Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Különvélemény" kínai módra - A vasúti rendőrség arcfelismerő szemüvegeket használ a bűnözés elleni küzdelemben

 Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel

KERESÉS 

 

KezdőlapújtechnológiaKínamesterséges intelligenciaarcfelismerés

"Különvélemény" kínai módra - A vasúti rendőrség arcfelismerő szemüvegeket használ a bűnözés elleni küzdelemben

 0  2/08/2018

A kínai rendőrség arcfelismerő szemüveget használva azonosítja a "szökevényeket", akik a zsúfolt vasútállomáson haladnak át. A ...

 


A kínai rendőrség arcfelismerő szemüveget használva azonosítja a "szökevényeket", akik a zsúfolt vasútállomáson haladnak át. A futurisztikus technológia lehet a következő lépés, amely segít abban, hogy a bűnözők ne kerüljék el az igazságszolgáltatást.

Csengcsouban,  Honan tartomány fővárosában a keleti nagysebességű vasúti állomáson szolgálatot teljesítő tisztviselők az elsők az országban, akik a legkorszerűbb, színezett szemüveget viselik a bűnözők elfogása érdekében.
Képtalálat a következőre: „Szemüveg”
A szemüveg beépített arcfelismerő szoftvert tartalmaz, amely lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy átvizsgálja az állomáson megforduló utasokat. A rendőri használatra tervezett intelligens szemüvegek egy tablet eszközhöz kapcsolódnak, amely lehetővé teszi a tisztek számára, hogy képeket készítsenek és összehasonlítsák őket egy rendőrségi adatbázissal.

Képtalálat a következőre: „Szemüveg”
Az alkalmazás megadja a gyanúsítottal kapcsolatos létfontosságú információkat, beleértve a nevét, az etnikumát, a nemét és a legutóbbi ismert címét. Arról is tájékoztatja a rendőröket, hogy az egyén szökésben van-e a törvény elől, közli a tartózkodási helyét és az internethasználatukkal kapcsolatos adatokat.

A hatóságok azt állítják, hogy a mesterséges intelligenciát használó szemüvegek eddig meghatározó szerepet játszottak hét szökevény azonosításában, akik cserbenhagyásos és emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyekben érintettek, emellett 26 lopással gyanúsított személy azonosságának meghatározásában. (1)

Képtalálat a következőre: „Szemüveg”
A rendőrség azt állítja, hogy a szemüveget a tavaszi fesztivál idején is használni fogják - az egyik legforgalmasabb utazási időszakban Kínában - a szökevények és az illegális utazók kiszűrésére.

A fesztivál ideje alatt várhatóan 389 millió utas fogja igénybe venni a vasutat február 1-től március 12-ig, a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság szerint. A Csengcsou-Keleti az egyik legnagyobb kínai vasúti csomópont.

Arra is készülnek tervek, hogy egy óriási arcfelismerő adatbázist hozzanak létre, hogy minden polgárt másodpercek alatt azonosíthassanak. A cél az, hogy a rendszer 90 százalékos pontossággal képes legyen valakit felismerni az arcáról készült kép alapján. (2)ujvilagtudat.blogspot.hu/2011/01/kulonvelemeny-kinai-modra-vasuti.html

(1) - https://www.japantimes.co.jp/news/2018/02/07/asia-pacific/crime
(2) - https://www.rt.com/news/418160-china-facial-recognition-glasses/