Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Kormány dönteni fog, hogy február 1. után változtat-e a védekezés jelenlegi szabályain

2021.01.22

 

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „YARORSZÁG MÁNYA " Jövő héten döntünk arról, hogy február elseje után is fenn kell-e tartani a védekezés jelenlegi szabályait.”

 

Hozzászólásom

 

Gábor Szabó

A Kormány helyesen érzékeli, hogy egy év alatt elérte a tűrésküszöböt a bezártságra kényszerített tömeg. A vendéglátósok élére álltak a felzúdulásnak. A Kormány természetesen hatalmi eszközeivel fel tud számolni bármilyen megmozdulást, üzletnyitást. Mérlegeli majd, hogy tovább feszíti a húrt, vagy érdemesebb engedni. A történelmi példák alapján jobb engedni. De dönthet a bezárás fenntartása mellett. Akkor is működőképes marad a rendszer. De itt már nem a covid járvány hullámairól szól a dolog. A nép az áldozatokkal rokonszenvezik. A vendéglősök a szabadságot, a szabad életet jelképezik.

Bezáratásuk és megbüntetésük február 1.-én az elfojtott indulatok elszabadulását eredményezheti. A néphangulat fortyogása látható a hozzászólásokból. Lehet tudomásul veszi mindenki, veszélyhelyzetben a Kormánynak mindenben igaza van. De utána bármi elindíthatja az ellenőrizhetetlen állapotot. Probléma, hogy érzékeli ezt a Kormány, vagy nem. A tanácskozáson többen fogják javasolni az eddigi intézkedések fenntartását. Néhány vendéglőt bezárnak, nem tétel. Igyanak otthon. Úgyis kijárási tilalom van. Más országok keményítenek, hogy nézne ki, nálunk a lazaság?!

Pedig a bezártság elleni kitörés zászlóját valaki felemeli. Vagy Orbán miniszterelnök úr, vagy a nép. Az új adminisztrációnak jól jön, ha zavaros állapotok keletkeznek. Ezért csak tartsák fenn a védekezés jelenlegi szabályait. Ezt kívánja az Unió. Mind a kettő.

www.facebook.com/kormanyzat/photos/a.134933189912743/4985316454874368/