Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha fél vállról vesszük, össze fog omlani a rendszer, maradjatok otthon!

2020.03.17

 

Gergely Róna
 
A kórházi ellátás rendkívül nehéz! Képzeljétek el azt, hogy egyik napról a másikra bedobnak a mélyvízbe egy olyan laborba, ahol ebolával, vagy más életveszélyes fertőző ágenssel kell dolgozni úgy, hogy erre nem vagy kiképezve sem orvosként, sem nővérként, sem pedig betegszállítóként,

 
bónuszként még betegekkel is foglalkozol, adminisztrálsz, munkatársaid oktatod, tanulsz. Szabadidőd nincs, lehet hogy hónapokig.
 
 
Olyan intézkedéseket kell kitalálni, és azonnal jól végrehajtani, melyet sosem csináltunk, olyan betegséggel állunk szemben, amivel még nem találkoztunk. Iszonyat a pszichológiai teher, és a védőfelszerelések hiányosak, rendkívül feltagolt a budapesti egészségügy, nehéz ezt gyorsan megfejlődnünk, időre van szükségünk, munkatársaink félnek, de a betegért bent vannak.
 
 
Nem fizetésemelést kérünk most, hanem időt. Ha otthon maradsz, javítod mindnyájunk esélyét, addigra kevesebb beteg esik be egyszerre, bele tud jönni minden egyes kórház a betegutak kialakításába. Olyan munkát kell most végeznünk, ami a nem létező járványügy feladata lenne. Mindent meg akarunk tenni, de Nélkületek nem fog menni.
 
 
Mindenkit kérek, főleg Budapesten, de az egész országban is, hogy maradjon otthon. Nagyon nehéz dolog ez, de mindnyájunknak ez az érdeke. Ha legalább 2-3 hétig tudtok erre figyelni, a súlyos betegek szakszerű ellátásának esélye megnő, nem alakul ki olyan elképesztően felfoghatatlan helyzet, mint Olaszországban.
 
 
Ha fél vállról vesszük, össze fog omlani a rendszer, és egy vakbélgyulladás is sokkal magasabb kockázatot fog jelenteni. Nem akarom senkire a frászt hozni, de előttünk a fekete leves Budapesten, ez a realitás. Napokon belül. Minél kevesebb találkozás kell az emberek között és nagyon gyakori kézmosás. Egy alulszervezett és kizsigerelt egészségügynek ez az egyetlen reménye. Nélkületek nem fog menni. Köszönöm, hogy elolvastad.