Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kormány megtiltotta egy, a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét

2020.03.25

 A Kormányzati Tájékoztatási Központnak a Magyar Távirati Irodához eljuttatott közleménye szerint a magyar kormány megtiltotta egy, a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét Magyarország területéről.

 

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményét teljes terjedelmében közöljük:

 

A kormány újabb rendkívüli intézkedést hozott a magyar emberek egészségügyi ellátása védelme érdekében a veszélyhelyzet idejére. Megtiltotta egy a koronavírus-betegek gyógyításában alkalmazott gyógyszeralapanyag kivitelét Magyarországról.
A most megjelent kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet idején tilos hydroxychloroquine-sulfate hatóanyagot, valamint ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszert és gyógyszergyártás köztes termékét Magyarországról kereskedelmi forgalomban kivinni. Ezt az alapanyagot olyan gyógyszer előállítására használják, amelyet a koronavírus-betegek kezelése során is alkalmaznak már több országban is. Miután Magyarország a világ egyik legnagyobb exportőre ennek az alapanyagnak, most első a magyar lakosság védelme és gyógyszerellátásának biztosítása.

 

– fogalmaznak közleményükben.

pestisracok.hu/a-kormany-megtiltotta-egy-a-koronavirus-betegek-gyogyitasahoz-hasznalt-gyogyszeralapanyag-kivitelet/