Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A negyedik dimenzió

Cikkek

Tudósok a fizika törvényeit megváltoztatva bizonyítékot találtak a 4. dimenzió létezésére

2019.07.19

 Egyszerűen megfogalmazva, ahogy mi észleljük, a 3 dimenziós objektumok 2 dimenziós árnyékot adnak, így a 4 dimenziós objektumok 3 dimenziós árnyékokat hoznak létre, még akkor is, ha valójában nem látjuk a 4. dimenziós objektumot.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Megdöbbentő felismerés: a nők érzelmi állapota újraalkotja a valóságot párkapcsolatok történetében!

2019.05.09

 Hirtelen te mindig ilyen meg ilyen voltál. És soha sem voltál olyan meg olyan. És elhiszik.

Nem meglepő hogy a kultúrák többsége a történelem során egymástól függetlenül jutottak arra a következtetésre, hogy a nők szavahihetősége teljesen értéktelen. Mert az. Nem látják az objektív valóságot. Nem is gondolkodnak rajta. Helyette más dolgokon törik a fejüket. Azon, hogy mit éreznek. Az érzés minden, ami egy nő számára igazán létezik.”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Elképesztő sugárzás-adagot kapott, de még ma is él a csernobili atomerőmű egyik munkása

2019.02.08

 Az ő feladata az volt, hogy megállapítsa a sugárzás szintjét egy-egy területen, ami alapján a takarítóbrigádok munkaidejét szabályozták. Több sugárzás érte a testét, mint bárkit a történelem során, és még mindig él. Két éve a New York Times is beszélgetett vele, amikor felkeresték Ukrajnában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Felfedezték a víz kvantum tulajdonságait – a víz olyan, mint egy hologram

2018.05.11

 A berill kristályon végzett kémiai kísérlet során kiderült, hogy a vízmolekulák extrém fizikai vagy speciális földtani körülmények között, ultra kicsi hatszögletű formába rendeződnek egy gyűrű körül, és felveszik a „kvantum-alagút” állapotot. Ez a jelenség túlmutat az eddig ismert folyékony, szilárd vagy gáznemű halmazállapotokon, ilyenkor a víz egészen másképp viselkedik, mint ahogy megszoktuk, hiszen kvantum mozgásra is képes. 

Ebben az állapotban például a vízrészecskék áthatolnak szilárd falakon, ami a klasszikus fizika szabályai szerint teljesen lehetetlen.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Ez a matematikus olyasmit tesz, ami látszólag lehetetlen

2018.04.13

Négyzetes lyukat készítettem erre a papírlapra, és egy kör alakú alátétet,” – magyarázza Tokieda a videóban. “A papírt titokzatos módon meghajtogatom, és át tudom tolni az alátétet a lyukon keresztül.

Ennek a két dimenziós papírnak a belső méretével vagy dimenziójával kell foglalkozni, és azzal a ténnyel, ahogy ez a lap átalakul a környezeti három dimenziós térben,” – mondj Tokieda.

Nos, a két dimenziós lyuk valóban túl kicsi ahhoz, hogy az alátét átférjen, a papír három dimenzióba hajtogatásával azonban össze lehet hozni a négyzet oldalait, ami egy szélesebb részt eredményez, mint a kör alakú lemez átmérője, és lehetővé teszi, hogy áthaladjon rajta.

Ez azért lehetséges, mert amikor ezt a manővert végezzük, megengedjük, hogy az egész dolog a 3D-be kerüljön, majd visszatérjen (a 2D-be),” – folytatja Tokieda. “Ez a tény, hogy be tudunk lépni a környezeti harmadik dimenzióba, és visszatérni, teszi számunkra lehetővé ezt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

A modern kutatások eredményei azt mutatják, hogy a szívnek saját tudata van

2018.03.19

 Bár úgy tűnik, hogy mindez azt a nézetet támasztja alá, hogy a szív egyszerűen az agy parancsait követi, a valóság sokkal bonyolultabb. Mivel a szív több ezer specializált neuront tartalmaz, melyek túlnyomórészt a jobb kamra felülete körül találhatók, egy összetett hálózatot alkotnak. Miért tette oda őket a természet?

A neuronok teszik lehetővé, hogy az agy gondolatokat alkosson. Szóval akkor mit csinálnak a jobb szívkamra körül? Bár a neuronok a szívben még nem nagyon ismertek, egy dolog biztos - az "agy" a szívben oda-vissza kommunikál a fejünkben lévő aggyal. Ez egy kétirányú utca.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Napvilágra került Tesla közel 120 éve titkosított interjúja:

2018.02.08

 Tesla: Pontosan! Mi a helyzet az univerzum születésével? Az anyag az eredeti és örök energiából jött létre, amit fényként ismerünk. Ragyogott, és megjelentek a csillagok, a bolygók, az ember és minden a Földön és a világegyetemben. Az anyag a fény végtelen formáinak egy kifejeződése, mert az energia régebbi annál. A Teremtésnek négy törvénye van. Az első mindennek a forrása, a rejtélyes, sötét terv, melyet az elme nem tud elképzelni, vagy matematikai úton mérni. Ebbe a tervbe illeszkedik az egész világegyetem.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió, és nem az idő az

2018.01.12

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

A Loretto kápolna rejtélyes lépcsője

2017.08.18

 Az igazi rejtély az maga a lépcső, ami szinte lebeg a térben. Ellentmond a gravitáció, a fizika és a statika minden törvényének! Ugyanis nem rendelkezik központi támasszal és nem kapcsolódik a falhoz sem. Egyetlen szöget és összeragasztást sem tartalmaz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

PIRAMIS ENERGIA

2017.05.26

 TIMOTHY HICKS informálása a filmről: "Ez a férfi Thomas Trawoger és egy érdekes alternatív energia szerkezetet fejlesztett ki. Először az alternatív energia fórumokon hallottam róla. Rábukkantam egy angol feliratos videójára, amiben az első készülékéről volt szó. Azt is hallottam, hogy eltűnt. Némi kutatás után megtudtam, hogy az első készülékét ellopta az egyik társa, de aztán egy még jobb készüléket kezdett el fejleszteni, viszont most nem beszél sokat közvetlenül az emberekhez. Elnéztem a weboldalára, de nem találtam azt az információt, amiről beszélt, ezért összekapcsoltam az összes videóját egy hosszú filmbe, hogy mindenkinek a hasznára legyen. Ha ezzel a készülékkel akarsz kísérletezni, ez a videó megmutat mindent, amit meg kell tenned egy működő modell felépítéséhez."