Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóságban” a kormányzati Soros-kampány KOMMENT

 

„Rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóságban” a kormányzati Soros-kampány

MN

2017. július 3., hétfő 18:42, frissítve: hétfő 19:57

„A kampányra 5,7 milliárd forint közpénzt költ a kormány, és a megbízást az előző két pályázaton is győztes Balásy Gyula ügynökségei nyerték el”

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

 

      

A plakátkampány alkalmas arra, hogy bármelyik oldal elővehesse az úgynevezett „zsidókártyát”, s ez nem jó, nem helyes út – így reagált Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) vezetője arra, hogy mi szervezetük véleménye a kormányzat legújabb, Soros Györgyöt démonizáló kommunikációs hadjáratáról.Heisler ugyanakkor meglehetősen diplomatikusan foglalt állást a Fidesz plakátkampányának ügyében, amikor a Hvg.hu-nak tett nyilatkozatában azt is hangsúlyozta, hogy bár a plakátkampány újra rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóság körében, „ez független a kampány megalkotóinak szándékától”. Kijelentette azt is, hogy közössége mindenfajta gyűlöletbeszéd ellen kifejezi rosszallását – hiszen a történelem és maga a zsidó vallás is erre tanítja évezredek óta a generációkat. 

A Mazsihisz vezetője szerint a Soros-kampány nem fog leállni a tiltakozások miatt, most „mindent felülír a szavazatmaximálás és a választási érdek”.

Míg a zsidóságban rossz emlékeket ébreszt a kormányzati sorosozás, addig volt, akinek a George Orwell 1984 című, totális diktatúráról szóló regénye jutott eszébe. Török Gábor politológus a minap közösségi oldalán posztolta a Soros-plakátot egy, a könyvből vett idézet kíséretében. Török ma ismét megszólalt az ügyben azt írva, hogy az Orbánt lefasisztázó Bokros Lajosnak nincs igaza. „A magyar miniszterelnök nem fasiszta, de még csak nem is diktátor, egyszerűen csak nagyon szeretne hatalmon maradni, és valamiért azt gondolja, hogy ahhoz most kutyába kell lemennie, ezen a nyelven és szinten kell beszélnie az emberekkel”. Hozzátette: ebben van ráció, de megvan a veszélye is, mert „aki kutyába megy le, egy idő után csak ugatni tud...”.

Kiverte a biztosítékot a kormány legújabb plakátkampánya

Kiverte a biztosítékot a kormány legújabb plakátkampánya

A kampányra 5,7 milliárd forint közpénzt költ a kormány, és a megbízást az előző két pályázaton is győztes Balásy Gyula ügynökségei nyerték el.

 mno.hu/belfold/rossz-emlekeket-ebreszt-a-hazai-zsidosagban-a-kormanyzati-soros-kampany-2406098

 

KOMMENTÁROM:
 
Gábor Szabó Azért, mert egy az ország kormányát megdönteni kívánó külföldi milliárdod történetesen izraelita származású, nem ok arra, hogy az antiszemitizmus vádjától félve, ne fogalmazza meg az ország vezetése, hogy segítség, álljatok ellene a magyar választók akaratából hatalmon lévő kormány megdöntésére irányuló összeesküvéseknek. Soros Györgyöt több országból kitiltották, mert tönkretette őket spekulációival. Mellesleg az OTP-t ellen is spekulált. Putyin elnök elfogató parancsot adott ki ellene. Az, hogy egy ember zsidónak születik, még nem jeleni azt, hogy ettől igaz ember. Történetesen a Názáreti Jézus ellen is az echte zsidó írástudók uszították fel a zsidó népet, és ölették meg, féltékenységből. Nem kívánnám ideidézni a Messiás szavait róluk a Bibliából, mert az antiszemita gyűlöletbeszéd lenne. Sok ok miatt mennek le ebből az országból, de az antiszemitizmus miatt igen csak kevesen. A devizahitelek, a családalapítási költségek, az idős szülők segítése az uralkodó ok.