Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Brit Orvosi Kamara szerint ki kell rekeszteni az "anya" szót az egészségügyből

  

A LIBERÁLIS MÉTELY MEGTÁMADTA LEGKEDVESEBB SZAVUNKAT

 
Anyánkat sem kímélik.
A „brit tudósok kiderítették” kifejezés a mai magyar társasági nyelvben a bizonytalan eredetű, kétes értékű, áltudományos, haszontalan információkra vonatkozik, amelyeket inkább megmosolygunk, mintsem komolyan vennénk. Merjük remélni, hogy ezt a képtelen, eszement agyszüleményt is inkább kinevetjük, ami, ugyebár, a megalázás egyik formája. És ez határozottan kijár neki!

Brit Orvosi Kamara szerint az „anya” szó használata diszkriminatív és ódivatú!

Ezt kapjátok ki! Az eszem megáll! Kit diszkriminálok azzal, ha édesanyámat Anyának szólítom?! Az apámat? Eddig nem ágált ellene, sőt mindig arra nevelt, hogy tisztelettel beszéljek édesanyámmal, édesanyámról. (Kis mellékes: jómagam még azt is furcsának tartom, ha a gyerek keresztnevükön szólítja a szüleit.)

De folytassuk, hiszen ámokfutásukat ezzel nem hagyták abba a brit orvosok:

A kamara új irányelve szerint a „tradicionális nemi kifejezések” kerülendők, mert sértik a transzszexuális polgárok jóérzését. Ezért kerülendő a „kismama” megszólítás, helyette a „terhes személy, állapotos ember” kifejezések használandók. Piedesztálra emelve azon transzszexuálisok vélt érzéseit, akik biológiailag nők, ám férfivé szeretnének válni, vagy már azzá is váltak, de szülni azért még szeretnének. Megszólítás tehát, „kedves terhes apuka!” – még leírni is természetellenes. És itt eljutottunk egy kulcsszóhoz: természet. Sőt, leírom, nem szégyellem: ANYATERMÉSZET! Vele küzdeni lehetséges, de legyőzni sohasem. Még akkor sem, ha nem nevezzük nevén.

Tovább is van, mondjam még…? Folytassuk akkor, hadd emelkedjen a vérnyomás!

A kamarai irányelvek szerint az „anya, várandós anyuka, édesanya vagy nevelőanya“ kifejezéseket teljes mértékben ki kell szorítani a brit egészségügyből, mert használatuk önmagában „kirekesztő” és „elavult”.

A dokumentum így fogalmaz:

„A nemi egyenlőtlenség oka, hogy a férfi és női nemet a hagyományos tradíciók keretein belül értelmezzük annak ellenére, hogy ezek csak mélyen gyökerező hipotézisek és sztereotípiák, amik idővel meg fognak változni.”

Szerintem meg nem. Nagyon remélem!

Végezetül azt is remélem, hogy a brit orvosi kamarát a nem transzszexuális többség a „brit tudósok” közé sorolja, és hangosan kiröhögi!

Utóirat: az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a liberális média és megmondóemberek szeretnék szétrobbantani azt a társadalmi egységet, amit családnak nevezünk. Az anyaság elleni támadás ennek egyik mérföldköve lehet.

magyaridok.hu/kulfold/liberalis-metely-megtamadta-legkedvesebb-szavunkat-1381534/