Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar tőkésosztály felemelkedése, jobboldali nézőpontból

2020.03.12

 

 

MEGGAZDAGODNI, DE HOGYAN?!!!

Egyik ismerősöm írta nekem a minap: "Nem az a baj, hogy egy magyar gyarapszik! Demján a Skála Áruházak beindításával kezdte. Emlékszel a Pintér Művekre, ő is a szakmai tudásával lett milliomos, a Béres cseppek feltalálója szintén hosszú évek munkájával. Ezektől az emberektől senki nem irigyli, sőt tiszteletet érdemelnek. De nézzük Mészárost, aki egy mezei átlagos ember volt. Szerinted össze lehet hasonlítani a fent nevezett milliomosokkal?"

Válaszoltam neki: Ha kimerítő választ nem is tudok adni rá, azért gondolkodj el a következőkön. Felsorolsz itt néhány meggazdagodott embert, de nagyon is részrehajló, szelektív memóriával! Mert azért tudnék - és bizonnyal te is - még vagy 30-40 nevet hozzáírni, akik nem találtak fel semmit! Gyurcsány miből lett milliárdos?! És Kóka, vagy a Bajnai?! Az első milliárdosaink egytől-egyig a balosokból kerültek ki! És az is világos mindenki számára, hogy hogyan; kifosztották az országot! A rendszerváltást követő privatizációban csakis és kizárólag ők rúghattak labdába! Fletó maga árulta el 2004-ben egy Verebes Istvánnal készített interjúban, hogyan szerezte meg az Őszödi Villát. Mondták neki az elvtársai, hogy alkalmi áron 30 millió forintért az övé lehet.
- Fletó: Annyim nincs rá!
- Elvtársak: Nem probléma, akkor fizesd ki tíz év alatt. Az évi 3 millió.
- Fletó: Nekem annyim sincs rá.
- Elvtársak: Az sem probléma, csak írd alá a szerződést! Mi pedig kibéreljük tőled évi 3 millióért, amiből fizeted majd a részleteket.
Így történt, hogy augusztusban megkapta az első évi három millió forint bérleti díjat, októberben pedig befizette belőle az első évi törlesztőrészletét. A tíz év elteltének végén pedig még ingyen fel is újították neki! Hát, így hullott az ölébe az akkor már százmilliós értékű ingatlan! Sose felejtem el, megkérdezte Verebes, hogy nem érzi-e gázosnak ezt az ügyletet. Fletó válasza: "Miért?! Akkoriban mindenki így csinálta!" Ezzel bevallotta, hogy így nyúlták le a szocik az állami vagyont. Mert a "mindenki ezt csinálta" alatt a szocialistákat értette, hiszen csak ők fértek hozzá ilyen ügyletekhez. Így lopták szét az állami vagyont, és a pártvagyont is! No meg a szakszervezeti vagyont, ami a rendszerváltáskor még 600 milliárd forint volt, nyolc év múlva pedig már csak 30 millió! Ugyanezt csinálták az iparban, a mezőgazdaságban, a kereskedelemben; érdemi munka nélkül milliárdok hullottak az ölükbe, és akkor ti nem sivalkodtatok!!! Nem érzel egy kis szégyent ezzel kapcsolatban?! Átjött Medgyessy vadásztársa, Bige úr Magyarországra, és egyetlen fillér nélkül megkapta a Tisza Vegyi Műveket! Azután a Péti Nitrogén RT.-t! A vállalati profitból fizette a kölcsönt, és öt év múlva ő volt az ország harmadik leggazdagabb embere! És ti akkor sem jajveszékeltetek!!! Annál vérlázítóbb viszont, hogy most Mészárosoztok, amiért a Fidesz-kormánytól kap állami megbízásokat. De ha azokat teljesíti, akkor most neked csak egyetlen bajod lehet ővele, hogy nem baloldali. Megkérdem hát tőled, hány fideszes kapott megbízást annó a szociktól?! Ja, hogy egy sem. Értem. Viszont az ő idejük alatt az ország csődbe ment, és ti még mindig nem ajvékoltatok!!! Most persze, amikor az ország szépen fejlődik, az emberek jobban élnek, elöntött titeket a sárga irigység! Hát azt mondom én neked, ahelyett hogy áskálódtok, hergelitek a népet és egymást, próbáljatok meg józanul gondolkodni végre!

(Szabó Sándor írása alapján) 

 

 

www.facebook.com/sandor.kinga.98 Közlése Gyurcsány Ferenc vagyonosodásáról a következő linken: 

www.facebook.com/sandor.kinga.98/posts/2340253739376980

 

Az írás linkje:

 www.facebook.com/Emberfia/posts/10215014809233446