Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"LMBTQ-ellenes" könyveket tiltottak ki az Amazon webshopjából

2019.07.11

 

"LMBTQ-ellenes" könyveket tiltottak ki az Amazon webshopjából

Fotó: Google

Nem lehet többet olyan könyveket venni az Amazon oldalán, amelyeket egykor homoszexuális, mára már hetero írók alkottak, vagy olyan olvasmányokat, amelyek negatív színben tüntetik fel az LMBTQ közösséget.

Az online webshop ugyanis kitiltotta az ilyen könyveket oldaláról.

Ezek között volt egy katolikus pszichológus könyve is, amely az egészséges nemi identitás helyreállításáról íródott, sőt terápiát ajánlott azoknak, akik az LMBTQ közösség tagjai.

Joe Dallas, a legutóbbi „LMBTQ-ellenes” Amazonról letiltott könyvek egyik írója, publikálója azt mondta, hogy egyáltalán nem lepődött meg a cég húzásán, amely rég óta politikai mozgalomként kezeli a homoszexualitást és éppen ezért el akar hallgattatni bárkit, aki kiáll ez ellen.

„Naiv lenne, ha azt hinnénk, itt a vége. Először az LMBTQ közösség meg fogja győzni a kultúránkat, hogy a homoszexualitásból való megváltozás veszélyes, majd ki fogják jelenteni, hogy annak bűnnek titulálása is az. Végül a saját kormányunk fogja megmondani az amerikai lelkészeknek, hogy mit mondhatnak és mit nem a témában. A kultúránk pedig mindezt jóvá fogja hagyni.” – mondta Joe Dallas, akinek egyáltalán nincsenek illúziói a helyzettel kapcsolatban.  

A Voice of Voiceless nevű, egykori LGBT aktivisták és homoszexuálisok petíciót indítottak a jelenség ellen, azt követelve, hogy újra lehessen eladni a nemi identitás helyreállításáról szóló könyveket az Amazon oldalán.

„Fel vagyunk háborodva, hogy az ilyen hangos- és írott könyveket letiltotta az oldal.” -írják. A petíciót már majdnem 5000-en aláírták.

Az Amazon is reagált a botrányra. Azt írták, hogy bár a vásárlókat igyekszenek mindenféle szempontból íródó könyvekkel ellátni, joguk van arra, hogy megvonják az eladási lehetőséget olyan cégektől, akik a tartalmilag nem követik a szabályzatukban leírtakat.  

(CBN)   www.hitradio.hu/hirek/lmbtq-ellenes-konyveket-tiltottak-ki-az-amazon-webshopjabol