Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar megújulás útja

Cikkek

Helikopterpénz kell Magyarországra a koronavírus ellen

2020.04.04

 Ebben a konstrukcióban nem keletkezik tényleges adósság. Technikai értelemben a költségvetés jegybanknál vezetett számláján lévő összeg a költségvetésnek eszköze, a jegybanknak pedig forrása (kötelezettsége). Valójában azonban olyan jegybanki kötelezettség ez, amelynek nincs lejárata és nem keletkeztet jövőbeni kamat- és tőkefizetési kötelezettséget. Ezek hiányában pedig a gazdaság mai szereplőinek nem kell – az »adósság« finanszírozása miatt – jövőbeli kiadáscsökkentéstől vagy adóemeléstől tartani.

 

Orbán a mostani jogköréről: “Annyi, mint Franciaország elnökének békeidőben”

2020.04.03

 "Szívesen osztogatok pénzt, de hol van az a pénz?” - kérdezett vissza Orbán Viktor kijelentve: mindenki uniós pénzekről beszél, ő egy fillért nem lát ebből. Pénzt lehet osztogatni, de hogy ajándék pénzhez jusson egy közösség, “olyat még a világ nem látott" - mondta végül.

 

Stabil a Fidesz támogatottsága, Karácsony a legkedveltebb ellenzéki

2020.04.02

 FONTOS!!!  A felmérésre március 17-20. között került sor, és kiderült, hogy a teljes, választókorú felnőtt népesség körében a kormánypártok támogatottsága 30 százalék, a biztos szavazó pártválasztóknál pedig 49 százalék. Az előző hónaphoz képest az előbbi rétegben nincs változás, míg a biztos szavazó pártválasztóknál hibahatáron belüli (+2%) az elmozdulás mértéke. A felhatalmazási törvény előtt! Hozzászólásommal

 

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

2020.03.31

 az Exeteri Egyetemen, illetve a német Max Planck Intézetben is bejelentették, hogy BCG-oltóprogramokat indítanak az idősek körében, hogy azt vizsgálják, a vakcina megvédi-e őket a betegségtől. A BCG nagy előnye a még csak kísérleti fázisban lévő gyógyszer-, illetve vakcinajelöltekkel szemben, hogy már 100 éve ismert és engedélyezett szer. Így, még ha végül kiderül, hogy az új koronavírus okozta betegséggel nem tud mit kezdeni, akkor is csak előnyére válik mindenkinek, aki megkapja.

 

Máris kész a magyar gyógyszer a koronavírus ellen? – Ígéretes eredményekről beszélt egy vezető kutató

2020.03.30

 "Elképesztő gyorsasággal terjed az információ, és az az összefogás, amelyben a kutatások folynak" - említette Müller Viktor, rámutatva, hogy a publikációkat kvázi már a szokásos ellenőrzés előtt közzéteszik, amint megvannak az eredmények, a szakcikkeket pedig minden tudós számára a terjesztő felületek hozzáférhetővé teszik.

 

Ez lehet az Orbán-kormány gigantikus mentőcsomagjában - Megérkeztek az új javaslatok!

2020.03.30

 A munkavállaló közvetlenül is támogatható, ha megállapodást köt a munkáltatóval, hogy kiveszi az időarányos szabadságát és azt követően a bérének meghatározott részének biztosítása mellett otthon marad. Pl. ez az arány lehetne 60%-os bér, amihez az állam 20% -os kiegészítést biztosít, a dolgozó 20%-os jövedelemcsökkenést visel el. Felmerülhet, hogy a támogatást „alanyi jogon” közvetlenül is kaphatnák a dolgozók a Magyar Államkincstártól. 

 

Soros György brutális összeget adományoz Budapestnek

2020.03.30

 "Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között" - írta Soros György.

 

Újra bevetik a német csodafegyvert, az állami segítséget a cégeknek

2020.03.28

 Németországban élesítik a Kurzarbeit rendszerét, azaz a cégek rövidített munkaidőre térnek át, miközben az állam kifizeti az alkalmazottaik bérének egy részét. Ez a tuti módszer arra, hogy az emberek ne kerüljenek az utcára gazdasági válságok idején

 

Kiakadtak a szakszervezetek, új rabszolgatörvényt emlegetnek

2020.03.27

 Kiakadtak a szakszervezetek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége frissen „összedobott” többpontos javaslatán, amelyet az MGYOSZ  vészhelyzetre hivatkozva a gazdasági válság kezelésére nyújtott be a kormánynak. A tervezet első olvasatra nem más, mint rabszolgatörvény a négyzeten – írja a Magyar Szakszervezeti Szövetség friss közleményében.

 

Németh Sándor a rendeleti kormányzásról: Önmérséklet és társadalmi kontroll szükséges

2020.03.27

 Németh Sándor megdöbbentőnek nevezte, hogy a járvány során magára maradt a 60 év feletti nemzedék, akik pedig életük során a legnagyobb összegeket fizették be az egészségügyi rendszerbe. „Nekik nem jut például lélegeztetőgép, bizonyos országokban sorsukra vannak hagyva: ha túlélik a fertőzést jó, ha nem, akkor háborús költségként számolnak el a halálukkal. Ez gonoszság és égbekiáltó igaztalanság. Az európai idős nemzedékek nagy társadalomfenntartó erőről tettek tanúságot, fegyelmezett adófizetők voltak egész életükben. Méltányosabb és emberibb bánásmódot érdemelnének.”

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Következő »