Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A negyedik dimenzió

Cikkek

Létezik objektív valóság? Egyáltalán mi a valóság?

2021.03.08

 Valóban, nehéz teljesen kizárni azt az esetet, hogy az egész univerzum csak a fejünkben létezik, álmodjuk, vagy éppen egy manipuláció áldozata vagyunk, mondjuk egy szimulációban élünk. 

 

Tudósok a fizika törvényeit megváltoztatva bizonyítékot találtak a 4. dimenzió létezésére

2019.07.19

 Egyszerűen megfogalmazva, ahogy mi észleljük, a 3 dimenziós objektumok 2 dimenziós árnyékot adnak, így a 4 dimenziós objektumok 3 dimenziós árnyékokat hoznak létre, még akkor is, ha valójában nem látjuk a 4. dimenziós objektumot.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Megdöbbentő felismerés: a nők érzelmi állapota újraalkotja a valóságot párkapcsolatok történetében!

2019.05.09

 Hirtelen te mindig ilyen meg ilyen voltál. És soha sem voltál olyan meg olyan. És elhiszik.

Nem meglepő hogy a kultúrák többsége a történelem során egymástól függetlenül jutottak arra a következtetésre, hogy a nők szavahihetősége teljesen értéktelen. Mert az. Nem látják az objektív valóságot. Nem is gondolkodnak rajta. Helyette más dolgokon törik a fejüket. Azon, hogy mit éreznek. Az érzés minden, ami egy nő számára igazán létezik.”

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Elképesztő sugárzás-adagot kapott, de még ma is él a csernobili atomerőmű egyik munkása

2019.02.08

 Az ő feladata az volt, hogy megállapítsa a sugárzás szintjét egy-egy területen, ami alapján a takarítóbrigádok munkaidejét szabályozták. Több sugárzás érte a testét, mint bárkit a történelem során, és még mindig él. Két éve a New York Times is beszélgetett vele, amikor felkeresték Ukrajnában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Felfedezték a víz kvantum tulajdonságait – a víz olyan, mint egy hologram

2018.05.11

 A berill kristályon végzett kémiai kísérlet során kiderült, hogy a vízmolekulák extrém fizikai vagy speciális földtani körülmények között, ultra kicsi hatszögletű formába rendeződnek egy gyűrű körül, és felveszik a „kvantum-alagút” állapotot. Ez a jelenség túlmutat az eddig ismert folyékony, szilárd vagy gáznemű halmazállapotokon, ilyenkor a víz egészen másképp viselkedik, mint ahogy megszoktuk, hiszen kvantum mozgásra is képes. 

Ebben az állapotban például a vízrészecskék áthatolnak szilárd falakon, ami a klasszikus fizika szabályai szerint teljesen lehetetlen.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Ez a matematikus olyasmit tesz, ami látszólag lehetetlen

2018.04.13

Négyzetes lyukat készítettem erre a papírlapra, és egy kör alakú alátétet,” – magyarázza Tokieda a videóban. “A papírt titokzatos módon meghajtogatom, és át tudom tolni az alátétet a lyukon keresztül.

Ennek a két dimenziós papírnak a belső méretével vagy dimenziójával kell foglalkozni, és azzal a ténnyel, ahogy ez a lap átalakul a környezeti három dimenziós térben,” – mondj Tokieda.

Nos, a két dimenziós lyuk valóban túl kicsi ahhoz, hogy az alátét átférjen, a papír három dimenzióba hajtogatásával azonban össze lehet hozni a négyzet oldalait, ami egy szélesebb részt eredményez, mint a kör alakú lemez átmérője, és lehetővé teszi, hogy áthaladjon rajta.

Ez azért lehetséges, mert amikor ezt a manővert végezzük, megengedjük, hogy az egész dolog a 3D-be kerüljön, majd visszatérjen (a 2D-be),” – folytatja Tokieda. “Ez a tény, hogy be tudunk lépni a környezeti harmadik dimenzióba, és visszatérni, teszi számunkra lehetővé ezt.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

A modern kutatások eredményei azt mutatják, hogy a szívnek saját tudata van

2018.03.19

 Bár úgy tűnik, hogy mindez azt a nézetet támasztja alá, hogy a szív egyszerűen az agy parancsait követi, a valóság sokkal bonyolultabb. Mivel a szív több ezer specializált neuront tartalmaz, melyek túlnyomórészt a jobb kamra felülete körül találhatók, egy összetett hálózatot alkotnak. Miért tette oda őket a természet?

A neuronok teszik lehetővé, hogy az agy gondolatokat alkosson. Szóval akkor mit csinálnak a jobb szívkamra körül? Bár a neuronok a szívben még nem nagyon ismertek, egy dolog biztos - az "agy" a szívben oda-vissza kommunikál a fejünkben lévő aggyal. Ez egy kétirányú utca.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Napvilágra került Tesla közel 120 éve titkosított interjúja:

2018.02.08

 Tesla: Pontosan! Mi a helyzet az univerzum születésével? Az anyag az eredeti és örök energiából jött létre, amit fényként ismerünk. Ragyogott, és megjelentek a csillagok, a bolygók, az ember és minden a Földön és a világegyetemben. Az anyag a fény végtelen formáinak egy kifejeződése, mert az energia régebbi annál. A Teremtésnek négy törvénye van. Az első mindennek a forrása, a rejtélyes, sötét terv, melyet az elme nem tud elképzelni, vagy matematikai úton mérni. Ebbe a tervbe illeszkedik az egész világegyetem.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

Óriási tudományos felfedezés: megvan a 4. dimenzió, és nem az idő az

2018.01.12

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0

A Loretto kápolna rejtélyes lépcsője

2017.08.18

 Az igazi rejtély az maga a lépcső, ami szinte lebeg a térben. Ellentmond a gravitáció, a fizika és a statika minden törvényének! Ugyanis nem rendelkezik központi támasszal és nem kapcsolódik a falhoz sem. Egyetlen szöget és összeragasztást sem tartalmaz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: A negyedik dimenzió | Hozzászólások: 0