Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BRÉKING: A MOMENTUMOS SOPRONI TAMÁS HADAT ÜZEN OROSZORSZÁGNAK

2019.11.21

 BRÉKING: A MOMENTUMOS SOPRONI TAMÁS HADAT ÜZEN OROSZORSZÁGNAK

Nullker

2019.11.21.

Nemzetközi színtérre robbantja a terézvárosi parkológate-et a szakértelemből felmentett, piros tornacipős zsúrpolgi.

Soproni Tamás politikai farokméregetésbe kezdett Putyinnal.Soproni Tamás politikai farokméregetésbe kezdett Putyinnal.

Ismeritek a régi viccet? Azt, mely annak képtelenségét ábrázolja, hogy a második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete – a tréfa szerint – bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet az amerikai külügyminiszternek, és a következő párbeszéd játszódott le közöttük.

Amerikai külügyminiszter: – Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: – Királyság.
– És ki a királyuk?
– Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
– Ki a kormányzó?
– Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
– És van Önöknek tengerük?
– Az nincs.
– Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
– Nincs.
– Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
– Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
– Értem. És azokkal természetesen hadban is állnak?
– Nem, ők a szövetségeseink.

No comment.

Mindez arról jutott eszünkbe, hogy Terézváros illemtanból, viselkedéskultúrából és szakértelemből is felmentett, tengermély egóval bíró, kormányzóképtelen kiskirálya hasonló nagy fába vágja a fejszéjét: hadat készül üzenni Oroszországnak, tenger és területi követelés nélkül. Már persze diplomácia értelemben. Most, a csütörtök délutáni testületi ülésen. Mert azt hiszi, hogy ez a király – mármint a trendi és cool, legalábbis a nyugati balliberális támogatók és tartótisztek szemében.

Mint azt blogunk a terézvárosi önkormányzat egyik nemrég hivatalba lépett, az ügy miatt amúgy megdöbbent munkatársától megtudta: a „keletinyitás-fóbiás” Soros-ifiszervezet VI. kerületi fura ura, Soproni Tamás indítványozta (és szivárványos szövetségesi többsége nyilván jól meg is szavazza majd), hogy az önkormányzat vegye vissza a Terézvárosban működő orosz nagykövetség évekkel ezelőtt átadott, díjmentes diplomataparkolóit. Az orosz diplomaták meg ott és úgy teszik le mostantól az autóikat, ahol és ahogy akarják, punktum. Mert a víz az úr, vagyis Tamás, akinek – úgy tűnik – vizes az agya, mint a valaha volt Mézga család gyengébbik gyermekének.

És hogy mi ebben a pikáns, és mitől hadüzenet a hadüzenet? A „Diplomatanegyedként” ismert VI. kerületben jó pár ország követségének és konzulátusának vannak hasonló parkolói, de úgy tűnik, azok nem zavarják az oroszvérre szomjazó Sopronit.

Putyin pedig kénytelen lesz megtanulni, hogy Terézváros immár nem az élet habos oldala. Mert elmentek otthonról. Az egész csipkelődő vircsaftnak – tartunk tőle – közösségünk, országunk ihatja meg a levét. Pedig mennyivel jobban esne egy Soproni...

 

terezvaros.blogstar.hu/2019/11/21/breking-a-momentumos-soproni-tamas-hadat-uzen-oroszorszagnak/86365/