019.12.25

 Egy november végi módosító kormányrendelet 2020-ra is hatályban tartja az öregségi nyugdíj legkisebb összegéről és az árvaellátás minimális összegéről szóló rendelkezéseket. E rendelkezések alapján 2008 óta változatlanul 28 500 forint a teljes nyugdíj és 24 250 forint az árvaellátás legkisebb összege - emlékeztet a nyugdíjguru.hu.Mentes a végrehajtás alól az öregségi nyugdíjminimumnak (2019-ben 28 500 Ft) megfelelő összeg, tehát ez a levonásmentes munkabérrész.

 

Egy filozófus után (Reflexiók TGM-re)

2019.12.25

 Egy filozófus nem bírt az életét feszítő problémákkal. A ráció elesett. Maradt -- kivitelezhető erőszak hiányában -- a révület. Kétségbeesés van és ráhangolódás a kétségbeejtő megoldásokra. Kérdésként legföljebb az maradt: teokrácia akar-e lenni?

 

A kapitalizmus logikáját az emberben, nem a tőkében kell keresni

2019.12.25

  a kapitalizmusban nem az önálló életre kelt tőke a meghatározó, hanem az, hogy a tőke működése emeli a leghatékonyabban az összhasznosságot, ezért nagyjából mindenkinek érdeke a rendszer üzemeltetése, illetve ha elég nagy számban fordulnának is ellene, nem tudnának helyettesítő logikáról gondoskodni.

 

GY. NÉMETH ERZSÉBET SZÍNHÁZI BOMBÁJA A KARÁCSONYFA ALÁ

2019.12.25

 Különleges ajándékot helyezett az övéi karácsonyfája alá Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes. Az egyik utolsó adventi Népszavában ugyanis a Katona József Színház vezetőjéről kijelentette: „határozottan állítom: Máté Gábor igazgató marad.” 

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »