Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"A mostani tőzsdei helyzet hasonló a 4 legnagyobb gazdasági összeomlás kombinációjához" - vélik elemzők...

 

A mostani tőzsdei helyzet hasonló a 4 legnagyobb gazdasági összeomlás kombinációjához - vélik elemzők...
"Az egész olyan, mint lassított felvételen nézni egy vonat kisiklását!"

A 'hedge fund' manager Jim Cramer szerint a mostani turbulenciát a piacokon már nyugodtan össze lehet hasonlítani a nagy gazdasági válságok összeomlásaival, mert a tünetek is hasonlóak.

"Bármennyire is fáj ezt kimondanom, a jelenlegi helyzet magában foglalja a múlt négy nagy összeomlásának jellemzőit" - mondta Cramer, hozzátéve, hogy 
"a befektetők megpróbálják követni a zuhanásokat korrekciókkal, de ez olyan, mint egy 'lassított felvételen kisikló vonat'."

Az első ilyen utóbbi zuhanás 1987-ben volt, az ún. Fekete Hétfő. Aztán jött 1998, majd 2000 és utána a 2008 a Lehman Brothers-szel és társaival..

"Jelenleg a kereskedés (a tőzsde) azt jelzi, hogy a gazdaság egy elég gyors kisikló pályán mozog, pont mint 2008-ban... És még ott van ráadásul a FED (Federal Reserve), mely láthatóan tudatában sincs a veszélynek...

A FED jegybank pontosan ugyanazokat a hibákat követi el most is, mint tette 2007-ben. Teljesen rosszul ítélik meg, mennyire gyenge lábakon állnak a gazdaság bizonyos ágazatai." - mondta Jim Cramer,a ki egyébként a CNBC-nél gazdasági szakértő.
(Ford: SBG Buddha - VilagHelyzete)

alternativhirek.blogspot.com/2018/10/a-mostani-tozsdei-helyzet-hasonlo-4.html