Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(1518) Rosszabb, mint gondolnád 2014-11-27Tibor bá' blogja

2017.04.05

 

(1518) Rosszabb, mint gondolnád

Tibor bá’ online

 

Ahogy azt az alábbi felsorolásból látni lehet a genetikailag módosított élelmiszerek (GMO) megjelenése az amerikai társadalomban gyönyörűen korrelál nem kevesebb, mint 22 „modern” betegséggel. Az utóbbi időben egyre több ember fordul a GMO ellen, és egyre több országban tiltják be (vagy szeretnék betiltani), de már késő. A tisztesség kedvéért azt azonban le kell szögezni, hogy a korreláció önmagában még nem bizonyíték, de ebben az esetben a 22 korreláció már nem lehet véletlen.

Elsőnek egy kis visszatekintés. A lényeg, hogy egy adott gazdanövényt genetikai úton rezisztenssé tesznek a glifozát nevű gyomirtóra, aztán elvetik, a talajt jól agyonszórják glifozáttal, ami elnyomja a gyomokat, a gazdanövény pedig virít és roskadozik a hozamtól, csak…

Csak a gazdanövényben lesz egy kis gyomirtó, és ha a gazdanövény gabona, akkor minden nap eszel belőle egy kicsit. Sok kicsi sokra megy. De mit követ el ez a glifozát? Nem többet és nem kevesebbet, mint emlősállatoknál (és ugye mi is azok vagyunk) blokkolja a szervezett detoxikáló készségét, vagyis nem engedi, hogy megszabadulj olyan vegyi anyagoktól, amelyek bizonyos töménység felett hormonális zavarokat, rákot okozhatnak, és persze okoznak is. Az sem állítható teljes biztonsággal, hogy a betegségek növekedéséért egyedül a glifozát felel, de hogy oroszlán része van benne az teljesen bizonyos.

Na, mármost, fontos azt tudni, hogy az USA-ban a glifozátot 1976-ban vezették be, de csak lassan kezdett el terjedni, ahogy ezt az alábbi grafikonon láthatjuk. Nagy átlagban 1996-tól lesz az alkalmazás egyre szélesebb körű. — A grafikonok nem túl jó minőségűek, nemigen lenne hatásos, csak jó nagy munka felcserélni az angol szöveget magyarra. Ezért csak a betegségek neveit fordítom le.

~q172

 Az alábbi grafikon bemutatja az elhízás elterjedését

~q173~q174

Az alábbi grafikon bemutatja a kettes típusú diabétesz elterjedését.

~q174

Az alábbi grafikon bemutatja az agyvérzés egyre gyakoribb megjelenését.

~q175

Az alábbi grafikonon láthatjuk a magas vérnyomás elterjedését

~q176

Az alábbi grafikon bemutatja a húgyhólyag/húgyvezeték rák előfordulásának növekedését.

~q177

Végül az utolsó grafikonon látható az epevezeték-rák gyakoriságának a növekedése. Megismétlem, összesen 22 betegség gyakorisága korrelál a gyomirtó elterjedésével, csak nincs értelme az összes grafikont bemutatni. A fentiekben nyomon követhető trend mindenütt észlelhető.

~q178

________________________________________________________________
_______________www.antalffy-tibor.hu/_________________________________________________