Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar megújulás útja

Cikkek

ÍGY TÖRTÉNIK A SZÁZEURÓS TÁMOGATÁS KIFIZETÉSE SZERBIÁBAN

2020.05.17

 A százeurós támogatásra a Szerbiában lakcímmel rendelkező szerb állampolgárok jogosultak. A nyugdíjasoknak és a szociális segélyre jogosultaknak a támogatást nem kellett igényelniük, számlájukra ezt automatikusan átutalják.

 

Orbán Viktor hamarosan visszaadja a különleges felhatalmazást

2020.05.16

 Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást. A kormányfő erről pénteken Belgrádban beszélt, az Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

 

Kásler Miklós: Az oltóanyaggyártásban is önellátónak kell lenni

2020.05.09

 A misszió nem kisebb, mint a Magyarországon alkalmazott kötelező és ajánlott védőoltások előállítása

– emelte ki a rektor, hozzátéve: egy ország számára stratégiai jelentőségű, ha az ország egyik legnagyobb egyeteme és a magyar tulajdonú oltóanyaggyár együtt tud működni.

 

Azért kell megúszni a toronyházakat, mert azok már annyi város elveszítettek – interjú Zoboki Gábor építésszel

2020.05.07

 Ha az építészet nem veszi tudomásul, hogy nem tudsz mindig nagyobbat meg többet csinálni, akkor byebye természet. Meg kell keresni az egyensúlyt az ember és az élettere között. Ezt az elvet a magasházak nem képviselik. Magyarán Budapest közigazgatási határain belül nem kell magasházat építeni és nagyon sajnálom, hogy lesz ilyen. 

 

A kommunizmus még mindig él

2020.04.25

 

Sírjuk vissza a vörös rohamcsapatok évtizedes menetelését? Miért is ne? – gondolhatták a Népszava szerkesztőségében, amikor lehozták Hegyi Gyula publicista Lenin 150 című cikkét április 22-én

 

Új szerepben az állam – avagy több százezer embert szippanthatna fel egy központi foglalkoztató

2020.04.23

 Olyan szociális szövetkezetek mintájára felépülő, állami beruházások köré épülő foglalkoztatási rendszer jelentheti számukra a megoldást, amelyben az emberek nem alanyi jogon kapnak támogatást, hanem a pénz központilag szervezett, értelmes munkáért jár, legyen az útépítés, bérlakás-program, kórházfelújítás, barnamezős rekultiváció, vagy épp természetvédelmi terület rendberakása.

 

Kiderült a koronavírus miatti kórházi ágyszámcsökkentés valódi háttere

2020.04.23

 Portfolio vélemény: A kormányok ugyanis eddig politikailag kockázatos útként értékelték az ágyak csökkentését, osztályok bezárását és átalakítását, miközben a rendszer hosszú távú fenntarthatósága már régóta megköveteli az átsruktúrálást. Kérdés, hogy terveit mennyiben tudja keresztülvinni a rendszeren, amelyben a legfontosabb szereplők a status quo fenntartásában érdekeltek.

 

A kormány megmenthette volna a gazdaságot, de úgy döntött, hogy inkább nem

2020.04.18

 Nagyjából egy hónapja, március közepén lett mindenki számára nyilvánvaló, hogy korszakos gazdasági összeomlás fenyeget, és teljesen új típusú gazdaságpolitikai lépésekkel kell válaszolni erre a kihívásra. A hétköznapi életünk legtöbb oldalát megalapozó modern gazdaság nincs felkészülve arra, hogy egy átfogó külső sokk miatt teljes szektorokat kell hónapokra teljesen leállítani, és az egész gazdasági vérkeringésben súlyos zavarok lépjenek fel.

 

Miért van negatív rekord a felsőoktatási felvételin?A Hozzászólók elmondják

2020.04.18

  A bolonyai rendszeren nincs tanár-diák kapcsolat se. Két szám üzenet egymásnak tesztek formájában. Teljesen embertelen. Régen nemzetközi hírű, tiszteletre méltó emberek voltak a tanszékvezető, és az előadók, és dicsőség volt annak lenni. Ma senki sem akar az lenni. A villanykaron nincs villamosságtan. Például... és nincsnek Simonyik sem.

 

Ha már senki nem tud semmit, nézzük meg humorosan, mit is tudunk

2020.04.15

 2. Maszkot viselni teljesen értelmetlen, de talán jobb, ha hordod, mert megvédhet, de lehet, hogy csak kifelé akadályozza a vírust, de talán egy kicsit befelé is.
3. Az üzletek, szolgáltatók zárva vannak, kivéve, amelyik nyitva van.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »